Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. január 24., 12.30

Hétfőtől lehet igényelni a fűtési segélyt

2019. október 08., 17.16 Kedd / Arad

Az Aradi CET Hidrocarburi hőszolgáltató hivatalos közleményben hívja fel a lakók figyelmét, hogy hétfőtől (október 14-től) be lehet nyújtani a fűtési segélyhez szükséges kérvényt és iratokat.

A maximális egy főre eső jövedelemhatár: 750 lej gázfűtés, villanyfűtés és fával fűtés esetében, 1300 lej központi fűtés (CET) esetében.

A kérvényeket négy központban lehet letenni.

I. Központ – Plevnei tér 1. szám alatt kell leadni az iratokat ide tartózó lakónegyedek: Forradalom sgt. (a Vörös Ökörtől a nagyállomásig, Újarad, Kisszentmiklós, Váralja, Mureșel, Mosóczy-telep, Tisztviselő-telep).

Telefonszám: 0257-282-777.

II. Központ – Radnai sugárút 250. szám alatt kell leadni az iratokat  – ide tartózik: Mikelaka (a III-as zónát is beleértve).

Telefonszám: 0724-036-901.

III. Központ – Aurel Vlaicu körút 227. szám alatt kell leadni az iratokat – ide tartózik:Séga, Gáj, Buzsák, Poltura, 6 Vânători utca.

Telefonszám: 0724-036-902.

IV. Központ – Rodnei utca 5-ös számú tömbháznál kell leadni az iratokat – hozzátartózó lakónegyedek: Pernyáva, Készruhagyár, Drăgășani, Cadaș, Faleza Sud.

Telefonszám: 0257-252-282.

A kérvényeket október 14–november 15. között lehet benyújtani, hétfőtől csütörtökig 8.00–14.00 óra között, pénteken 8.00–14.00 óra között.

 

A szükséges iratok:

1. Személyi igazolvány a család összes tagjának (14 éven aluliaknak születési bizonyítvány, ideiglenes tartózkodási engedély külföldiek számára).

2. A kérelem benyújtása előtti hónapra vonatkozó jövedelmet igazoló iratok (pl. igazolás a nettó fizetésről – tartalmaznia kell minden pótlékot (gyermeknevelésit is), ebédjegyet, illetve azt, hogy kap-e a cégtől a munkaszerződés alapján fűtési támogatást –, külföldről származó jövedelem, nyugdíjszelvény, munkanélküli segély szelvénye, igazolás a mozgássérülteknek járó támogatásról stb.).

3. A szociális támogatásokban részesülő igénylők esetében igazoló iratok (pl. ajutor social/alocație pentru susținerea familiei).

4. A fogyatékossági fokozatot igazoló iratok másolata.

5. A kérelmező lakhelyére vonatkozó iratok (adásvételi v. bérleti szerződés stb.).

6. Ingóságokra vonatkozó igazoló iratok (jármű forgalmi engedélyének másolata).

7. A fűtésrendszerre vonatkozó iratok (E-ON-, CET-, ENEL-számla, illetve –szerződés stb.).

8. Lakó- és tulajdonosi-társulások esetében a formanyomtatvány 14. oldalán szereplő pont kitöltése. Ez esetben szükséges a gondnok aláírása és a lakótársulás pecsétje.  

9. A szociális segélyre (államilag garantált minimálbér), illetve a családi pótlékra jogosult személyektől kérik a személyi igazolvány másolatát, illetve az elmúlt havi nettó jövedelemre az igazolást.

10. Saját felelősségre tett nyilatkozat azok részéről, akik a város nem szisztematizált részein laknak (bizonyos utcák a következő negyedekből: Kisszentmiklós, Séga, Alfa.

 

Azon javak listája, amelyek birtokában nem jár a segély

1. A lakáson kívül más ingatlanok birtoklása.

2. A lakás körüli vagy azon kívüli 1000 mfeletti terület birtoklása városon, vagy 2000 mfeletti terület birtoklása falun.

Működőképes:

1. 10 évnél fiatalabb autó, motorbicikli – ez nem vonatkozik a mozgássérültekre, vagy azokra, akik nehezen megközelíthető helyen laknak;

2. több 10 évnél idősebb autó/motorkerékpár;

3. különböző szállítási eszközök: kamion, utánfutók, autóbuszok, mikrobuszok stb.;

4. vízi járművek;

5. mezőgazdasági gépek: traktor, kombájn stb.

6. mezőgazdasági termékek feldolgozásához szükséges gépek;

7. fafeldolgozáshoz használt gépek.

 

Bankbetétek: 3000 lejnél nagyobbak.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu