Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. február 23., 12.33

Hét képviselő- és két szenátorjelölt Aradon

2008. augusztus 14., 19.00 Csütörtök / Arad

Ma délután 16 óráig lehetett az RMDSZ Arad Megyei Szervezeténél letenni a képviselő– és szenátorjelölteknek a szükséges iratokat. A Megyei Választási Bizottság ezt követően összeült, és ellenőrizte a papírokat, hogy azok megfelelnek, nem hiányosak-e.

Képviselőjelöltek: Albert László, Búza Gábor, Faragó Péter, Király András, Pénzes Gyula, Sipos György, Tóth Csaba.

Szenátorjelöltek: Bölöni György, Cziszter Kálmán.

A személyek ellen két napig lehet fellebbezni, majd augusztus 30-án a jelölő küldöttgyűlés szavazás alapján fogja rangsorolni a jelölteket.

Az RMDSZ-nél elmondták, minden jelöltnek van egy opciója, hogy a hét szavazókörzet – négy a megyében, három Aradon – közül melyikben szeretne indulni, ám hogy ezt meg is kapja, többek között függ a rangsorolón elért helyétől.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Murvai Miklós / Hétfõ, 2008. augusztus 18., 21.39 Válaszoljál rá!

Tökéletes helyszínválasztás.

Hozzászólt: nézelődő / Vasárnap, 2008. augusztus 17., 20.58 Válaszoljál rá!

A rangsoroló küldöttgyűlésre augusztus 30-án, 10 órai kezdettel kerül sor az aradi bábszínházban.
RMDSZ-tájékoztató

Hozzászólt: Nagy István / Szombat, 2008. augusztus 16., 10.25 Válaszoljál rá!

Tudod Miklós, szerintem Kálmán a szürke eminenciás. De hordoz valami mély titkot is. Nem tudom milyen lesz ez a társaság (?) ha majd leszáll a tutajról.

Érdekes, amit CSAKEGYARADI írt. Tehát a 7 induló valamelyikére szavaznak a helyi szervezetek vezérei (!) által kijelölt küldöttek. Lesz egy sorrend, és akkor választanak maguknak szőkét, elnézést körzetet, a legények.
Az elmúlt időszak tulipános pecsétszáma szerint a szenátori hely Arad, Pécska-Lippa, Kisjenő-Pankota, míg képviselőiért Pécska, Kisjenő, Újarad, Gáj, Mikelaka, Lippa, Pankota sorrend szerint "nyerő".
Meglátjuk ki kit gyűr le, ki bulizik jól 30-án. Lehet, hogy most Király lesz a titánok célpontja. Amit tavasszal megtettek Kálmánnal, azt most megtehetik Andrással is, aki bennfentes szerint már csak az egyik szenátorjelöltben bízik.

Nem meglepő, hogy Mindentudó nem az általam leírtakkal vitatkozik, hanem megint a bocskorára fölszedett bélsarát röpíti világgá.
Nos elárulok egy titkot. Itteni, és blogos jelenlétem az a szándék vezérli, hogy megosszam húsz évi politikai tapasztalatom, és 53 évnyi élettapasztalatom. Figyelhetnek. Akár rám is. Akkor is, ha olykor fárasztó. Akinek van rá füle és esze, tőlem (is) tanulhat, akinek nincs, az nélküle fog kimúlni ebből a világból.
És egyáltalán nem érdekel, hogy a figyelem középpontjában legyek! A látszat csaló.
Soha nem romboltam, de mások tollával sem ékeskedtem.
Nem voltam postás, és nem vettem igénybe hírvivőket. Én szemtől szembe intézem a dolgaim. Ezért nem vagyok sem Mindentudó, sem Anti sem bármi más, hanem mindig csak Nagy István. Nekem a tiszta tekintet a nyilvánosság, és a nyíltság az eszközöm. Lehet persze ezt erőszakosságnak, támadásnak nevezni. A szóhasználatom sérthet is, de csak azt, aki szerintem rászolgált.
A lejtőt pedig mások olajozzák!

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szombat, 2008. augusztus 16., 00.25 Válaszoljál rá!

Gratulálok Pista!
Ilyen még nem vót! Egybegyűjtötted és pillanatok alatt felcukroztad az aradi komszomol maj’ minden tagját! Közvetve bebizonyítottad, hogy az rmdsz aradi ügy-vezérkara nem alszik, sima Anti pedig már 9 perccel a munkakezdés előtt megoldja a napi választási aritmetikai ujjgyakorlatot. Mindentudó későn kelő ugyan ( ő lenne a főnök?), de ahogyan kinyitja a szemét, azonnal új szót szül, csak úgy lazán: „jappán”. Elégedett lehetsz, mert minden kérdésedre kimerítő választ kaptál/kaptunk és ráadásul szavazatgyűjtő, utánozhatatlan kioktató stílusban.
Győztes csapaton ne változtass! - szól az edzői kiskáté. Vajon a fordítottja is igaz?
Az aradi magyarság képviselete jó kezekben van (. ? ! ?! ) Mindenki ízlése szerint választhat mondatvégi írásjelet a készletből.
Csak azt nem értem, hogy Kálmán mit keres Timur csapatában? Mit gondolsz, ő lenne a titokzatos Timur?

Hozzászólt: CSAKEGYARADI / Péntek, 2008. augusztus 15., 21.17 Válaszoljál rá!

Azért vannak ábécésorrendben, mert majd aug. 30.-án a rangsorolás után derül ki, melyikük végez elől és választhat körzetet.Jó kis sakkparti lesz, hol indítják Király Andrást, mert előfordulhat, hogy ő begyújti a voksokat, de a sokadik leosztás után pl. Búza Gábor gyün ki győztesnek. Na, és akkor mi lesz a pártnál???? Szóval a fiúk azt szeretnék, ha Király mind a hét körzetben indulna és nyerne.

Hozzászólt: Imádónak / Péntek, 2008. augusztus 15., 20.52 Válaszoljál rá!

Aki nem lát, annak hiába írnak föl szemüveget.
Aki nem oldott meg életében feladatot az menjen lapátolni.
Érték a képviselet, amit az RMDSZ politikusai arroganciájukkal évtizede kockáztatnak! Ennek Arad megyei mértékegysége 16000 szavazat elvesztése 1990 óta.

Hozzászólt: Imádom N.I. / Péntek, 2008. augusztus 15., 20.10 Válaszoljál rá!

Az anyag általános sajátságaival, mozgásformáival, alak-, térfogat- és halmazállapotbeli változásainak törvényeivel foglalkozzon tisztelt Nagy István, hagyja a politikát olyan emberekre akik értenek is hozzá.
Hivatástudat nélkül, szükségből végzett, nemszeretem munkának olyan az eredménye.
Jó lenne tudni az a bizonyos ''6000 olyan magyar, aki június 1-én nem az RMDSZT-t választotta'' milyen fizikai adatok, számítások vagy  feltevések alapján kikövetkeztetett.
Egyébként a magyar értelmezési szótárban a ''tét'' a következő értelmezés szerint van leírva (az ide vezető címet biztosan megtalálja) ''Szerencsejátékban, lóversenyen a kockáztatott pénzösszeg''
'' Kockáztatott, veszélyeztetett érték'' ennyit az ön alapfogalmáról (más fogalmak alapját alkotó fogalom, elemi ismeret) ilyen képviseletet tulajdonit a Romániai magyarságnak.

Hozzászólt: EN-nek / Péntek, 2008. augusztus 15., 18.05 Válaszoljál rá!

CSak nem helyesli a "kis biboldo mekkora boszme" beirast.

Hozzászólt: En / Péntek, 2008. augusztus 15., 14.58 Válaszoljál rá!

El-nézés-en jól állna egy sarló-kalapácsos, vörös karimájú simlis sapka. Mintha az alól írt volna.

Hozzászólt: Rudolf / Péntek, 2008. augusztus 15., 11.44 Válaszoljál rá!

Valamennyire figyelmesen átnézegettem a jelöltek listáját
Jelen esetben a “szép csúsztatás” a következő, hogy abc sorredben vannak állitva. Mert mint ahogyan a szövegben van leirva “Az RMDSZ-nél elmondták, minden jelöltnek van egy opciója, hogy a hét szavazókörzet – négy a megyében, három Aradon – közül melyikben szeretne indulni”
Nagyon nehéz lett volna, mindegyik jelölt után odailleszteni a szavazókörzetét? (vagy netalán szégyelősek lennének)
Éngemet mint potenciállis választó az érdekelne, hogy ezek közül milyen sorrendbe, vagy zónához kötve jelöltetik magukat, mert addig számomra a következő a jellemző

- „Az üresség bámulja az ürességet!" (felirat egy hídon)
Ha nincs is mit bámulni rajta, akkor is így jár el. A nívótlanság kölcsönös biztosító- és propaganda-köre igen hatékonyan, de zárt keretekben működik - gondosan kizár mindenféle minőséget.
Legalább tudjam, hogy olyan személyre ne szavazzak ki „ingyenes mobiltelefont kódulgat”
Lásd Kedd, 2008. július 15 - Nem elég a laptop, mobiltelefon is kell a tanácsosoknak - cikket
Mert ugyebár a cikben említett tanácsosnak esze ágában sem volt, és ráadásúl hajlandóságot sem mutatott, hogy pár szóban magyarázatott adjon a tettére. (a kis biboldó mekkora böszme?)
Egy másik jelölt sem ereszkedne le a választóihoz, hogy legalább is valamennyire megpróbálja elmagyarázni aztat, hogyan is szavazgatott az Adrian Năstase és Miron Mitrea elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó szavazáson. Ja … szerinte mivel az a szavazás titkos vala, akkor ő nem fog számotadni mindenféle kis választónak, mert ő már tudja, hogy kiknek kell „benyalogatni”
Mert ugyebár a „le van sz.rva" alapállás nem azonos az önbizalommal.
Arra jó lehet ez a felfogás, hogy másokat leépíts vele, de magadat nem tudod tovább építeni általa.

Hozzászólt: Rudolf / Péntek, 2008. augusztus 15., 10.12 Válaszoljál rá!

Nem vagyunk kötelesek a kisebbik rosszat jónak elfogadni.
Sokszor hallani, hogy ne bántsuk „A” és „B” kormányzó politikusokat, mert ha ők megbuknak, jön „C”, a szörnyűséges ellenzéki de-magóg. Voltaképpen kit akartok? - kérdezik tőlünk, mikor nem vagyunk hajlandók megijedni „C”-től. Nem tudjuk, de jogunk van elvárni a jót akkor is, ha nem áll módunkban megnevezni, hogy ki képviseli.
A szavazó elmegy szépen szavazni, és az elkövetkező 4 évben megtapasztalhatja, hogy „a botra akasztott répát mindig azonos távolságban tartják a szamár szája előtt.” Mert ahogyan politikai berkekben ismeretes meg van az szervezve, hogy bárhogy is futsz és hajtasz, egy centivel se juthass közelebb áhított céljaidhoz. Ha többet keresel, elviszi az adó és az infláció. Mindenből csak annak van haszna, akinek sikerült a hátadra ülni és az eléd lógatott répával noszogat téged.

Hozzászólt: Mindentudó / Péntek, 2008. augusztus 15., 09.06 Válaszoljál rá!

Végre eljött az a várva várt pillanat amit Nagy István már logó nyelvvel, epedve lebegtetett már egy jó ideje. Úgy nekiment a témának és az RMDSZ-nek mint „jappán a majmának”. Egy állítólag tapasztalt politikustól az ember azt várja el, hogy a fiatalabb generációt istápolja, tanítsa (arról nem is beszélve, hogy a szóban forgó személy képesítése tanár!) arra, hogy a magyar közösséget minél jobban, hatékonyabban szolgálják. Sajnos N.I. elfelejti azokat az időket amikor még az RMDSZ berkein belül tevékenykedett és választások előtt mindig lázban égett. Ahelyett, hogy némi fontos útbaigazításokkal szolgálna N.I., vagdal, kapálódzik és mindent elkövet ahhoz, hogy figyelem központjában maradjon. Tanár úr! Én ehhez a hozzáállásához csak annyit fűznék, hogy csak így tovább az érdekvédelmi romboló, erőszakos, támadó, sértő lejtön.

Hozzászólt: Sima Anti / Péntek, 2008. augusztus 15., 07.51 Válaszoljál rá!

A magyarság a tét,igen, de kinek.Az Mpp aradi képviselőinek biztosan nem,mert, ha igy lett volna akkor a szintén nagyon fontos helyhat.i választásokon nem indítottak volna listákat olyan helységekben ahol a magyarság 3O-4O százalék.Meg is volt az eredmény,mert elvettek 1-1 mandátumot az Rmdsz-től.Ennyit a tétről Mpp okelárén,vagy szemellenzőn keresztül.Jó magyarázkodást a tétről a létről és a léről.

Hozzászólt: nézelődő / Péntek, 2008. augusztus 15., 07.29 Válaszoljál rá!

Ahogy elnézem, jól el voltak a hölgyek/urak az éjszaka.
Tóth Csabának fogalma sincs, hogy mit jelent "as stílus maga az ember".
csipkerozsa nem ismeri Nagy Istvánt és
bravonak fogalma sincs arról, hogy hogyan, és mivel eszik a pszichiátriát. De mindkettőnek lapátnyelve van.
Jó kis kórus! Az Arad megyei magyarság jövőjének tönkretevői. De csak akkor, ha lesz elég szavazójuk.

Hozzászólt: bravo / Péntek, 2008. augusztus 15., 00.40 Válaszoljál rá!

Csipke azt hiszem Nagyonnnnnnagyistvàn pszihiatere, annyira precizen diagnosztizalt.

Hozzászólt: csipkerozsa / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.51 Válaszoljál rá!

"a romániai magyarság a tét, míg önnek a politikai röppálya" ??? hat magat kedves Nagy ur ifjabb koraban nem a politikai roppalya erdekelte? Nehogy mar azt mondja, hogy mindent csakis a magyarsag erdekeben tett! Hisz maga szenvedett a legjobban mikor mindenki mellozte. Probalja mar nem letamadni az aktiv fiatalokat es elfogadni, hogy valahol mindenkinek el kell kezdenie. Tenyleg az az erzesem, hogy egesz nap a Nyugati Jelen honlapjat nezi es azt figyeli, hol, milyen anyag melle tudna befurni a nevet, hogy meg valaki(k) emlekezzenek magara....veszteni tudni kell...

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.47 Válaszoljál rá!

A hivatkozott, térkép nélküli Hivatalos Közlöny pdf formátumban:
http://www.alegeri-uninominale.ro/alte/Hotararea%20Guvernului%20priviind%20aprobarea%20primei%20delimitari%20a%20colegiilor%20uninominale%20pentru%20alegerea%20Camerei%20Deputatiilor%20si%20a%20Senatului.pdf

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.43 Válaszoljál rá!

Jogász úr!
Szövegértésből nálam elégtelen.
Gyűlölet? Fogalma sincs miben áll!
Politikai légszomj? Ne nevettessen! Ez az Ön sajátja. Nézzen körül, és hallgasson bele a sötétbe, legalább most, éjszaka!

Egyébiránt számomra a romániai magyarság a tét, míg önnek a politikai röppálya. Szárnyaljon nyugodtan. Aradon van 6000 olyan magyar, aki június 1-én nem az Ön által is fémjelzett RMDSZ-t választotta.

Hozzászólt: Tóth Csaba / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.36 Válaszoljál rá!

Tanár úr, talán picit dokumentálodni sem ártana mielőtt vélaményt mond.
Ezt a stilust le kellene védeni mint "NI stilus" mert a politikai légszomj és a gyülölet ilyen ritka elegye tényleg egyedi stilust eredményez.

PS nem szokásom a sajtóhoz rohanni, ugyanis nekem nem célom, hogy mindenütt a nevembe ütközzek mint ön.

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.36 Válaszoljál rá!

Nos a 240 oldalas kormányhatározat 3-10. oldalán vannak felsorolva az Arad megyei körzetekhez tartozó közigazgatási egységek illetve az Aradi utcák.
Fránya térkép nincs a hivatkozott Hivatalos Közlönyben!
Ezek szerint Tóth Csaba jogász még nem látta a közlönyt!
Ez a korsó esete a kúttal! Vagy az Arad megyei RMDSZ ügyvezető elnökének esete az általa semmibe vett választókkal.

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.24 Válaszoljál rá!

Nincs harmadik szenátorjelöltje a szervezetnek! A stílus maga az RMDSZ Arad megyei ügyvezető elnöke.
Ha annyira fránya az a térkép, akkor röpülve kellett volna vigye az újságírónak, mert akkor biztos bekerült volna a neve a cikkbe, ami 30-án esetleg szavazatokat jelenthetne.
Kíváncsian várom, hogy holnap reggel a lap olvasói mit fognak válaszolni az önök által késéssel feltett kérdésre: És miért nincs tizedik? Már arra se futja?
Egyébiránt köszönöm elnöki válaszát, kedves Csaba! És a közlöny számát is. És holnap munkakezdéskor tudakolja meg főállású embereitől, hogy miért nem adtak térképet a sajtónak!

Hozzászólt: Tóth Csaba / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 23.03 Válaszoljál rá!

a stilus maga az ember - NI megint bebizonyitotta. Gratulálok!
Talán az MPP-nek nem futja egy Hivatalos Közlöny előfizetésre, ezért kell hol az újságon hol a szervezeten számon kérni azt a fránya térképet.
Segitségül: HG 802/2008, M.Of. 595/2008.
Meg lehet nyugodni, a mi csapatunk mar készen áll csak ellentétben másokkal, mi szeretjük megkérdezni az érintettek véleményét is.

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. augusztus 14., 22.15 Válaszoljál rá!

A szervezet erejét, szervezőképességét, ügyvezetésének minőségét tükrözi a 3. szenátorjelölti, a 10. hely jelölt nélkül maradása!
A hírből egyébiránt hiányzanak a jelöltek személyes opciói, és a körzetek térképe.
Vagy az Arad Megyei RMDSZ-nek még választási körzetes térképe sincs? De hiszen már van tán egy hónapja is, hogy a körzetrajzoló bukaresti bizottság véglegesítette, és jóvá is hagyta azokat!
Jut eszembe, lehet, hogy azért nincs 3. szenátorjelölt, mert eldugták a térképet.
Elnök urak?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu