Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. április 02., 07.20

Megalomániás projektek és kormánypénzek

Írta: Jámbor Gyula
2013. január 27., 21.13 Vasárnap / Arad

A napokban írtunk arról, hogy Gheorghe Falcă aradi polgármester nyílt levelet intézett az Arad megyei parlamenti képviselőkhöz és szenátorokhoz, amelyben arra kérte őket, hogy az ország törvényhozásában támogassák az Arad számára fontos terveket és eszközöljenek ki számukra kormánytámogatást.

A levélre a választ Flavius Măduţa szociáldemokrata képviselő fogalmazta meg, s mindjárt a bevezető mondatban az áll: a megalomániás projektek csökkentik Arad esélyét a kormánytámogatáshoz. Majd így folytatódik: a szocdem képviselők szerint a nyílt levél nem más, mint a PDL-kormányzás kudarcának elismerése. „A levélben egy sor olyan projekt van, amelyeket mi is szem előtt tartunk, ugyanakkor olyanok is vannak, amelyeket nem tudunk támogatni, ilyen például az, amelyik az utcák, járdák felújítására vonatkozik. Az első kérdés ezzel kapcsolatban: miért nem oldották meg ezeket az elmúlt négy évben, amikor Falcának kivételes kapcsolata volt a PDL-kormányokkal? Én azt hiszem, nem normális, hogy az aradi utcákat a kormány alá rendeljük, hogy aszfaltozza le őket a kormány. Mi lenne, ha az országban minden helység hasonlóan járna el? Lemondanánk a helyi autonómiáról! Mi több: viselkedésével Gh. Falcă csökkenti annak esélyét, hogy finanszírozzák az Arad városi terveket. Amikor az országos sajtóban megjelenik, hogy Aradon 5 millió euróba kerülő szökőkutat építenek a Maroson, nehéz pénzt várni a helyi érdekeltségű tervekre” – mondja Măduţa, aki bírálta a PDL-s többség által a városi tanácsban az utóbbi időben hozott döntéseket is. „Azt olvastam a helyi sajtóban, hogy egyes PDL-s tanácsosok azt mondták, hogy az USL-s tanácsosok nem tisztelik a honpolgárokat. Azt hiszem, éppen fordítva van, a PDL-tanácsosok azok, akik nem tisztelik Arad polgárait, ők nem akartak szavazni az olcsóbb fűtésért és meleg vízért.”

A PSD-s képviselő visszavágott az aradi polgármesternek azért a bírálatért is, amelyet a városatya a parlamenti képviselők irányában fogalmazott meg. „Nem lehet azt mondani, hogy a képviselők egyéni érdekeiket tartják szem előtt, én legalábbis nem teszek ilyet. El kell ismernem azonban, hogy a szabályzat előírásai az immunitással kapcsolatban kedvezőtlen képet sugallnak a képviselőkről. Személy szerint nincs szükségem kiterjesztett immunitásra és nem támogattam a gondolatot, megszavaztam az USL-s többség által javasolt szabályzatot, hogy gyorsabban neki tudjunk fogni a munkának. Egyébként Gh. Falcă az utolsó aradi politikus, akinek joga lenne beszélni az igazságszolgáltatásról, ügyészekről, korrupcióról és hasonló témákról” – nyilatkozta Flavius Măduţa.

Arról a nyilatkozatban nem esik szó, hogy végül is számíthat-e az aradi polgármester azon tervek támogatásában, amelyeket, mint a PDS-s honatya mondta, saját elképzeléseikben is szem előtt tartanak.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu