Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. szeptember 17., 09.34
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Elindult a 14. Ferences biciklitúra Torockóról

Minden forrásom belőled fakad!

Írta: Gáspár-Barra Réka
2021. július 29., 17.13 Csütörtök / Hunyad

Július 28-án a Torockón megtartott esti szentmisén köszöntötte Bonaventura testvér a 14. Ferences Biciklitúra zarándokait. Nyolcvanöten határozták el, hogy együtt töltik a következő napokat vasárnapig, amíg elérnek Csíksomlyóra, a hegynyeregbe. A csapattal ezúttal végig együtt lesz Csaba testvér is, aki az ifjú Bonaventura atyával együtt azon lesz, hogy segítsen mindenkinek a lelkét, belső forrásait megtisztítani, felfrissíteni. Bonaventura atya szentbeszédében példázatban mutatott rá ennek a fontosságára, mert a történet szerint egy alpesi kis faluban foglalkoztattak egy embert, hogy őrizze a falu tisztavizét adó forrást. Amikor takarékossági okokból a forrás őrzőjét elbocsátották, a patak vize zavarossá, ihatatlanná vált. Így lett nyilvánvaló, hogy látszólag semmittevő őrzője a forrásnak milyen nélkülözhetetlen munkát végez. Ehhez hasonló jelentőségűek lesznek a következő napok, amikor a zarándoklat résztvevői megtisztogathatják a saját lelküket, saját forrásukat is a lelki vezetők segítségével.

A kerékpáros zarándoklat az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelszavát választotta mottójául: Minden forrásom belőled fakad! Zarándoklatukat felajánlják a kongresszus tiszteletére, és mindenkit arra hívnak, hogy lehetőségeihez képest vegyen részt annak programjain, mert mindannyiuknak egyénenként, de a társadalmunknak is nagy szüksége van arra, hogy visszatérjen a forráshoz, Jézus Krisztushoz. A biciklitúrán együtt töltött idő alkalmat ad majd arra, hogy megnyíljanak egymás előtt, s egységben és szeretetben, egymást biztatva küzdjék le majd az előttük álló nehézségeket és távolságot. Amikor elbizonytalanodnak vagy az erejük megfogyatkozik, akkor imádkozzanak Istenhez, és bízzanak Jézusban, és ne restelljenek segítséget kérni a mellettünk haladótól – biztatott mindenkit a szónok.

Azzal a reménnyel indulnak útnak holnap reggel, hogy útközben sikerül rátalálni majd arra a belső útra is, ami a mindannyiuk legbensőbb forrásához vezet. Ha felfedezik magukban ezt, akkor a szívükben érezhetik majd Jézus Krisztus szeretetét, támogató erejét. Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a ferences biciklitúra idei programját Bonavetura testvér, és mindenkit biztatott: Ne feledjük a célt, nyeregbe fel! – számol be a 14. Ferbit első napjáról Gulyás László, a ferences biciklitúra közösségi oldalán.

Az idei ferences biciklitúra augusztus elsején a csíksomlyói kegytemplomnál meghirdetett Székelyföldi Kerékpáros Találkozóval zárul. A délig gyülekező kerékpárosok, motorosok, gyalogosok, lovasok hálát adnak a csíksomlyói Szűzanyának, majd a csíkszentsimoni fúvószenekar vezetésével felvonulnak a nyeregbe, a Hármashalom-oltárhoz.  A 13 órakor kezdődő záró szentmisén részt vesz Böjte Csaba testvér, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, Zsuffa Tünde, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának sajtófőnöke, Antal Tibor gyimesi népdalénekes, a csíkszeredai ROLE zenekar és a Szent Ferenc Alapítvány gyermek-tánckara, valamint Miklós Edit alpesi síző, a rendezvény fővédnöke.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu