Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. április 02., 06.31

Fergeteges jókedv, ötletes jelmezek a Kohézió jótékonysági bálján

Írta: Pataki Zoltán
2013. február 10., 16.56 Vasárnap / Temes

Több száz temesvári és környékbeli magyar mulatott együtt vasárnap hajnalig a Kohézió Egyesület hagyományos farsangi bálján, amelyre az Ifjúsági Ház előcsarnokában került sor február 9-én, szombaton. 

A rendezvény vendégei között volt Molnár Zsolt, az RMDSZ decemberben megválasztott parlamenti képviselője. A jó hangulatot és a talpalávalót a népszerű 4+2 Asszinkron zenekar biztosította.

A bál résztvevőit a Kohézió Egyesület nevében Sipos Ilona köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a rendezvénynek kettős célja van: a farsangi hagyományok ápolása és a jótékonyság. „Szórakozva segíteni elképzelésünket összekötjük az adományozással, a bál bevételéből húsvéti élelmiszercsomagokat állítunk össze hátrányos helyzetű családok számára és a nyár folyamán szociális tábort szervezünk.” – mondta Sipos Ilona.

Az igazi farsangi bolondozás éjfélkor kezdődött, amikor beöltöztek és felvonultak a szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb maszkok. Évről évre több résztvevő öltözik „maskarába” a Kohézió farsangi bálján, idén mintegy hatvan, 4 és 70 év közötti gyermek és felnőtt vett részt a látványos farsangi felvonuláson. A kicsik körében a mese- és rajzfilmhősök voltak a legnépszerűbbek. A felnőtteknél igen változatos volt a paletta: cigánylánytól, boszorkánytól és kalóztól a fáraóig és Mata Hariig sok ötletes jelmez volt. Nagy derültséget váltott ki a bika, aki tarka tehénnek látszott, de a legnagyobb sikert az Apácák a pácban című vidám jelenet szereplői aratták, akik történetet is költöttek az apáca és arab sejk jelmezekhez. A zsűri javaslatára a farsangi felvonulás valamennyi résztvevője oklevelet és ajándékot kapott a szervezőktől.

A hagyományos tombolasorsoláson többek között a Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a dévai Corvin Kiadó, a Heti Új Szó, a Nyugati Jelen napilap és Hajdú Gyöngyi által felajánlott ajándékokat is kisorsolták. A Nyugati Jelen temesvári szerkesztősége által felajánlott könyvcsomagot nyert a temesvári Kiss Albert, Makkai Tünde és Nemes András. A Kohézió Egyesület hajnalig tartó jótékonysági bálját a fergeteges jókedv jellemezte.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szerenke / Szerda, 2013. február 13., 07.24 Válaszoljál rá!

A hét végén végén volna rá lehetőség, de egyesek lebetegedtek.De van elképzelésem...beszélünk róla.

Hozzászólt: Ibrahim elfektette / Kedd, 2013. február 12., 11.57 Válaszoljál rá!

Mikor lesz a következő \"befektetés\"?

Hozzászólt: maris / Kedd, 2013. február 12., 11.56 Válaszoljál rá!

há mé nem vót jó a baál sok jó embör vót otan osztán bizony jó vót enyi magyart láttni mulatozni borozgattni mög szórakkozni legalább húsvétra lett egy kicsike píz a szögényeknök

Hozzászólt: Sipos Ilona-Icu / Kedd, 2013. február 12., 07.57 Válaszoljál rá!

Köszönet a Kohézió Egyesület baráti körének, kedves ismerőseimnek a jelenlevőknek, mindazoknak akik hozzájárultak a bál sikeréhez.
Üdvözlettel,Sipos Ilona-Icu

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu