Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. szeptember 26., 17.41
Lezárták az újaradi hidat

Pancserség, felfordulás

2008. április 14., 15.30 Hétfõ / Arad

Miközben a polgármesteri hivatal azt ígérte, csak alapos előkészítés és széles körű tájékoztatást követően zárják le a forgalom elől az újaradi hidat, hogy végre nekifoghassanak a január óta húzódó javításnak, a város közlekedésének egyik ütőerét hamisítatlan romániai stílusban iktatták ki.

Mert habár a várhíd belváros felőli lábánál életbe léptetett forgalom-módosítás ma a déli órákban elég olajozottan működött, a helyszínen fütyörésző rendőr határozottan terelte az autókat, a Vörös Ökörnél már káosz, tanácstalanság volt. Az „előkészítésnek” köszönhetően ugyanis a téren mindössze két, óvodai szinten megfestett sárga tábla jelezte, hogy aki Temesvárra menne, annak a körforgalomból vissza kell fordulni a Dragalinára. Arra azonban már nem futotta, hogy egy pannóra kiírják a terelés okát, időszakát, pedig ezzel ritkábban száradt volna ki a szája az elzárt út előtt álldogáló-magyarázkodó rendőrnek. Akitől, legalább minden második autós megkérdezte, miért nem fordulhat Újarad felé. Ugyanakkor jellemző módon, a Temesvárt jobbra jelző táblát sem takarták le, ezért aki helyismeret nélkül tévedt oda, spekulálhatott, miért mond ellent egymásnak két jelzőtábla.

Mondanunk sem kell, hogy a Szabadság téren (A.Iancu) sem takarták el a Hirschl háznál a Temesvárt jobbra mutató táblát, figyelmeztetőt sem helyeztek el, ezért mindenki bátran jobbra fordult a Vörös Ökör felé. Holott már innen beterelhették volna a forgalmat a Gh. Lazărba, onnan pedig ki a Dragalinára-várhídra, csökkentve a forgalmat a Vörös Ökörnél és nem utolsó sorban a kerülő út hosszát, a mérgelődést a pancser szervezésért.

Igaz, a városházához sikerült egy, előre, Temesvár felé zsákutcát mutató táblát feldrótozni a villamos felsővezeték oszlopára. Csakhogy mire az autós ezt észreveszi, már nem tud sávot váltani, balra kanyarodni a Kultúrpalota irányába.

Az újaradi hídnál pedig ma déli 12 órakor csend és béke honolt, két munkagép és egy teherautó sütkérezett az belváros felőli végénél, három-négy ember támasztotta a korlátot és bóklászott. Gyalogosok, kerékpárosok, a beharangozott tiltás ellenére nyugodtan átsétálhattak. A híd város felőli végénél már felszedtek pár négyzetméter aszfaltot, a síneket is elvágták, de pezsgő munkának nyoma sem volt, holott ilyen esetben, normális európai városban a kivitelező teljes kapacitással, napi 16-18 órában dolgozik, hogy mihamarabb végezzenek. Kérdés, hogy a két hétre beharangozott lezárás, mire lesz elég.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: N.Andras.Arad. / Hétfõ, 2008. április 14., 18.32 Válaszoljál rá!

Sajnos azt kell mondjuk,hogy nalunk ez a meno nem akarunk semmi keppen javulni,valtoztatni a balkani modszerektol megvallni csak papir formaban vagyunk"eurosok maradt minden a regi sajnos.
P.s szeretnem megtudni ezek az eszreveteleket hol es ki es mikor lehet olvasni,mert ha nem akkor ennek sincs sok ertelme.Az Email cimem:andrei.nesmerak@gmail.com.
Tisztelettel N.Andras.14.04.2008.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu