Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. szeptember 26., 01.22
Kiderítettük, ki volt a legjobb a magyarok közül

Juhász Zoltán-László, a csodagyerek

Írta: Balta János
2020. június 28., 18.03 Vasárnap / Arad

Csütörtöki lapszámunkban, „Jobban is sikerülhetett volna” címmel Pellegrini Miklós Arad megyei helyettes főtanfelügyelővel értékeltük a magyar nyelven tanuló VIII. osztályosok képességvizsgáinak eredményeit. Amint a helyettes főtanfelügyelő kifejtette, „ Az idei végzőseink eredményei nem a legjobbak, nem is a legrosszabbak, de talán kicsit jobbak is lehettek volna. Kétségtelenül egyik mutató, hogy 9,33-as átlagosztályzatot, tehát kiváló eredményt egy kisiratosi tanuló, a helybeli Páter Godó Mihály Általános Iskola végzőse ért el.”

Mivel a nevét nem lehetett tudni, csak az azonosító kódját, telefonon kerestük meg Almási Zsuzsannát, a Kisiratosi Páter Godó Mihály Általános Iskola igazgatóját, aki a gratuláció után elmondta: tanulmányi eredmény ügyben „hármon áll a vásár”, vagyis elsősorban a tanuló, esetünkben Juhász Zoltán-László, a pedagógusai és a szülők a siker kovácsai. Az igazgató, természetesen, büszke az iskola diákjának az eredményeire, de szerinte a nagyiratosiak is ugyanilyen büszkék, hiszen Zoltán Nagyiratoson született, de az általános iskolai tanulmányait Kisiratoson fejezte be. Zoltán nemcsak a képességvizsgán, hanem más kisiratosi tanulókkal együtt minden évben országos versenyeken is jeleskedett magyar irodalom, történelem, angol, matematika, illetve fizika vetélkedőkön. Előzetes eredményei alapján nem gondolták, hogy a magyar diákok közül éppen az első lesz, de abban mindenképp bizakodtak, hogy az elsők között fog végezni. Zoltán nagyon szorgalmas gyerek, ezért benne van a lehetőség bármilyen siker elérésére; ugyanakkor a szüleinek is nagy érdemük van a sikerben, hiszen ők ösztönözték, támogatták a tanulásban – mondta el érdeklődésünkre Almási Zsuzsanna iskolaigazgató.

 

Juhász Zoltán-László informatikus-programozó akar lenni

 

Természetesen megszólaltattuk a tulajdonképpeni sikerkovácsot, Juhász Zoltán-Lászlót is, aki a gratulációt követően elmondta: úgy érzi, a siker főként a tanároknak köszönhető, akiknek odaadó munkája nélkül nem tudott volna felkészülni. Minden tantárgyból igyekszik a legjobbat kihozni magából. Nagyon meglepődött a jó eredményén, különösen a román nyelvben elértnek, mert úgy érezte, abból többet is tudhatott volna. A tanulmányait a Csiky Gergely Főgimnáziumban szeretné folytatni és tekintve, hogy az édesapja is programozóként dolgozik, maga is informatikus-programozó szeretne lenni.

Juhász Zoltán-Lászlónak gratulálunk és azt kívánjuk, hogy csikys diákként is gyarapítsa a tantárgyversenyeken elért sikereit, illetve valósuljon meg az álma, informatikus-programozóként váljon a társadalom hasznára, a családja örömére.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Godo / Hétfõ, 2020. június 29., 00.27 Válaszoljál rá!

Gratulálok Juhász Zoltán-Lászlónak, szüleinek s tanárainak a nagyon jó eredményhez.
Remélem épp olyan jó programozó is válik majd belőle

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu