Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. október 29., 04.23
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Közel hatszáz koronavírusos fertőzött van Romániában

Írta: Ferenczi Arnold
2020. március 23., 16.12 Hétfõ / Arad

Hétfőre 576-ra nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma, 143 új esetet jelentettek  a hatóságok, tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Ezzel Románia is bekerült a „sárga zónába” a koronavírus-fertőzések térképén, miután a fertőzöttek száma hétfőn meghaladta az ötszázat.

Hétfőig 73 személy gyógyult meg, őket hazaengedték a kórházakból. A közel 150 új fertőzött 5 és 76 év közötti.

A legutóbbi GCS-tájékoztató adatai szerint országszerte 5066 személy van intézményesített karanténban, 72 247-en pedig otthoni elkülőnítésben.

Az új fertőzöttek között egy fegyenc is van – tájékoztat a GCS. Az elítéltet március 11-én a fővárosi rendőrségről a jilavai börtön kórházába szállították egészségügyi problémák miatt, a tesztjének hétfői eredményei pozitívak voltak a fertőzést illetően. A fegyencet már az ítélethozatal után elkülönítették.

A román belügyminisztérium 141 esetben indított büntetőeljárást, és 665 esetben szabott ki bírságot a karanténrendelkezések megsértése miatt. A szombaton kiadott katonai rendelet alapján 118 olyan embert helyeztek hatósági karanténba, akik nem tartották be az otthoni elkülönítésről szóló hatósági rendelkezést.

***

A John Hopkins Egyetem Koronavírus Kutatóintézet adatai szerint világszerte hétfőn 305 275 fertőzött volt, 12 942 halálos áldozattal és 98 866 meggyógyult személlyel. Kontinensünkön Olaszországban van a legtöbb koronavírusos fertőzött – 53 578 pontosabban – és közel ötezer, 4827 a halálos áldozatok száma.

A https://www.ecdc.europa.eu/en (European Centre for Disease Prevention and Control, magyarul Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ), a John Hopkins Egyetem – https://systems.jhu.edu/ – és a hazai https://stirioficiale.ro/informatii weboldalakon olvashatnak naprakész információkat a vírus terjedéséről, a megbetegedések számáról, valamint a vírus elleni védekezésről is.

 

 

 

A halálos áldozatok száma ötre emelkedett

 

 

Vasárnap estére háromra, hétfő délelőttre már ötre emelkedett a halálos áldozatok száma. A harmadik személy aki életét vesztette egy 70 éves férfi volt, aki a Piatra Neamți-i kórházba volt beutalva – 19-én fedezték fel, hogy fertőzött, másnapra a Iași-i járványkórházba szállították, az áldozat cukorbetegségben szenvedett, valamint magas vérnyomási problémákkal küzdött.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) hétfő délelőtt közölte a www.stirioficiale.ro weboldalon, hogy egy 72 éves nő és 71 éves férfi életét vesztette a koronavírus miatt. Az áldozatok a Suceava megyei kórházba voltak beutalva, cukorbetegséggel és szívproblémákkal küszködtek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu