Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. június 21., 04.04

Háromórás vita a galambok etetésének megtiltásáról és a házikedvencek számának korlátozásáról

Írta: Pataki Zoltán
2021. április 27., 16.31 Kedd / Temes

Két USR PLUS-os városi tanácsos, Rodica Militaru és Răzvan Stana a házi kedvencek tartásának és a kóbor állatok (kutyák, macskák, galambok) etetésének szabályozásáról szóló városházi határozatjavaslatot állítottak össze, amelynek nyilvános vitájára hétfőn került sor a virtuális térben. A háromórás vita során elhangzottak pro és kontra vélemények a legvitatottabb kérdésekkel kapcsolatban (a galambok etetésének megtiltása és az egy háztartásban tartott házi kedvencek számának korlátozása), de a kezdeményezők kitartottak álláspontjuk mellett.

A házi kedvencek tartásával kapcsolatban Rodica Militaru hangsúlyozta: meg akarják szüntetni a számbeli korlátozásokat, kivéve az olyan eseteket, amikor a szomszédok írásban panaszt tesznek a házi kedvencek okozta zaj-, és  szagártalommal vagy a közös lakóterület szennyezésével kapcsolatban. Az új szabályzat ugyanakkor lehetővé tenné a kutyák-macskák utaztatását a közszállítási járműveken, bizonyos feltételek mellett, ami eddig tilos volt. A hozzászólók felvetették, hogy a házi kedvencek tartásának feltételeibe a lakóbizottságok is beleszólhatnak, amelyek a lakók többségének szavazatával korlátozó intézkedéseket hozhatnak.

Parázs vitát váltott ki a közterületen élő állatok, elsősorban a galambok etetésének a megtiltása. A kezdeményezők és a hozzászólók egy része azzal érvelt, hogy a városi galambok mértéktelenül elszaporodtak, ürülékükkel és tollaikkal szennyezik a környezetet, károsítják a műemlék épületeket (pl. eszik a vakolatot) és különböző betegségeket terjesztenek. A galambellenes hozzászólók az etetésük megtiltását, ultrahangos riasztók és tüskék kihelyezését, a szaporodásukat gátló szerek bevetését javasolták. Mások azonban úgy vélték, hogy a galambok etetése az állatok szeretetére neveli a gyerekeket, egy ilyen gesztust nem lehet megbírságolni, a város közterületét pedig elborítja a szemét, aminek csak elenyésző hányada a galambürülék. Hogy a vita nyomán módosítanak-e a kezdeményezők a javaslataikon, az majd később kiderül, de a többi városi tanácsosnak is lesz beleszólása a szabályzat végső formájának kidolgozása és elfogadása során.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: baeske / Kedd, 2021. április 27., 19.28 Válaszoljál rá!

Elnézést a kapcsolatfelvétel ilyen módjával,
Azért osztom meg ezt az információt, mert szeretném felajánlani a vagyonomat valakinek, aki hisz Istenben. Nyilvánvalóan agyi rákom van, a háziorvosom éppen arról tájékoztatott, hogy az én állapotom miatt meg vannak számlálva a napjaim
az egészség leromlik. Az összes holmim felajánlását fontolgatom, mert 650 000 euró van a számlámon, és ezt nem akarom a bankra hagyni. Olyan embert keresek, aki örökölheti a vagyonomat, így ha valakit érdekel a tulajdonom öröksége, e-mailben felveheti a kapcsolatot velem, hogy több oka legyen az adományomra. E-mail; baeskejacqueline120@gmail.com

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu