Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. február 26., 05.34
A budapesti művészek csúcsra járatták

Kiváló hangulat a magyarnóta-esteken

Írta: Balta János
2019. július 28., 06.00 Vasárnap / Arad
Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete pénteken újra megszervezte a hagyományos nótaestet, méghozzá két helyszínen: a Red House étteremben, ahova a Vlaicu, Séga, Kakasváros, Gáj, Buzsák és Mikelaka negyedbeli magyarokat várta Erdélyi István, az érdekvédelmi szövetség Vlaicu negyedbeli elnöke, kollégáival. 18 órától a mintegy 130 vendéget az Intercity zenekar szórakoztatta, 18.30 órakor a terített asztaloknál helyet foglaló mulatozókat Erdélyi István kerületi elnök, házigazda köszöntötte. Ugyanakkor felkérte Faragó Péter RMDSZ-megyei elnököt, parlamenti képviselőt a vendégek üdvözlésére. Faragó örömömének adott hangot, amiért a magyar nóta vonzatában, anyanyelvű kultúránk művelése ilyen sok magyart hozott össze, hogy együtt nótázva, beszélgetve, sőt táncolva is építsék magyar közösségünket, elmélyítve a barátságot. Mindezért köszönetet mondott a szervezőknek. Zárszavaiban mindenkinek kellemes együttlétet, jó szórakozást kívánt a budapesti vendégek műsorához. Az Intercity zenekar nem sokat kérette magát, előbb a nótázáshoz hallgatókat húzott az asztaloknál helyet foglaló, az elkészített szendvicseket elfogyasztó, kávézó, üdítőt, illetve ásványvizet fogyasztó közönségnek. Később gyorsabbra vették a ritmust, és jobbnál jobb mulatós zenével késztették táncra a közönséget.

19 órakor alaposan felkorbácsolta a hangulatot a budapesti művészek fellépése, ugyanis Szász Katalin, a Budapesti Operaház művésze szebbnél szebb magyar nótákkal, míg Czakó Ádám és Czakóné Plásztán Anett operettkettősökkel, illetve a legszebb operettslágerekkel szórakoztatta jó félórán át a közönséget. Fellépésük végén a hölgyeknek Erdélyi István egy-egy csokor virággal kedveskedett, ezért a hölgyek egyike Erdélyi Istvánt, a másik Jázbinszky Tibort kérte fel táncra, míg Czakó Ádám egy vendéghölggyel kezdte ropni a táncot, megadva a mulatság alaphangulatát. Az a művészek távozása után is megmaradt, 22 óra utánig kiváló hangulatban mulattak, nótáztak, beszélgettek, baráti hangulatban együtt voltak.

 

Megdicsért nótázók a Jelen Házban

Ugyanaznap a Jelen Ház dísztermében is nótaestet szervezetek, ahol 19 óra tájban Horváth Imre házigazdaként köszöntötte az újaradi, a belvárosi, a Pernyáva, Mosóczy-telep, Tisztviselőtelep és a Maros-parti kerületekből összegyűlt mintegy 130 magyart. Ezt követően a vendégek köszöntésére kérte fel Faragó Péter RMDSZ-megyei elnököt, parlamenti képviselőt. Az elnök itt is szeretettel üdvözölte a nótázni, mulatni, nemzeti kultúránkat ápolni egybegyűlt magyarokat, akiknek jó egészséget, további jókedvet, kiváló hangulatot kívánt. 20.30 órakor ide is megérkeztek a budapesti vendégek, akiket Horváth Imre házigazdaként köszöntött. A művészek nem kérették magukat, Czakó Ádám humoros felvezetővel beszélt az édesapjának a kolozsvári származásáról, amivel azonnal összekötötte a Szép város Kolozsvár kezdetű operettslágert, amit a feleségével, Plásztán Anett-tel látványos tánclejtésekkel, elő is adott. A továbbiakban Szász Katalin jóvoltából a legszebb magyar nóták csendültek fel, énekelte együtt vele a közönség. Ugyanakkor elhangzottak a magyar operettirodalom legszebb slágerei, a Cintányéros cudar világ, a Jöjjön ki Óbudára stb. Szász Katalin magyar nótái a legjobb hallgatóságra találtak, hiszen azokat együtt nótáztak vele az egész terem. Fellépése végén meg is dicsérte a színpadhoz közeli asztalnál helyet foglaló majláthfalvi Andresz József alpolgármestert és Szécsi Ferenc nagygazdát, amiért minden általa előadott magyar nótát kiválóan énekeltek vele együtt. Fellépésük végén, amikor a művészek a vendégeket vitték táncba, a szemfüles Szécsi Ferenc a dicséreten felbátorodva, táncra kérte Szász Katalin művésznőt, akivel csodálatosan lejtettek a táncteremben. A művészek fellépése itt is csúcsra járatta a hangulatot, 22 óra utánig kiváló jókedvben nótáztak, táncoltak a Thomassy Party Band remek, fülbemászó zenéjére.

Mindannyian abban a reményben távoztak, hogy a vendéglátással és mulatással egybekötött magyarnóta-estek hagyománya még nagyon sokáig, örökre élni fog!

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu