Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. április 06., 21.39
7 éves EU-s költségvetési keret

Kedvező kilátások, de feltételhez kötve

Írta: Chirmiciu András
2013. július 08., 19.14 Hétfõ / Hunyad

Jóllehet történelmi negatív precedensre épül, és az előző 7 éves keret szintje alá csökkent, három korábbi feltételének beépítése után az Európai Parlament múlt héten fogadta el az EU Bizottság által elkészített 2014–2020-as időszakra szóló uniós költségvetési keretet. Márciusban éppen a 3 feltétel miatt utasította el.

A bizottság által elfogadtatott 3 kitétel jogos, hangsúlyozta Winkler Gyula EP-képviselő hétfőn Déván tartott sajtóértekezletén, mivel a rugalmasságot, korrektséget és hatékonyságot célozzák. A rugalmasság révén bizonyos projektek, például az infrastrukturális beruházások előfinanszírozásba részesülhetnek, vagyis vártnál jobb haladás esetén, már a következő évi pénzügyi ráfordítást is le lehet hívni, illetve ágazatok közötti átcsoportosítást is lehetővé tesz, ha például egy szakterületen már elfogyott a pénz, másnál viszont még nem használták fel. Az EP ragaszkodott ahhoz, hogy a megszorítás elvére épült keretköltségvetést 3 év múlva kiigazíthassák, mivel remélhetőleg addig javul a gazdasági helyezet, ugyanakkor a mandátuma utolsó évében lévő jelenlegi európai parlament és bizottság nem teheti kész tény elé jövőre megválasztandó, illetve megalakulandó utódjait, azoknak is lehetőséget kell adni a 7 éves költségvetési keret módosítására. Végül a harmadik kitétel az összegek nagyobb hányadának beruházásokra és fejlesztésre, mindenekelőtt munkahely-teremtésre való fordítása a folyó költségek rovására.

A minapi döntés csupán elvi jellegű, hiszen őszig további, mintegy hetven EU-s szintű jogszabály elfogadására van szükség ahhoz, hogy az új költségvetési keret hatályba léphessen, ismertette a helyzetet Winkler Gyula.

 

A bukaresti kormány csapnivaló párbeszéde

Jóllehet csak a kb. 70 jogszabály módosítása után derül ki a pontos összeg, Románia aligha jár rosszul, hiszen legalább 34 milliárd euróra, optimistább esetben 39 milliárdra számíthat, szögezte le az RMDSZ parlamenti képviselője. Ami bármely esetben több, mint a 2007 és 2013 között rendelkezésre álló 31 milliárd, noha időközben az EU egy újabb tagországgal bővült, a költségvetési keret viszont történelmében először csökkent az előző 7 éves pénzügyi ciklushoz képest – 20% alatti tényleges lehívási aránnyal Románia pedig korántsem teljesített fényesen.

A perspektívák tehát meglepően jók, de ehhez Bukarest is el kell készítse házifeladatát. Vagyis a 2020-ig tartó országos fejlesztési stratégiát, ami nemcsak az ország fejlesztési irányvonalait szabja meg, hanem az uniós költségvetésből való részesülés alapvető feltétele. A következő ciklusban ugyanis mind a 28 tagországnak külön-külön megállapodást kell, hogy kössön az EU-Bizottsággal és kizárólag ez alapján részesülhet az uniós pénzekből.

Csakhogy e téren a kormány „teljesítménye” finoman fogalmazva csapnivaló. Az USL által elküldött „fejlesztési stratégia” még a legalapvetőbb követelményeknek sem felel meg, szögezte le a tavasszal az EU-bizottság. A kormány által elküldött „stratégiában”, például, az egyik minisztérium okmányai szögesen ellentétesek egy másikéval. Bukarestben még a kormányon belül sem képesek szót érteni, miközben Brüsszelben azt célozzák, hogy 28 ország egységes stratégiát kövessen! Csodálkozzon még valaki, hogy az EU-bizottság egyre hangosabban nehezményezi Románia adminisztratív „teljesítményét”.

Az országos fejlesztési stratégia kidolgozásánál a megyei és helyi szervek, gazdasági-pénzügyi szakértők és civilszervezetek véleményét is ki kellene kérni, ahogy az RMDSZ tette, amikor kidolgozta a maga Erdély 2020-as, kizárólag Erdélyre vonatkozó stratégiáját. Csakhogy ilyen konzultációra nem került sor, nehezményezte Winkler az RMDSZ nevében.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu