Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. január 20., 19.23
Történelmi belváros rekonstrukciója

Ősszel megtudhatjuk a kivitelezőt

2008. június 26., 17.30 Csütörtök / Arad

Mivel a pályázati anyag már fiókban volt, Aradnak az elsők között sikerült lecsapnia az unió közös kasszájából rendelkezésre bocsátott strukturális alapok egy szeletére, s ezzel egycsapásra megoldódik a történelmi belváros és az újaradi híd évtizedek óta húzódó rekonstrukciója.

Más kérdés, hogy a „történelmi belváros” meghatározás enyhe túlzás, hisz  alig találunk építészetileg értékes ingatlant, de ez más kérdés.

Amint arról már egy rövid hírben beszámoltunk, a műszaki és pénzügyi dokumentációt az ADR Vest fejlesztési ügynökség pozitívan bírálta el, így az intézmény szakemberekből álló csoportja hamarosan az érintett városnegyedben, vagyis a Ráczfertályban, a helyszínen határozzák meg a szükséges lépéseket. Ezt követően megkezdődhet a 15 millió eurót kitevő munkálatok kivitelezési pályázatának előkészülete. Az optimistább becslések alapján még idén ősszel győztest hirdethetnek, és 2009-ben az illető cég nekifoghat a munka dandárjának.

Tény, az elmaradás óriási, Ráczfertály a megyeszékhely egyik legromosabb része, s hogy a történelmi belváros más részeinek rekonstrukciója után ne maradjon „lepukkant sziget”, a pályázatkészítők összecsomagolták a Preparandia és az újaradi híd felújításával. A 12, a programba bekapcsolt utcában teljes infrastruktúra-cserére kerül sor, a gáz- és vízvezetékektől a 2-es vonalának vágányain át a közvilágításig. A közel három évig tartó munkálatok során 4,5 kilométernyi utcát, közel három kilométernyi vízvezetéket, 3,8 km szennyvízcsatornát, 1,2 km esővízcsatornát újítanak meg. És sor kerül a Preparandia épületének teljes újjáépítésére.

A rekonstrukció leglátványosabb része kétségtelenül az újaradi híd javítása lesz. A 185 méter hosszú, műemléknek számító hidat már évtizedekkel ezelőtt fel kellett volna újítani, de apróbb, kényszerjavításokon kívül, soha nem tellett többre. A híd egyébként sok vitát kavart a már leköszönt önkormányzatban, mert volt, aki azt javasolta, bontsák le teljesen, és építsenek helyette másikat. Szerencsére a testület zömébe szorult némi lokálpatriotizmus, és végül a régi rekonstrukciója mellett voksoltak, ami szakmailag (is) nehezebb, nagyobb körültekintést igényel, hisz a tartószerkezet zömét újra kell gyártatni. Most viszont az idő sürget, már csak azért is, mert a 3-as villamos vonalának cseréjével együtt, amikor ismét szünetel a járat újaradi szakasza, megoldódhat a híd sorsa is.

A kérdés viszont, mi lesz a Ráczfertály jelenlegi, omladozó házaival, hisz a negyedbe beköltözött, szociálisan hátrányos helyzetűeknek nincs pénze a házaik javítására, s könnyen előfordulhat, hogy az ingatlanspekulánsok máris dörzsölik a tenyerüket, mert az uniós pénzből megvalósuló rekonstrukció alatt hónapok alatt felértékelődnek a házak, üres telkek.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. június 27., 14.11 Válaszoljál rá!

Egy térkép?

Hozzászólt: Ilona János / Péntek, 2008. június 27., 07.14 Válaszoljál rá!

Akárhogy is számolom, a 12 db. utca nem túl sok. Meg lehet legalább tudni, hogy pontosan melyik tizenkettőről van szó? A fotón is látható Hunedoarei utca közéjük tartozik?

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. június 26., 20.07 Válaszoljál rá!

Színe és fonákja.
Kicserélődő utcai közművek, egy-két műemléképület és a híd rehabilitációja. Romos állapotban maradó, legfennebb külcsínjavításon áteső lakóházak. És az ilyenkor elmaradhatatlan nyerészkedők. Kül-, és belföldiek. Három év, és a küllemét már látni fogjuk.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu