Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. december 10., 10.08
RMDSZ-közgyűlés Kisperegen

Pozitív történések, fejlesztések mérlege

Írta: Balta János
2022. november 20., 18.20 Vasárnap / Arad

Pénteken 16 órától a kisperegi régi, de teljesen felújított, korszerűsített óvodaépületben kezdődött az RMDSZ helybeli szervezetének az éves közgyűlése, amelyen Kovács Imre polgármesterrel együtt részt vett Faragó Péter RMDSZ megyei elnök, parlamenti képviselő is.

Miután Orth Norbert elnök üdvözölte a szép számú résztvevőt, az első napirendi pont értelmében megtartotta az elmúlt év pénzügyi beszámolóját, majd áttért a 2021-es évre vonatkozó tevékenységről szóló beszámolóra. Tekintve, hogy a jelzett év a pandémia közepette zajlott, túl sok tevékenységet nem lehetett szervezni. Amint az elnökké történt megválasztásakor Orth Norbert megígérte, Kovács Imre polgármesterrel együtt megpróbálják újraéleszteni a KMISZ (Kisperegi Magyar Ifjúsági Szervezet) tevékenységét. Ehhez azonban találniuk kellett új vezetőket, akiket Kovács Imre polgármester segítségével meg is találták Vörös Enikő elnök, valamint Süli-Farkas Piroska alelnök személyében. Az ő tevékeny közreműködésükkel a magyar településekre történt meghívásoknak már eleget tudtak tenni, fel tudtak lépni a Napraforgó Néptánccsoport tagjai, a kicsiktől a nagyokig, minden csapat. Orth Norbert elnök a jelzett személyeknek megköszönte, amiért elvállalták a Napraforgó csoportjainak az újjáélesztését. Sok sikert kívánt a munkájukhoz, amihez a polgármester, illetve a községi tanács nevében támogatást is ígért. Ugyanakkor az RMDSZ-es községi tanácsosoknak is megköszönte a segítséget, örömének adott hangot, amiért ilyen összetartó csapatuk van.

Kovács Imre polgármester vette át a szót, majd részletesen ismertette a folyamatban lévő fejlesztéseket, illetve a benyújtott pályázatokról beszélt. Megemlítette az aszfaltozásból kimaradt kisebb utcaszakaszokat, amelyeknek a korszerűsítésére pályázatot készítettek, várják az aláírásra szóló meghívást. Szóba került a Nagyperegen tervezett sportcsarnok építése, a kisperegi kultúrotthon teljes felújítása, amely a végéhez közeledik, s remélhetően az idei évbúcsúztatót már ott szervezhetik meg. Mivel a felújítás alatt az előtte lévő járda megrongálódott, azt is helyrehozzák.

A résztvevők nagy része gazdálkodó lévén, közülük néhányan felvetették a Panfora vállalat palagáz utáni kutatásainak sorsát. Nos, a próbafúrások elutasítása miatt a községet perbe adta a vállalat. A per értelmében azonban a vállalat visszalépett, nem fogja elvégezni a tervezett fúrásokat. Faragó Péter parlamenti képviselőnél többen érdeklődtek az ország schengeni csatlakozása felől, amelyet már mindenki nagyon vár, s talán decemberben az ügyben végre számunkra pozitív döntés születik, bár úgy tűnik, most Ausztria akadékoskodik.

A barátságos hangulatban lezajlott közgyűlés kellemes beszélgetéssel zárult.

 

 


A közgyűlés prezídiumában balról Faragó Péter megyei elnök, Orth Norbert helybeli elnök és Kovács Imre polgármester foglaltak helyet

Mivel a résztvevők nagy része gazdálkodó, közülük néhányan felvetették a Panfora vállalat palagáz utáni kutatásainak sorsát

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu