Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. szeptember 29., 14.24
Mészár Sándor polgármesterjelölt „kezdő 11-e”

„Mindenki az UTA-ról érdeklődik, és nem a választásokról”

Írta: Balta János
2020. augusztus 06., 18.15 Csütörtök / Arad

Márciusban megírtuk, hogy Arad megyei jogú város RMDSZ-es polgármesterjelöltje Mészár Sándor. Az akkori jelöltállító közgyűlésen ismertette a programját, amire folyamatosan, részletesebben visszatérünk. Ezúttal nem politikáról, hanem az aradiak és a megyeiek kedvencéről, az UTA Futballklub sikeréről, illetve a folytatásról beszélgetünk.

 

Mészár úr, múltkori beszélgetésünk óta megtörtént az, amit már több mint 12 éve várnak a partiumi és aradi sportkedvelők. A Neuman Ferenc báró alapította, jelenleg ön által menedzselt UTA Arad Futballklub feljutott az első ligába. Legyen ez a témája a mai beszélgetésünknek, s a jövő héttől visszatérnénk az eredeti témánkra.

– Nagyon szívesen. Nagy örömmel beszélek az UTA-ról bármikor és bárhol. Megtiszteltetés számomra, hogy hét éve én vagyok Arad város első számú márkanevének (brandjének), az UTA Futballklubnak a frontembere. Különben bárhol találkozom ismerősökkel, ismeretlenekkel, az utcán, a bankban, a boltban, a piacon, mindenki az UTA-ról érdeklődik, és nem a választásokról. A zűrzavaros idényzárás élénken foglalkoztatja a nagyközönséget.

– Tehát ez egy hétéves projekt. Hogy indult, és hogy jött ön a képbe?

– Hét évvel ezelőtt sajnos az UTA klub csődbe ment. Annyi pénz se maradt a klubnál, hogy a csapat meg tudjon jelenni a kiírt mérkőzéseken. Ez a kizárást jelentette. Akkor én már 11 éve menedzseltem az általam alapított Atletico Arad utánpótlás-nevelő futballklubot nagyon jó eredményekkel és sok tehetséges fiatal játékossal. Innen adódott, hogy az Aradi Polgármesteri Hivatal és a Szurkolók Egyesülete felkért, segítsek újjáéleszteni ezt a történelmi és sporteredményekben nagyon gazdag klubot. Ne hagyjuk veszni azt, amit annyira szeretnek Aradon és máshol is! Megkerestek, elvállaltam. Sikerült beírni a csapatot a megyei bajnokságba. Az első évben feljutottunk a 3. osztályba, majd a másodikban a 2. osztályba. Aztán kétszer eljutottunk odáig, hogy rájátszást játszhattunk az első osztályba való feljutásért. Mind a két évben vesztettünk. Idén, egy nagyon nehéz és bonyolult év után, sikerült megnyerni a bajnokságot. Az első hely egyenes feljutást jelent az első osztályba. Kimondhatjuk, az UTA, Románia hatszoros bajnoka és kétszeres kupagyőztese megérkezett oda, ahol mindig is a helye volt, az első osztályba. Az UTA feltámadt hamvaiból, mint a főnixmadár.

– Nagy az öröm, láttuk a képeken. Lassan kész az új stadion is.

– Igen, feledhetetlenül nagy az öröm. Megvolt az ünneplés, az embereket nem nagyon érdekelték a jelenleg érvényben lévő távolságtartási szabályok. Vasárnap este, amikor kiderült, hogy első helyről jutott fel a csapat, fél órával a mérkőzés lefújása után, amit Piteşti-en játszottak, megtelt a Városháza előtti tér. Senki sem hívott senkit, de a szurkolók, a lakosok úgy érezték, hogy egyazon ügyért dobog a szívük. Több százan gyűltek össze, énekeltek, skandáltak, még pirotechnikai koreográfiával is készültek. Másnap, hétfő este, amikor már a csapat is hazaért és elhozta a szurkolóknak a kupát, anélkül, hogy ezt is nagydobra vertük és meghirdettük volna, körülbelül ötszáz ember gyűlt össze ünnepelni.

Hogy az olvasók is átérezzék, milyen sokan vannak, akik követik a klub tevékenységét, elmondom a következőket. Idén április 18-án ünnepelte a klub fennállásának 75. születésnapját. Az egészségügyi válságra való tekintettel ezt nem tudtuk megünnepelni úgy, ahogy szerettük volna. Ezért a klub online felületén egész nap különböző filmeket, klipeket, köszöntőket posztoltunk. Ezeket több mint 300 ezer ember nézte meg 48 óra leforgása alatt.

Kérem, beszéljen a stadionról.

– Rendszeresen látogatom a stadiont. Ma délelőtt is kint voltam. Már nagyon régen épül, több határidőt sem sikerült betartani. Most viszont nagyon nagy a nyomás a polgármesteri hivatalon és az építkezési vállalkozókon, ugyanis a csapat feljutott, az első osztályú mérkőzéseket nem lehet a Motorul-pályán lejátszani, nem engedi a szövetség, nem kapunk rá engedélyt. Tehát még van két hetük arra, hogy befejezzék, amit nem sikerült lassan 6 év alatt megépíteni. Különben elég jól állnak. Van rá esély, hogy befejezzék, még ha nem is lesz százszázalékosan minden kész, de el fognak jutni remélem abba a stádiumba, hogy augusztus végén ott mérkőzést lehessen játszani.

 – Hogyan tovább most, hogy feljutott a csapat?

 – Nagyon szűkös az idő, mindössze egy napot ünnepeltünk, másnap már elkezdtünk ezerrel dolgozni a sikeres folytatáson. Nagyon nagy munka vár ránk! Ilyen helyzet, mint most van, még soha nem fordult elő. Nagyon sürget bennünket is a határidő, mindössze két hetünk van arra, hogy csapatot építsünk, elkészüljünk, szervezkedjünk. Magasabb a szint, magasabbak az elvárások, nincs vakáció.

 – Mészár úr, sok sikert kívánok önöknek! Bízunk abban, hogy ezentúl az UTA ott is marad, ahol a helye van. Akkor jövő héten folytatjuk az ön városvezetési terveivel. Köszönöm a beszélgetést!

– Én köszönöm a lehetőséget!

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu