Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 23., 08.45
Fiatalokkal találkozott, közösségi kihívást tett közzé Széll Lőrincz RMDSZ-képviselőjelölt

Fussunk neki! Gyűjtsük a kilométereket!

Írta: Gáspár-Barra Réka
2020. november 17., 17.48 Kedd / Hunyad

Mindannyiunk érdeke, hogy Bukarest Hunyad megyéhez közel legyen. Ehhez nem kell más, mint 16 év után visszaszerezni a parlamenti képviseletet. Támogassuk együtt jelöltjeinket, fussunk neki közös erővel a Déva–Bukarest távnak! Vegyen részt Ön is közösségi kihívásunkban, fusson velünk. Adja bele erejét, idejét abba a 371 kilométerbe, ami Bukaresttől elválaszt. Ha részese szeretne lenni a kihívásnak, várjuk a dévai RMDSZ-székházba, ahol egy erre a célra elhelyezett futópadon gyűjtjük a kilométereket! – fordul felhívásával a Hunyad megyei magyar közösséghez Széll Lőrincz, RMDSZ parlamenti képviselő-jelölt.

A felhívás első ízben a múlt héten hangzott el, amikor a megyei magyar ifjúsági szervezetek vezetőivel egyeztetett a RMDSZ Hunyad megyei listavezetője. A tanácskozáson részt vettek a HUMMIT, a dévai 55-ös Számú Kőműves Kelemen Cserkészcsapat, a dévai Hauer Erich Diáktanács és az Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) képviselői, valamint fiatal dévai vállalkozók. Valamennyien megfogalmazták melyek volnának számukra azok a prioritások, melyeket a következő négy esztendőben fel kellene vállalnia az RMDSZ-nek. A diáktanács képviselői úgy vélték: az oktatást érintő törvénykezésben stabilitásra van szükség, hogy a diákok tisztában legyenek az őket érintő vizsgakövetelményekkel, hogy jól bejáratott módszerek alapján gyarapíthassák tudásukat, ne változzon évről évre a tanterv, a módszer, a vizsgaidőszak stb. Hasonló stabilitást szeretnének a vállalkozók is az adótörvénykönyv kapcsán, hogy hosszabb távra lehessen tervezni a vállalkozásban, hirtelen meghozott kormányhatározatok nyomán ne érjék folyton kellemetlen meglepetések a kis- és középválallkozókat. Természetesen terítékre került az online oktatás is. A tanácskozáson részt vevő fiatalok úgy vélik: az elemi és általános iskolásoknak fokozott egészségbiztonsági intézkedések mellett biztosítani kellene a tantermi oktatást, hiszen többségük nem boldogul az online rendszerrel. Ha nincs állandó szülői felügyelet, a gyermekek lemaradnak és olyan alapvető információkat, készségfejlesztést veszítenek el, amit később nagyon nehéz, vagy épp lehetetlen pótolni.

Széll Lőrincz ismertette az ifjúság és sport, illetve a tábortörvény terén  kidolgozott javaslatait, melyekkel az ifjúsági munkát kívánja támogatni.

A tanácskozás végén a fiatalok kipróbálták a fenti felhívásban szereplő futópadot. Lelkesen álltak a Fussunk neki! projekt mellé, hiszen mindannyian úgy vélik, a törvényhozó testülettel való közvetlen kapcsolat sokat segítene az őket érintő mindennapi gondok orvoslásában.

Széll Lőrincz elmondta: a Fussunk neki! projektbe bárki bekapcsolódhat (kortól függetlenül). Ha bár néhány tíz-száz métert szeretne futni az ügy érdekében, jelentkezzen a 0254-217-524-es telefonszámon, hogy időpontot egyeztessen.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu