Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2021. szeptember 28., 01.49
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Legeltetés a tömbházak között

Írta: Sólya Emília
2008. február 24., 16.00 Vasárnap / Arad
Szombat délelőtt pár perc alatt juhok lepték el a mikelakai háromszázas negyed tömbházai körüli parkolókat. A juhokat a Maros partján terelgette egy juhász, az állatok irányt váltottak és szépen „lesétáltak” a tömbházak elé.

A kényelmesen legelésző juhok láttán az embernek nem a helyenként modernizált Mikelaka, hanem egy vidéki település juthat eszébe...
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: 123 / Kedd, 2008. február 26., 09.24 Válaszoljál rá!

Kedves Mesterházi Zita! Meg erősitelek abban hogy van mit bepótolni a kúltúra terén.
Én Gyulán élek és csk egy példát mondok -nem mint ha itt sokkal kúlturáltabbak lennének az emberek- ami tavaj a Gyulavári kastély felújításának átadó ünnepségén , után figyeltem meg. Három nap tartott az ünnepség minden este koncert majd másnap úgyszint ünnep. Az utolsó nap szombat lévén tüzijátékkal végződött. És most jön amit szeretnék mondani, vasárnap reggel templomba menet utam a kastélykert vezetett el és láttam hogy szedik össze a szemetet amit a sokaság magaután hagyott. És láss csodát nagycsomó szemetes zsákot raktak fel a gépkocsikra, de a kertben még egy papír zspkendőt sem lehetett látni eldobva mert nem volt eldobva. De volt sok szemetes kuka ahova lehetet dobni a szemetet. Mire jöttem istentiszteletről már nyoma sem volt a három napi bulinak.
Van még mit bepótolni Romániának. Nem mintha a magyar nép annyira tisztaság mániákus lenne.

Hozzászólt: Mesterhazi Zita / Vasárnap, 2008. február 24., 17.39 Válaszoljál rá!

Mit lehet ehez hozza szolni minthogy Hol van ITT KULTURA ? A "4 labu alattkak NEM HIBASAK" de a 2 LABU ALATT az igen ! LUSTA e az illeto a nyajat meszebre terelni ? Maskulomben Nagyvaradon is az olaszi temeto tele van a roman paraszt tehenkeivel ! NULA respekt az elhunytak irant ! Azon kivul a villamosokon LE KOPNEK A FOLDRE ! HA az ember rajuk szol ? Akor a valasz "dute in p,,,,mati" !! Lesz ezekkel valmikor egy KULTURALTAB vilag ? SOHA !
NEM mindegyikuk oljan DE rengetegen igen ! Indentitas problemaban is szenvednek maskulomben 1953-ban HA nem tevedek : Bukarest CSAK 500 eves volt, kiderult hogy annal fiatalab :O) KELL meg nekik SOKAT fejlodni hogy a higienat a kulturat folkaroljak EGYESEK, illetve a zome ! Viszont NEKUNK kell harcolnunk azert hogy EL NE NYELJENEK ! Meg kell tartsuk minden kepen a KULTURANKAT szokasainkat es embersegunket ! SENKIERT ES SEMIERT nem szabad eladjuk magunkat ! Ez az igazi magyar ember ! Ugyanakor NEM szabad masokat sem bantani akik NEM erdemli meg ! PELDA:CSAK is a Nutu Munteanu a hibas vagy a Ion Petrescu de NEM az egesz nep ! O kozotuk is vannak meg rendesek, CSAK SAJNOS NEM A ZOME !

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu