Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. április 06., 15.36

Iskola másként Erdőháton

Írta: Balta János
2014. április 10., 19.37 Csütörtök / Arad

Tekintve, hogy a héten zajlik az Iskola másként program az oktatási intézményekben, tegnap 3 erdőháti iskolában sikerült betekintést nyernünk az igen változatos, érdekes rendezvényekbe.

 

Színes szórakoztató programok Ágyán

Az ágyai Olosz Lajos Általános Iskola e heti programját Kiss P. Anikó iskolaigazgató dióhéjban ismertette. Eszerint hétfőn az elemisek bibliai alapú élménypedagógiai tevékenységen, illetve húsvéti díszek készítésén, tojáshímzésen vettek részt, míg a gimnazisták Fizika a mindennapoktól a SF-ig címmel, kémiai és fizikai kísérletekről szóló filmeket tekintettek meg. Kedden déltől minden osztály bábszínházas játékon vettek részt Hasas Katalin vezetésével. Ezt követően a gimnazisták megtekintették a Nagy Sándor életéről készült filmet. Szerdán Ébredő természet jeligével, a VIII. osztályosok részt vettek az aradi Tóth Árpád Irodalmi Kör ülésén, míg az elemisek a nagyváradi állatkertbe látogattak, a gimnazisták közül a végzősök pedig látogatást tettek az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban, illetve angol énekeket tanultak. Ezt követően, az egészséges életmóddal kapcsolatos filmeket tekintettek meg. Tegnap, a gimnazista jó tanulók a Szintyei Polgármesteri Hivatal újabb támogatásával a hátszegi bölényparkot, Sarmisegetuza maradványait, illetve Vajdahunyad, majd Déva várát tekintették meg a 16 személyes iskolabusz jóvoltából. Az itthon maradt nagydiákok angol énekeket tanultak, az elemisták számára szervezett kézműves foglalkozáson húsvéti díszeket.

 

Tapasztalással tanulhattak Simonyifalván

A simponyifalvi Simonyi Imre Általános Iskolában megszervezett Iskola másként programon, tegnap a diákokkal kirándulást tettek a helybeli halastóhoz, ahol szalonnát sütöttek nyárson, utána szám-háborúsdit játszottak, fociztak, hintáztak. Útban a halastóhoz, megtekintették az állatfarmokat, illetve Péter Dalma tanítónő fóliasátrában megtanulták a palántázás technikáját. Amint szalonnasütés közben Szabó Attila iskolaigazgató elmondta, a héten szervezett laza programok egyrészt a feszültség levezetését szolgálták, ugyanakkor igen hasznosak abból a szempontból is, hogy a gyermekek ismerkedhettek azokkal a hagyományos gazdaságokkal, amelyekből már vidéken is egyre kevesebb létezik.

 

Szórakozva, sok élettapasztalattal gazdagodhatnak

Amikor Nagyzerinden jártunk, a helybeli Tabajdi Károly Általános Iskola elemis diákjai Kasza Rozália és Papp Márta tanítónők irányításával a főutcán, illetve a mellékutcákon nejlonzsákokba gyűjtötték az eldobált szemetet, a munkában minden tanítónő részt vett. E tevékenység a csütörtöki, természetvédelem programban zajlott az óvodások, illetve a kis- és nagydiákok számára. Kivételt csupán a VII. osztály képezett, amelyiknek a tagjai Ménesre és Gyorokra látogattak, ahol a szőlőtermesztéssel és a borkészítéssel ismerkedhettek. Az Arad Megyei Tanács által meghirdetett faültetési programban a nagyzerindi iskola körül 40, míg a feketegyarmati elemi iskolások 10 facsemetét ültettek el. Az iskola másként színes programjai nem csak a diákok, hanem a pedagógusok körében is népszerűségnek örvendenek, hiszen összekötve a kellemest a hasznossal, a gyermekek sok élettapasztalattal gazdagodhatnak – mondta el érdeklődésünkre Szilágyi Ildikó iskolaigazgató.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu