Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. szeptember 29., 02.26
Trükkös „szakik”

Hány évenként ellenőrzik a gázórát?

2008. április 17., 14.30 Csütörtök / Arad

Tisza Emil idős mikelakai olvasónk személyesen kereste fel Aradon szerkesztőségünket. Olyan problémában kérte segítségünket, amely – saját bevallása szerint – igencsak nyugtalanítja, ráadásul nem is érti.

Pontos információra lenne szüksége, feltehetően nemcsak neki, hanem minden aradi, Arad megyei földgáz-fogyasztónak is. Mert a probléma a földgázzal, a földgáz-berendezések kötelező ellenőrzésével, felülvizsgálatával kapcsolatos. Olvasónkat mindenek előtt az érdekli, hogy milyen időszakonként szokta a szolgáltató cég – az E.ON Gaz România – végezni ezeket a, biztonság szempontjából valóban szükséges, kötelező ellenőrzéseket. Vele ugyanis igen fura dolgok történtek. Tavaly ősszel felkereste őt a földgázszolgáltató cég két alkalmazottja (legalábbis így mutatkoztak be!), azzal, hogy ellenőrizniük kell a felszerelést. Meg is tették, ki is fizettették vele az árát.

Legnagyobb meglepetésére, néhány nap múlva ismét megjelent a két férfi, visszahozták a pénzt, azzal a megjegyzéssel, hogy mivel már jócskán betöltötte a hetvenedik életévét, nem kell fizetnie semmit. No lám, csodák is történnek még! – állapította meg, csak úgy magában.

Azóta eltelt őt hónap. Néhány héttel ezelőtt újabb, ezúttal kellemetlen, nyugtalanító meglepetés érte. Ismét megjelent két gázszerelő (új arcok), azzal, hogy ellenőrzésre jöttek, ki kell cserélniük a gázórát. El is végezték a munkát és 50 lejt kértek. Olvasónk azonban kereken megtagadta a fizetést, mondván, hogy tavaly ősszel már fizetett, s akkor azt is megmondták, hogy az ellenőrzés két évre szól. Ő tehát ezúttal nem fizet. A szerelők győzködték, végül már a fele összeggel is megelégedtek volna, de a bácsi hajthatatlan maradt, így a két férfi üres kézzel távozott, s azzal a fenyegető megjegyzéssel, hogy majd küldik a főnököt. Persze semmiféle főnök nem jött.

– Tudják, nem szívesen engedek a házamba idegen embereket. Annyi minden rosszat hall az ember: rabolnak, lopnak, leütnek… Kérem önöket, írják meg, mi a való helyzet ezekkel a műszaki ellenőrzésekkel, felülvizsgálatokkal, no meg a fizetéssel.

A valóban közérdeklődésre számot tartó ügyben megkerestük az E.ON Gaz Distribuţie RT. sajtó osztályát. A kapott információk szerint a cég az érvényben lévő műszaki előírások értelmében bizonyos időszakonként ellenőrzi, felülvizsgálja a fogyasztók földgázfelszerelését. Kétévenként kerül sor a felszerelések műszaki ellenőrzésére és tízévenként az általános felülvizsgálatra, nagyjavításra. Természetesen, ha idő közben bármilyen műszaki probléma, hiba adódik, a fogyasztók bejelentésére azonnal kiszállnak a helyszínre a cég szakemberei, hogy kijavítsák a hibát. Ami a fizetést illeti, erre nem helyben, nyomban az ellenőrzés, a felülvizsgálat lebonyolítását követően kerül sor. A munka ellenértéke külön számlán jelenik meg. Tehát a háztartási fogyasztók semmiféle más fizetési „módszert” ne fogadjanak el.

A sajtó osztály arról is tájékoztatta a nagyérdemű fogyasztókat, hogy a gázszámlákat nemcsak a cég saját pénztáraiban lehet kiegyenlíteni, hanem márciustól kezdődően a BRD és az ING Bank fiókjaiban is, a két pénzintézménnyel megkötött egyezmény értelmében. A bankok nem számítanak fel jutalékot a szolgáltatásért. A kifizetéskor fel kell mutatni a vonalkóddal ellátott gázszámlát.        

A gázfogyasztók esetenként két számlát kapnak. Tavaly októbertől ugyanis új számlázási rendszer lépett életbe: az E.ON Gaz România számlázza a tulajdonképpeni gázfogyasztás ellenértékét, míg az E.On Gaz Distribuţie a közvetlenül a gázfogyasztóknak végzett szolgáltatások (műszaki ellenőrzés, általános belső felülvizsgálat) árát.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu