Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 23., 12.06
Nőszövetségi közmunka az Aradi Református Egyházmegye óvoda és bölcsőde épületében

Lelkesen kezdtek neki az emeletes épület takarításának

Írta: (onlinejelen)
2021. június 09., 17.03 Szerda

Az Aradi Református Egyházmegye Nőszövetsége örömmel és hálatelt szívvel fogadta a hírt, hogy egyházmegyénk újonnan felépülő aradi óvoda és bölcsőde épülete hamarosan elkészül, és a befejezéséhez segítségükre is szükség van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a gyülekezeteinkben meghirdetett takarítási felhívásra csaknem 70 leány és asszony és néhány férfi is jelentkezett egyházmegye szerte (Angyalkút, Arad-belváros, Arad-Mosócz, Arad-Gáj, Ágya, Borosjenő, Erdőhegy-Kisjenő, Feketegyarmat, Gyorok, Kispereg, Majlát, Nagyzerind, Pankota, Szentleányfalva, Zimándköz).

Június 5-e reggelén az épület befejezés alatt álló földszinti teraszán gyülekeztek a szolgálatkész női tagok, ahol egy kávé és sós sütemény elfogyasztása után nt. Tóbiás Tibor-György esperes úr szolgálatával áhítattal kezdődött a közmunka. Az igehirdetés az 1Kor. 12, 4–5.12–27. alapján hangzott, kihangsúlyozva, hogy az óvoda és bölcsőde felépülése egyedül Isten nagyságára mutat. Azok, akik hozzájárultak és hozzájárulnak az elkészüléséhez, csupán eszközök, akiken keresztül Isten hatalmát kell meglátnunk – mint ahogyan nem a csap adja a vizet, hanem a csap csak egy eszköz abban, hogy az Isten teremtette víz hozzánk eljusson. Eddig durva kezű munkások dolgoztak, most finom kezű nők takarítanak azért, hogy ősztől apró kezű gyermekek jöhessenek az épületbe. Minden eszközre szükség van az adott folyamatban és szolgálatban, ahogy egy gépezetben egy kis csavarnak is jelentős szerepe van, úgy a mi munkánk is fontos és értékes a maga helyén és idején.

Imádság után az áhítat befejezéseképpen az épületben először hangzott el a 90. zsoltár énekváltozata, a Tebenned bíztunk című egyházi énekünk.

A munkafolyamat ismertetése után az asszonyok lelkesen kezdtek neki az emeletes épület takarításának. Legalább 50 ablak, több ajtó, fürdőszobák, termek, folyosók tisztultak meg sorra. A férfiak folyamatosan hordták a felmosáshoz a vizet, a magas ablakokhoz a létrákat, az ebédhez a padokat, asztalokat. Amint a felső emelet fedett teraszát kitakarították az asszonyok, már neki is fogtak az ebédhez való megterítésnek. Dél körül a takarítás végéhez közeledtünk. Ebéd előtt lehetőségünk volt ellátogatni a párhuzamos utcában lévő egyházmegyei székházhoz is, ahol remélhetőleg ugyanilyen lelkesedéssel fogunk majd takarítani, amint befejeződnek ott is a munkálatok.

Az ebédre a babgulyást Márton Zoltán szentleányfalvi gondnok úr már kora reggeltől főzte az udvaron. Mindenkinek jólesett a munka utáni finom, meleg étel.

Az Aradi Református Egyházmegye Nőszövetségének vezetősége hálás elsősorban Istennek, hogy megadta ezt a lehetőséget, valamint azoknak, akik mindezt a szívükön viselték, imádságaikban hordozták, és tettek azért, hogy megvalósulhasson ez a nagy közmunka. Tavaly nem gyűlhettünk össze, nem találkozhattunk egymással, de az a tény, hogy most ennyi nő, ilyen gyorsan és hatékonyan tettekben mutathatta meg Isten iránti hűségét és szolgálatkészségét, azt bizonyítja, hogy a nehéz idők alatt megmaradtunk, sőt, lélekben megerősödtünk. Isten áldjon minden szorgalmas és szolgálatkész gyülekezeti tagot!

 

Vékony Dóra, az Aradi Református Egyházmegye Nőszövetségének elnöke

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu