Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. szeptember 24., 17.14
Csikys Családi Csodavárás

Karácsonyváró összejövetel az iskolában

Írta: Takáts D. Ágnes
2019. december 19., 16.56 Csütörtök / Arad

Egy délután, amikor mindenki azt tehet, amit akar, amit szeret, amihez kedve van, ha éppen semmihez nincs, akkor semmit nem kell tennie – mindezt az iskolában.  A Csiky Gergely Főgimnázium szülőbizottsága és a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület idén másodszor szervezte meg a Csikys Családi Csodavárás elnevezésű, karácsonyváró összetett programot.

Szerdán délután az iskola dísztermében egy rövid műsorral nyitották meg hivatalosan is a CséCséCsét vagy három Csét (Csikys Családi Csodavárás) – ki-ki hogyan emlegeti a rendezvényt.

A Kis pacsirtákkarácsonyi dalokat adtak elő Khell Jolán vezetésével, majd a nagyobbak alkotta iskolai kórus Szabó Csilla vezénylésével szintén karácsonyi dalokat énekelt. Popescu Hanna II. osztályos tanuló szavalata után a VI. A osztályosok betlehemes pásztorjátékot mutattak be, felkészítőjük Back Mária osztályfőnök volt.

Amíg a díszteremben a diákok szórakoztatták a közönséget, addig az iskola folyosóin, a Vásár utcában az osztályok standjainál szebbnél szebb kézműves tárgyakat, karácsonyi díszeket, dekorációkat, apróságokat, ízletes süteményeket lehetett beszerezni jelképes kis összegért. Az éhes és szomjas látogatók pedig a turizmus osztályok csapata készítette finom szendvicsekből és egyéb finomságokból válogathattak kedvükre.

A tematikus osztálytermekben idén is rengeteg tevékenység, foglalkozás közül lehetett válogatni: a Kézműves szobában mindenki elkészíthette saját karácsonyi dekorációját, a Csúszó-mászóleginkább a kicsiknek, a kisebbeknek és a kistesóknak szólt – ez volt az egyik legzsúfoltabb terem, ahol matracokon lehetett játszani, ugrándozni, táncolni stb. A Fotó-szoba is igen népszerűnek bizonyult, itt bolondos kellékekkel lehetett fotózkodni egyedül vagy csoportosan, és a papír alapú képeket ott helyben kinyomtatták, amit haza lehetett vinni, mindezt ingyen (a Cabina Foto – Selfie Station Arad biztosította a kellékeket). 

Az iskola minden emeletét jól kihasználva lehetett még karaokézni, társasjátékozni, mézeskalácsot díszíteni és enni, karácsonyi asztali díszt készíteni (Zabojszky-Horváth Noémi virágkötő irányításával), és a felnőttek számára fenntartottak egy Dumasarkot, ahol kedvükre kibeszélhették magukat, ha már elfáradtak a vásári forgatagban.

Az iskola történetében hagyomány az adventben meghirdetett cipősdoboz akció, így a szervezők a dobozok begyűjtését most is, akárcsak tavaly erre az alkalomra időzítették, és a Cipősdobozszobában gyűlt a szépen becsomagolt adomány.

A Csikys Családi Csodavárás este 8-ig tartott, a fergeteges délutánt egy közös, meghitt énekkel, a Mennyből az angyallal zárták: mindenki mécsessel a kezében, mosollyal az arcán és örömkönnyekkel a szemében dalolta az egyik legszebb karácsonyi éneket.

Idén egy Bethlen Gábor Alapítvány kiírta sikeres pályázatnak köszönhetően sokkal gazdagabb, szebb, változatosabb rendezvényt sikerült összehozni a szervezőknek, akik mindenkinek köszönik a hozzáállást, a bátorítást, a segítséget.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu