Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. január 21., 22.12

Iskolaünnep Simonyiban

Írta: Balta János
2008. február 20., 12.00 Szerda / Arad

Simonyifalván tegnap ünnepi műsorral színesítve adták használatba a Simonyi Imre Általános Iskola teljesen felújított két épületét. A rendkívüli eseményen a megye vezetősége mellett részt vettek a környékbeli, továbbá az aradi iskolák igazgatói, aligazgatói is.

A románul és magyarul elhangzott beszédek sorát Szabó Attila iskolaigazgató köszöntőjével kezdte, amelyben kitért az intézmény rövid történetére, a felújítás részleteire, majd a kormánytámogatásért köszönetet mondott az RMDSZ-nek. Befejezésül felolvasta Matekovits Mihály minisztériumi vezérigazgatónak a résztvevőkhöz intézett levelét.

Haász Tibor polgármester nem titkolt büszkeséggel szólt a helybeli oktatási intézmények, de más közintézmények épületeinek is az utóbbi egy-két évben történt felújításáról, továbbá az épülő, 150 férőhelyes sportcsarnokról. Mindezek, hangsúlyozta, nem valósulhattak volna meg az érdekvédelmi szövetség hathatós támogatása nélkül. A közelgő választások kapcsán az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Horváth Levente alprefektus az úgynevezett „magyar narancs” frappáns példájából kiindulva említette: az iskola épülete is sárga, kissé hideg, ám a hidegséget megfelelő emberekkel meleg, össze- és megtartó családi légkörré lehet alakítani, amihez sok sikert, jó egészséget kívánt nevelőknek, szülőknek, diákoknak egyaránt.

Búza Gábor megyei tanácselnök-helyettes örömének adott hangot, amiért Simonyifalvának erős iskolája van, az életerőt azonban folytonosan táplálni kell. Ehhez kívánt további kitartást.

Marius Göndör megyei főtanfelügyelő elégtétellel nyugtázta egy újabb oktatási intézmény felújításának a megvalósulását, majd annak a reményének adott hangot, hogy az épületek korszerűsödése, a feltételek jobbítása a bennük zajló munka, az oktatás minőségének a javulásához is elvezet.

Dr. Hevesi József, a Simonyi Társaság elnöke is köszöntötte a résztvevőket, majd felolvasta a Körösköz lakosságához címzett, építő jellegű felhívását. Miután az aradi magyar iskolák igazgatóinak a nevében Matekovits Mária, a Csiky Gergely Iskolacsoport aligazgatója is köszöntötte az egybegyűlteket, az iskola Bodó Franciska és Tóth Ibolya tanárok által betanított diákjai szavaltak, modern táncot adtak elő, magyarul, majd románul szólaltatták meg az Örömódát.

Az avatóünnepséget követően a résztvevők Zsóri Elemér jóvoltából a kultúrotthonban ünnepi ebéden vettek részt.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: szildiko@arcor.de / Csütörtök, 2008. február 21., 15.35 Válaszoljál rá!

Tisztelt szerkesztöség örömmel olvasom a cikket az iskola felujjitásáról Simonyifalván, amit viszont hiányolok egy fénykép az ujj felujjitott iskoláról.
Tisztelettel
Ildiko Heimann-Simon

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu