Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 23., 09.26
Éder Enikő, Sebestyén Aba, Cári Tibor és a The Tango Orchestra

Mindenki megkapta, amit érdemelt: a közönség az élményt, az előadók a vastapsot

Írta: Takáts D. Ágnes
2020. június 22., 15.07 Hétfõ / Arad

Nagyon ki volt már éhezve az aradi magyar közönség a kultúrára. Ezt bizonyítja az is, hogy az Arad Megyei Kulturális Központ nyári kertjében kihelyezett székeket mind elfoglalták az Aradi Kamaraszínház nyári évadának nyitóelőadásán, június 19-én este.

A teltházhoz nagymértékben hozzájárult az is, hogy a Kamaraszínház hirdette színpadi mű olyan neveket hozott, mint: Éder Enikő, Sebestyén Aba, Cári Tibor és a The Tango Orchestra zenekar, Murvai Dávid, a Tango Evolution Arad és táncos párja, a szebeni Alexandra Cindrea vezető táncosok.

Amint azt az Aradi Kamaraszínház igazgatója is kiemelte, örvendetes, hogy az elmúlt időszak szeszélyes és kiszámíthatatlan időjárási viszonyai mellett sikerült viszonylag népes közönséget kicsalogatni a szabadba.

„Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen közönségünk van, akik kitartanak a színház mellett. Annak ellenére, hogy egy órával ezelőtt még esett az eső, ez nagyon szép teljesítmény, hogy Önök most ennyien itt vannak” – köszöntötte a jelenlévőket Tapasztó Ernő.

Cári Tibor UNITER-díjas színházi zeneszerző a The Tango Orchestra zenekarral fellépett már Aradon, ebben a felállásban viszont premiernek számított a közös előadás. Az Éder Enikő–Sebestyén Aba énekpárossal és az Alexandra Cindrea–Murvai Dávid táncospárral kiegészült zenekar egy teljes, összeforrt produkciót hozott az aradi közönségnek.

Hogy honnan jött ez a felállás? Éder Enikő és Murvai Dávid esetében –mindketten aradiak – egyértelmű volt a választás. Sebestyén Aba POSZT-díjas (Pécsi Országos Színházi Találkozó) rendező, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, a Yorick Stúdió alapítója a közelmúltban egy olyan produkcióban dolgozott együtt Cári Tiborral, amelyben kortárs magyar és román nyelvű költők megzenésített verseit szólaltatták meg. Ezek közül elhangzott néhány az évadnyitó előadáson is. A két kiváló énekhangú színész tizenkét éve tervezi a közös fellépést, ennek most jött el az ideje. Dávid hozta magával Alexandra Cindreát, a szebeni La Calesita Tango vezető táncosát és máris összeállt a csapat.

A The Tango Orchestra Cári Tibor egyik projektje, amely elsősorban színházi tangókat játszik, ezt tette most még élőbbé a két remek énekhang és a hangulatba tökéletesen illő tangó táncosok, akik hitelesen hozták a zene hangulatvilágát, a szenvedélyek viharát és az érzelmek kiteljesedését.

Cári Tibor zenéje utaztat, elvisz és visszahoz, de közben időt hagy, hogy átéljük a pillanatot, hogy átjárjon bennünket a régmúlt idők és a modern világ varázsa. Ilyen utazáson vehetett részt péntek este az aradi közönség is, és határozottan kijelenthetem, hogy végül mindenki megkapta, amit érdemelt: a közönség az élményt, az előadók a vastapsot. Egy tartalmas bő másfél órás előadás után térhetett mindenki nyugovóra, vagy mehetett bele az éjszakába.

Remélhetőleg lesz még ilyen és hasonló élményben részünk a nyár folyamán, hiszen ahogy a Kamaraszínház igazgatója fogalmazott: a közönség bizalmát nagyon sok előadással szeretnék majd meghálálni. Elmondása alapján lesz kabaré, operett, vígjáték, augusztus közepén terveznek Aradi Kamaranapokat, ahol remélhetőleg sok színvonalas koncertet tudnak adni a közönségnek.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu