Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. február 25., 22.42
Konstruktív, jól szervezett MKT ülés Aradon

Péró Tamást és Hadnagy Dénest újraválasztották

Írta: Balta János
2019. május 26., 18.34 Vasárnap / Arad

Szombaton az RMDSZ Arad megyei szervezete székházának nagytermében tartotta alakuló ülését az érdekvédelmi szövetség Megyei Képviselők Tanácsa.

Az egybegyűlteket Faragó Péter RMDSZ megyei elnök, parlamenti képviselő köszöntötte. Miután ismertette a napirendet, nevesítéseket kért a napirend szerinti MKT Állandó Bizottságának, az MKT szakbizottsági elnökeinek, továbbá az Arad Megyei Szervezet ügyvezető elnökének tisztségére.

Állandó Bizottság elnöki, alelnöki és titkári teendőire. Maga jó példával szolgálva, az Állandó Bizottság elnöki tisztségére az eddigi elnököt, Hadnagy Dénest jelölte. Más jelölt nem lévén, illetve Hadnagy Dénes elfogadta a jelölést; az alelnöki tisztségre Tóth Hajnalkát, a titkári teendőkre Pál Norbertet jelölték.

A továbbiakban az RMDSZ Arad Megyei Szervezete 9 szakbizottságának az elnökeire kért jelöléseket. Az Önkormányzati Szakbizottság élére továbbra is Bognár Leventét; a Művelődési Szakbizottság élére Fekete Károlyt; a Szociális Szakbizottság élére Farkas Viktóriát; az Oktatási Szakbizottság élére Pellegrini Miklóst; a Szórvány Szakbizottság élére nt. Módi Józsefet; a Gazdasági Szakbizottság élére Bíró Zoltánt jelölték. Tekintve, hogy az Ifjúsági Szakbizottság elnökének a megválasztása az AMISZ hatáskörébe tartozik, azt az ifjúsági szervezet a maga kebeléből fogja megválasztani.

Az Alapszabályzatban le van rögzítve, hogy az Önkormányzati Szakbizottság elnökét az önkormányzati választások után 4 évre választották meg, Kovács Imre alanyi jogon marad a tisztségében. Ugyanakkor szokásjog, hogy a Mezőgazdasági Szakbizottság elnöki tisztségét az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének az elnöke tölti be, így ifj. Zágoni Szabó András is marad a jelzett szakbizottság elnöki tisztségében.

Tekintve, hogy egyéb javaslatok nem merültek fel, és a jelöltek elfogadták a jelölést, Szabó Mihály, Péter Anikó és Almási Gábor személyében megválasztották a szavazatszámláló bizottságot, amelynek a tagjait felkérték a szavazócédulák elkészítésére.

Amíg azok készültek, a III. napirendi pont értelmében, az RMDSZ Arad Megyei Szervezete ügyvezető elnökének a kinevezése következett. Ennek felvezetéseként Faragó Péter elégedettségének adott hangot az Ügyvezető Elnökségnek az elmúlt években kifejtett munkájával kapcsolatban, ezért javasolta Péró Tamás ügyvezető elnöki tisztségének a megerősítését, amit ugyancsak az MKT-nak áll jogában jóváhagynia vagy elutasítania. Éppen ezért e kérdésben is szavazócédula készül.

Az Egyebek napirendi pontban Bognár Levente, Erdélyi István, Csepella János, Fekete Károly, Farkas Viktória, Kárpáti Béla és Bölöni György adott hangot a megyei szervezet hatékony működésével kapcsolatos, építő jellegű elképzeléseinek.

A három urnába leadott titkos szavazatok nyomán eldőlt szakbizottsági elnöki, MKT elnöki, illetve ügyvezető elnöki tisztségekkel kapcsolatban Hadnagy Dénes megválasztott MKT elnök, illetve Péró Tamás ügyvezető elnök mondtak köszönetet a bizalomért.

A zökkenőmentesen lebonyolított MKT tisztújító közgyűlés szervezőinek, illetve résztvevőinek Faragó Péter megyei elnök köszönte meg a konstruktív hozzáállást, és zárta le az ülés munkálatait.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu