Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. február 28., 21.03

Hivatali bejegyzés szükséges!

Írta: Bognár Tünde
2021. január 17., 17.21 Vasárnap / Arad

Az Aradi Polgármesteri Hivatal Mezőgazdasági hivatala emlékezteti az állampolgárokat, hogy kötelesek bejegyeztetni gazdaságaik és erdőgazdaságaik adatait.

Január 5. és február utolsó munkanapja között a háztartás tagjaira vonatkozó éves adatokat, a használatban lévő földterületet, épületeket és szállítási eszközöket (igavonó állat vontatta vagy mechanikus eszközöket), autókat, mezőgazdasági és erdészeti gépeket, a gazdaságban levő állatokat, illetve az év folyamán megváltozott állattartási adatokat, melyek azok vásárlásának és eladásának, illetve elhullásának következményei stb.

Május első és utolsó munkanapja között a telek használati célját, a megmunkált földterületet és a fák számát jegyzik be, az adott gazdasági év viszonylatában.

A jogi vagy természetes személyek kötelesek bejegyeztetni adataikat a mezőgazdasági jegyzékbe a fent megadott dátumokon kívül is, abban az esetben, ha valamilyen változás történik – a változástól számítva 30 napon belül.

Az adatok nyilvántartásba vétele az agrárnyilvántartásba a háztartás vezetőjének saját felelősségére, vagy ennek hiányában a háztartás másik jelentős tagjának nyilatkozata alapján történik, a mezőgazdasági nyilvántartás vagy a városházán kitöltésre jogosult személyek felkeresésével.

Az épületekre és földterületekre vonatkozó adatok, a tulajdonos, valamint a használati kategória megváltoztatása a mezőgazdasági nyilvántartásban csak a nyilatkozathoz csatolt, bizonyító dokumentumok alapján történhet.

A mezőgazdasági nyilvántartás hatályban lévő törvénye szerint az adatok be nem jelentése, a valósággal összeegyeztethetetlen adatok bejelentése, a bejelentés megtagadása szabálysértésnek minősül, és magánszemélyek esetében 100-tól 500 lejig terjedő pénzbírsággal, jogi személyek esetében pedig 300-tól 1500 lejig terjedő pénzbírsággal büntetik.

Tekintettel a fent írtakra a természetes személyek (beleértve a tömbházban élőket is) és jogi személyek (kereskedelmi egységek, mezőgazdasági vállalatok és egyesületek stb.), földbirtokosok, állat- vagy más javak tulajdonosai, melyekre vonatkozik a mezőgazdasági nyilvántartás szabályzat arra kéretnek, hogy jelenjenek meg a városháza Mezőgazdasági hivatalában, és jegyeztessék be adataikat.

A Mezőgazdasági hivatal órarendje: kedd 9–12, csütörtökön 14–17 óra. A többi napon minden más kérvényt a Városháza épületében, a Csanádi-palotában adhatnak be. A program: hétfő 8.30–15.30, csütörtök 8.30–17.30, péntek 8.30–14 óra. További információkat a 0257-253-007-es és a 0257-281-850-ás telefonszámon kérhetnek a 177-es, 153-as belső számon.

A bejegyzéshez szükséges formanyomtatványt és kérvényeket a Városháza weboldala (www.primariaarad.ro) mezőgazdasági hivatalának részlegén találnak (Agricol).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu