Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 08., 05.28
Ígéretes előadás a Bábszínházban

Húszéves a Százszorszép

Írta: Balta János
2019. június 11., 17.36 Kedd / Arad

Valamikor Pávai Gyula, az aradi Kölcsey Egyesület elnöke kezdte el a színjátszás megszerettetését a líceumi diákokkal, akik közül nem egy színművész nőtt ki. Húsz évvel ezelőtt Ujj Ágnes tanárnő határozta el egy színjátszó csoport létrehozását az általános iskolásokból. 1999-ben született meg a Százszorszép, amelynek tagjai tanév végén rendszeresen önálló előadással örvendeztetik meg a szülőket és a hozzátartozókat, valamint színjátszás iránt érdeklődőket.

Így történt vasárnap is, amikor 18 órára a Bábszínház nagyterme zsúfolásig megtelt a színjátszást kedvelőkkel, akik mindannyian nem fértek volna be, ezért hétfőn délelőtt megismételték előadásukat a Csiky Gergely főgimnázium általános iskolás diákjai számára.

A három színre lépő korcsoport, a korának megfelelő különböző előadást mutatott be. A 24 ötödik osztályos kezdte a Játsszunk együtt című műsorával. A félórásnál hosszabb műsorban a legkisebb színjátszók nagy élvezettel játszottak, énekeltek, táncoltak, többször is vastapsot érdemelve ki a nézőtéren ülő szülőktől, hozzátartozóktól és ismerősöktől. A gyermekjátékokat színre vivő kicsinyek őszinte igyekezete a felnőtteket is visszaröpítette a gyermekkorba, amikor hasonló játékokkal szórakoztatták magukat a csendes utcákon, udvarokon, a maguk és a szüleik örömére.

A 15 fős VI. osztályosok a Mátyás király lustája című darabbal ajándékozta meg a közönséget, amelynek tagjai csodálattal nyugtázták a gyermekeknek a közönség sorai között is tanúsított nyugalmát, amikor onnan gyűjtötték be, vitték a király elé a lustákat. Ugyancsak figyelmet érdemeltek a gyermekek és a rendező által közösen elkészített díszletek.

A legnagyobbak, a 14 nyolcadikos által színre vitt Hófekete és a hét törpince című humoros darab már magán viselte a begyakorlott előadásmód, a kiforróban lévő gyermektehetségek, illetve a jó humorérzék jeleit is. Nem véletlenül, hiszen a nagyocska gyermekek a tudásukban és tehetségükben bízva kiválóan tolmácsolták a darab mondanivalóját, gyermekhez és felnőttekhez címzett  üzenetét. Az sem elhanyagolandó, hogy a műsorközlő, Higyed Hunor szavatosan elmondott, jól érthető szövegmondással ismertette a soron következő darabot, amelyhez jól kiválasztott zenei aláfestést társítottak.

A nagy sikerű előadás végén a szülők egy jókora, a 20 éves születésnapra készült tortával ajándékozták meg a tehetséges gyermekeiket.

Az előadás végén a felkészítőjük, Ujj Ágnes elérzékenyülve vett búcsút tőlük, mindannyiukat egy oklevéllel és egy szál virággal ajándékozta meg,

Még két észrevétel: a műsorközlő szerepét betöltő Higyed Hunor jól hangsúlyozott, érthető szövegmondásával keltette fel a figyelmet az éppen következő darabra. Ugyanakkor meg kell említeni a minden darabhoz jól megválasztott, korhoz, műfajhoz illő, pattogó ritmusú zeneszámokat. Az előadás végén Spier Tünde igazgató megköszönte a rendező Ujj Ágnes munkáját, de elismeréssel beszélt a gyermekek szorgalmáról, tehetségéről is.

A szülők egy hatalmas születésnapi tortával jutalmazták gyermekeiket a szép előadásért, ami felért egy pünkösdi ajándékkal. 
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu