Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 15., 23.37
Vállon lőtték az idegenvezetőt

Itt a golyó, hol a golyó

Írta: Sólya Emília
2008. március 03., 13.30 Hétfõ / Arad

Ma hajnalban rálőttek a Spanyolországból Beszterce-Naszódba tartó, turistákat szállító autóbusz idegenvezetőjére az aradi állomásnál, ahol megálltak egy pihenőre. A támadók a jármű leparkolása után kötöttek bele az utasokba, akiket arra kényszeríttettek, hogy játszanak „itt a piros, hol a pirost”.

Mivel a rendőrség felügyelői már korábban figyelmeztették az utazási irodákat és idegenvezetőket, hogy semmiképp nem engedjék utasaikat ilyen játékban részt venni, az idegenvezető szembeszállt a férfiakkal. A veszekedést dulakodás követte, több utas is az idegenvezető segítségére kelt, majd az egyik támadó gumilövedékes pisztolyával vállon lőtte azt. A 42 éves besztercei P. Axente a megyei kórházba került, sérülése azonban nem volt súlyos, nem tartották bent. A férfi nem kívánt panaszt tenni. A tettesek a lövés leadása után azonnal eliszkoltak.

Az ügyben rendőrségi eljárás indult, a nyomozók minden utast külön kihallgattak. Közben az is kiderült, hogy a dulakodás alatt, az egyik utastól 15 ezer eurót loptak el.

Az „itt a piros, hol a piros” játékot űző 5 férfiről van szó, a szemtanuk vallomásai alapján a nyomozók megpróbálnak a személyleírásokból nyomukra bukkanni.

A felügyelőség több hónappal ezelőtt erős kampányt indított, a fentiekhez hasonló szerencsejátékosok ellen, s ebbe a megyei, városi benzinkutak vezetőit, az utazási irodákat, az idegenvezetőket, a határrendőröket is bevonták. Mint ismeretes, az ilyen bűnözők főként az országba bejövő vagy átutazó turista-buszokat figyelik és megpróbálják rávenni az utasokat a játékra. A rendőrök arra kérik az embereket, hogy ne menjenek bele ilyen vagy hasonló játékokba, mert nemcsak pénzüket, hanem testi épségüket is kockáztatják.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: 123 / Szerda, 2008. március 05., 10.07 Válaszoljál rá!

"rendőrség felügyelői már korábban figyelmeztették az utazási irodákat és idegenvezetőket, hogy semmiképp nem engedjék utasaikat ilyen játékban részt venni, az idegenvezető szembeszállt a férfiakkal"

Nos tovább gondolva- elemezve - a rendőrség tudott hogy itt Aradon ilyen bünözők léteznek, akkor miért fizetjük őket az adónkból ha nem tesznek semmit?????

Hozzászólt: okvetlenkedo aradi, / Kedd, 2008. március 04., 08.54 Válaszoljál rá!

Biztonsagerzetunket romboljak ezek a hirek. Elkepeszto a szemtelenseguk ezeknek az alvilagi alakoknak.
Kerdes:
1. A rendorseg miert nem letesit az aradi allomasnal egy kirendeltseget, allando rendori felugyeletet ? Ahogy a Vlaicu negyedben letezik mar jo ideje keruleti kirendelseg, ahol, talan nincs is ennyi-ilyen jellegu problema, annal inkabb szukseg van rajuk az emlitett helyzetben.
2. Miert nem helyeznek el ezeken a"VESZELYES PONTOKON" VIDEO-KAMERAKAT ??? Az azonositas igy valamivel konnyebb lenne.
3.a"JANDARMERIE, POLITIE COMUNITARA (?)" miert nem jarorozik gyakrabban abban a korletben ???
4.Valazt kapok az illetekesektol ?
5. 2008-ban ?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu