Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 08., 00.10
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Végre vakáció!

Osztálytermi tanévbúcsúztatók a Téglásban

Írta: Gáspár-Barra Réka
2021. június 24., 15.53 Csütörtök / Hunyad

Osztályonként megszervezett ünnepségeken zárták az idei tanévet a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban. – Az évértékelő tanári gyűlésen több forgatókönyv lehetősége is felmerült, a tanévzárót illetően, de tekintettel arra, hogy az iskolánk délelőtt a képességfelmérés miatt le van zárva, délután pedig a kánikula miatt nem tanácsos hosszasan szabadtéren tartózkodni, úgy döntöttünk, hogy idén minden osztályvezető tanár, tanító a diákjaival egyeztetett órában, csütörtök délután saját osztálytermében búcsúztatja a tanévet. Itt kerülnek kiosztásra a tanulmányi és versenyoklevelek is – tájékoztatott Kocsis Attila-Levente iskolaigazgató. Értékelése szerint a most záruló tanév bár sok nehézséget hozott, a tanulmányi eredmények szempontjából egészen jónak tekinthető. – Több diákunk is színtízes átlaggal zárja a tanévet és a tanórákon való részvételi arány is magasabb más éveknél. Az online oktatás idején alig voltak hiányzások. A diákok igyekeztek bekapcsolódni az online meghirdetett versenyekbe is, sok szép eredmény született. Ezekről az iskola honlapján és közösségi oldalán fogunk összefoglalót közölni – számolt be az igazgató.

A jövőre nézve elmondta: az eddigi iratkozások alapján a gyereklétszám 420-430 körül marad a következő tanévben is. Az osztályok száma sem módosul. – Idén egy negyedik, egy nyolcadik és két tizenkettedik osztályunk végzett. Ősztől egy előkészítő, két ötödik és egy kilencedik osztály indul. Utóbbi kettős szakkal: matematika-informatika elméleti oktatással és turizmus technológiai képzéssel.

Az igazgató hangsúlyozta: reménykedik abban, hogy ősztől már nem kell online oktatásban gondolkodni, de az elmúlt másfél év alatt megszerzett szakmai tapasztalatot és eszköztárat mindenképp kamatoztatni kívánják a jövőben is. – Most már az iskolánk minden terme be van kamerázva, mindenütt működik az internet, úgyhogy szükség esetén (akár betegség vagy más okból történő kényszerű távolmaradás idején) a diákok online is be tudnak majd kapcsolódni az oktatásba. Továbbá arra biztatjuk a kollegákat, hogy akár házifeladatok, felmérések alkalmával használják ki a digitális eszközök lehetőségeit, hiszen megtapasztaltuk, hogy a spórolás mellett sok egyéb előnnyel jár az oktatási platformok használata.

Hogy szeptemberben pontosan hányadikán kezdődik az új tanév, arról még senki sem nyilatkozik. A diákok viszont minimum kéthónapos nyári vakációra számíthatnak. A dévai elemisták tanévbúcsúztatásképp le is rajzolták, hogyan szeretnék eltölteni a vakációt. Jó pihenést, feltöltődést kívánunk a nyári szünidőre!

(Fotó: Téglás Gábor Elméleti Líceum közösségi oldala)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu