Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 23., 12.28
Tartalmas találkozók, választási eredmények

Folytatódnak a tisztújítások a Temes megyei RMDSZ-ben

2021. május 13., 18.58 Csütörtök / Temes

A tisztújítások hatodik hetében, a Temes megyei RMDSZ-szervezetek tisztújító gyűléseire a következő időpontokban kerül sor:

Végváron a magyar közösséggel május 17-én (hétfőn) 19.00 órakor találkozunk a helyi Kultúrházban.

Zsombolyán a tisztújító közgyűlésre május 18-án (kedden) 18.00 órától kerül sor az RMDSZ székházában.

Folytatódnak a temesvári körzeti találkozók is, május 19-én (szerdán) 18.00 órától kerül sor a Temesvár–Fratélia körzeti találkozóra az újkissodai református templomban.

Május 20-án (csütörtökön) 18.00 órától a Temesvár–Gyárváros körzeti találkozóra az Új Ezredév Református Központban kerül sor.

Lugoson a magyar lakosokkal május 26-án (szerdán) 18.00 órától a római katolikus parókia udvarán találkozunk a tisztújító közgyűlésen.

Újszentesen a tisztújító közgyűlésre május 28-án (pénteken) 18.00 órától várjuk a magyar közösséget a református parókián.

 

Tartalmas találkozók, választási eredmények

A helyi szervezetek képviselőivel és érdeklődőkkel a helyi problémák megvitatása után, sor került a szervezetek tisztújítására, a vezetőségek bővítésére a fiatalok és a nőszervezeti képviselők bevonásával, valamint a júniusi megyei Küldöttgyűlésen résztvevő küldöttek nevesítésére.

Gátalján a leköszönő elnök helyére a jelenlevők a következő mandátumban elnöknek Kopornyai -Tóth Zoltánt javasolták és választották meg, ifjúsági és kulturális alelnök Telbisz Attila, nőszervezeti alelnök Telbisz Orsolya-Ildikó, vezetőségi tag Sári-Csapó István és tanácsadó Sibinszky László.

Gyéren a jelenlevők új elnököt, a jelenlegi tanácsost javasolták és választották meg Tánczos Antal személyében, alelnök Tánczos Ernő, titkár Ioiart Silviu-Dorel.

Szakállházán a leköszönő elnök helyére Sütő Zoltánt javasolták és választották meg, titkár Ghita Rita, vezetőségi tag és tanácsadó Ajtony János-György.

A tartalmas közösségi találkozón a nagyomori lakosok új elnököt választottak Benák Olivia személyében, ifjúsági alelnök Telbisz Gabriella, vezetőségi tag és tanácsadó Pálfi Mária, nőszervezeti kapcsolattartó Szabó Ibolya és tanácsadó Benák Péter.

Csákon a jelenlevők a következő mandátumra új elnököt választottak Rasa Raul személyében, alelnök és egyben nőszervezeti megyei vezetőségi tag Gardia Alina, vezetőségi tagok Borza Patricia, Rusanda Razvan, Borza George, titkár Gardia Tibor.

A tartalmas vöröscsárdai körzeti találkozón a jelenlevők azt határozták, hogy a fiatalok bevonásával bővítik az elnökséget. Az elnöki tisztséget továbbra is Sipos Ilona tölti be, ifjúsági alelnök Patik Attila, gazdasági alelnök Pintér Jenő, vezetőségi tagok: Kiss Ibolya, Kiss Pál,Varga Imre, nőszervezet alelnök Györfi Enikő.

Közösen a helybéliek problémáira kerestünk válaszokat, új tervekről, új programokról, honosítási tanácsadásról, különböző támogatási programokról folytak a tanácskozások.

A Temes megyei RMDSZ-szervezet vezetősége nevében

Sipos Ilona ügyvezető

 


A képen: A vöröscsárdai körzeti találkozó résztvevői

 

 

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu