Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. november 29., 02.32
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Lassan minden megújul (II.)

Folytatják a Maros-sétány lépcsőinek a felújítását

Írta: Bognár Tünde
2021. október 07., 17.28 Csütörtök / Arad

Ahogy arról már korábban is írtunk a városvezetés a Maros-sétány lépcsőinek a felújításán fáradozik. A munkálatokat tavasszal kezdték és egész nyáron dolgoztak egy-egy lépcsőn a munkások, ám a rossz idő beköszöntével a munkálatokat megszakítják, s azokat csak jövő tavasszal folytatják.

„Akkor sem állunk le a munkával, ha úgy tűnik, hogy semmit sem csinálunk. A téli időszakban, mikor nem lehet kint dolgozni, azon munkálkodunk, hogy összeállítsuk a kellő dokumentációt a folytatáshoz, illetve új projekteket készítünk elő, hogy több is megvalósulhasson” – mondta Călin Bibarț.

 

Készülnek a tervek a Voința Klub épületének felújítására

„Az aradi Voința Klub épületének a felújítása is egy fontos projekt számunkra. Sok időbe telt mire a városvezetés birtokába került az épület, ez idő alatt az állaga tovább romlott, de sem mi, sem a klub nem kezdhetett felújításokba, mert egy jogi eljárás kellős közepén voltunk. Mivel ez a gond elhárult, a téli időszak alatt szeretnénk beszerezni a szükséges engedélyeket az épület felújításához, így remélhetőleg tavasszal itt is megkezdődhetnek a felújítási munkálatok” – mondta a polgármester.

Ez nem jelenti azt, hogy a klubot kilakoltatják, vagy elköltöztetik, ugyanott marad, ahol van, hisz csak az épület a városvezetésé, s ők meg szeretnék tartani az eredeti rendeltetését. A klub megtartásának módjára a civilszervezet is rendelkezik egy elképzeléssel, ők a Vasile Goldiș egyetem együttműködésének eredményeként szeretnék a klubot új életre kelteni. A polgármester elárulta, hogy a felújításokra európai forrásokat szeretne kiharcolni a városvezetés, mely esetben két-két és fél év alatt teljesen felújíthatnák az épületet, de addig is, míg akad egy olyan program, ami ezt lehetővé teszi, a város biztosítja a kellő forrásokat, ha szükség lenne valamire.

 

Esik az eső a Marta épületében, senki nem tudja megakadályozni

Ahogy a Voința Klub épületét, úgy a Marta vállalat tetejét sem tudja megjavíttatni sem az épület jelenlegi tulajdonosa sem a városvezetés, míg jogi bonyodalmak állnak fenn. Az épület tetőzetében egy vihar tett komoly károkat és a télvíz idején lehulló eső tovább rongálja majd a beázó épületet, mégsem adódik lehetőség a javítási munkálatok megkezdésére, míg az átadási eljárás le nem zárul.

 

Drótkerítés helyett művészi kerítés

A polgármester az UTA stadion előtt lévő tér megnyitására művészi javaslattal él, vagyis a jelenleg drótkerítéssel elkerített bejárat előtti teret egy alacsony fallal és a legendás UTA-csapat játékosainak a plakátjaival díszítenék. Akár sétáló térré alakulhatna, a meccs-napokon pedig a rendőrség kerítései lennének az elválasztó falak. A művészi kerítést nem a város fizetné, hanem egy anonimitásba burkolózó vállalat, e mellett a legutóbbi városi tanácsülésen elfogadták Ilie Cheșa tanácsos javaslatát, mely az UTA-múzeum létrehozását célozza. A javaslat értelmében a múzeumba a legendás csapat idejéből a lakosok őrizgette emléktárgyak is bekerülnének. Kérdés, hogy azok, akik évtizedeken keresztül őrizgették a relikviáikat hajlandóak-e megválni tőlük.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu