Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. január 18., 19.48
Arad megyei nagycsaládosok húsvétja

Köszönet az adományozóknak és a segítőknek!

Írta: Balta János
2019. május 06., 15.54 Hétfõ / Arad

A mögöttünk lévő mindenfajta ünnep miatti számos szabadnap közepette az Arad megyei hátrányos helyzetű magyar nagycsaládokhoz is eljutottak a húsvéti élelmiszercsomagok, amelyekben tartós élelmiszerek és édességek voltak. Azokat a kedves Olvasóink felajánlotta pénzből vásároltuk, de nagy mennyiségű használt ruhát is adományoztak.

A nagycsaládok húsvétja békésen zajlott le, ilyenkor mindannyiuknál összegyűlt az egész család.

 

 

Feierék anyagi gondok nélkül ünnepeltek

 

A 11 gyermekes Feier Ibolyáéknál is együtt volt majdnem az egész család, közülük csupán a németországi gyárban dolgozó Dániel és Sebastián nem tudott hazajönni. Ők júniusban érkeznek szabadságra. Itthon sem állt meg az élet, hiszen a legnagyobb fiú, Norbert vérbeli kőműves létére befejezte a konyhának a korszerűsítését. Jó szakemberré nőtte ki magát, a házépítés minden fortélyát megtanulta. A konyhaépítésben segített neki Dani is, aki itthon járt Németországból. Ami a kisebb gyermekeket illeti, Dalmát és Icukát beíratták az Aurel Vlaicu Általános Iskola magyar tagozatára, a legkisebb, Istvánka a jelzett iskola előkészítő osztályában folytatja a tanulmányait. Amikor húsvét előtt náluk jártunk, Ibolya asszony már elkészítette a süteményeket, megfőzte a tojásokat, a sonkát, illetve a kolbászt. Különösebb anyagi gondok nélkül ünnepelhettek.

 

 

A Csermák-gyermekek énekelnek a szertartásokon

 

Az ugyancsak aradi, 10 gyermekes Csermák Istvánéknál békességben, szeretetben, anyagi biztonságban teltek el az ünnepek, a gyermekek közül többen is aktívan részt vesznek a belvárosi római katolikus templom szertartásain, ahol énekelnek.

 

 

Zimándközön is örvendtek a csomagoknak

 

A Zimándközön lakó 3 gyermekes Szabó Katalin és a 6 gyermekes húga, Gurobics Angéla is nagy örömmel fogadta az ünnepi csomagokat, azok náluk éppen jókor érkeztek. Szabó Katalin a betegségére panaszkodott, az a legnagyobb baja, hogy pénzhiány miatt nem igazán tudja kezeltetni magát.

 

 

Csíger Ibolya örvendett a tavaszi kabátoknak

 

A Kisjenő Erdőhegyen lakó 6 gyermekes Zleocki családnak a háziasszonya, Csíger Ibolya fogadott, aki nagy örömmel hallgatta a hírt, miszerint a karácsonyi ajándékozás idején lefotózott új télikabátjában nagy örömet szerzett az aradi beteg adakozónak, Gerner Anna néninek, aki az alig viselt téli kabátját az újságban meglátva Csíger Ibolyán, könnyre fakadt az örömtől. Mert beteg embernek az a legnagyobb öröm, ha segíthet valakinek. Éppen ezért, húsvétra két, alig használt tavaszi kabátot is küldött Csíger Ibolyának, aki készségesen állt bennük a fényképezőgép lencséje elé. Egyébként náluk is különösebb anyagi gondok nélkül zajlott le az ünnep. Nem véletlenül, hiszen a házban lakó két férfi mellett már Ferike, a legnagyobb fiú is dolgozik, ezért nem szűkölködtek, de az ajándékoknak a háziasszony így is nagyon örvendett.

 

 

Köszönet

 

A húsvét alkalmából, az említettekkel együtt, összesen 20 hátrányos helyzetű magyar nagycsaládnak juttattak ajándékcsomagokat a Katalin Egyesület munkatársai. A kézbesítésben nyújtott segítségért ezúton is köszönetet mondunk Andresz József vingai alpolgármesternek, aki Majláthfalvára, Papp Attila polgármesternek, aki Nagyiratosra, Haász Tibor polgármesternek és Báder József gépkocsivezetőnek, akik Simonyifalvára, továbbá köszönet jár Varga Enikő óvónőnek is, aki a csomagoknak Gyorokra, továbbá Péró Tamásnak, aki a Szentpálra való kijuttatásában működött közre.

Legtöbb köszönet azonban az adományozókat illeti, akik a nagycsaládoknak szánt pénzt, illetve csomagokat az RMDSZ-székházban hagyták, ugyanott vehették át a pénzadományokat igazoló számlákat is.

Mert rászorulóknak örömet szerezni a legnagyobb öröm, amit csak azok tudnak értékelni, akik már segítettek bajbajutott embereken.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu