Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. október 01., 04.50
Emlékezetes farsangolás Feketegyarmaton

Régóta nem mulattak olyan jól, mint szombaton

Írta: Balta János
2016. február 15., 09.32 Hétfõ / Arad

Amint azt előzetesen közzé tettük, Télűző mulatság címmel szerveztek vidám farsangi programot szombaton a zsúfolásig megtelt feketegyarmati kultúrotthonban. Pap Alma műsorvezető köszöntötte a közönséget, majd kifejtette: az idei farsang eltér az eddigi évekétől, mert most nemcsak táncokat láthat a közönség, hanem vidám jeleneteket is. Abban is eltér, hogy a fellépők nem versenyeznek egymással, mert nem a győzelem a cél, hanem kilépni a néptánc kötelékeiből, más műfajokban is kipróbálni magukat. Úgymond, a néptáncot szabadságolták erre az estére.

Először Komlósi Róbert alpolgármester lépett a színpadra, ahol az Apám házassága című monológot adta elő, kiváló színésztehetséggel, amit nagy tapssal jutalmazott a közönség. Ezt követően az Ibolya nagycsoportja adta elő Pillangó táncát, amelyet a ruhájuk változatossága tett különlegessé. Következett a menyecskék kalapos-botos tánca, ami szintén nagy tetszést váltott ki.

A haladó csoport felszabadultan járt Pancsolós tánca nyerte el igazan a közönségnek vastapssal kimutatott tetszését.

Utána Komlósi Róbert és Fazekas János Akcsident történt című jelenete fokozta a farsangi hangulatot.

A következőkben egy Y.M.C.A és Irigy Hónaljmirigy egyveleg következett, amikor is a szám közepén, igazi meglepetés érte a közönséget. Hirtelen minden tánccsoport bekapcsolódott a táncba, a nézők csak kapkodták a fejüket, mert az 50 fellépő mindenütt egyszerre táncolt: a színpadon, a színpad előtt, a sorok között, karneváli hangulatban.

A szűnni nem akaró közös taps után a fellépő csapatok ajándékcsomagokat vehettek át, amelyeket a Viola Market, a Pro-Zerind Egyesület, a Fekete-Körös Egyesület és a Nyugdíjas Klub ajánlottak fel.

Elérkezett az est fénypontja: Tél Tihamér gyászszertartása, melynek során harangszó mellett hozták be a jókora szalmabábut, amit a pap, a kántor és a siratóasszonyok követtek. Szertartásuk megnevettette a közönséget, nem is akárhogyan. Ezt követően, harangszó mellett kivonultak az utcára, ahol sok jajszó közepette elégették a telet jelképező bábut.

Egy biztos, Tél Tihamér szertartását és elégetését jövőre is meg kell ismételni, méghozzá egy nagyobb, látványosabb égetéssel. A műsort, a táncokat, illetve Tél Tihamér jelenetét Kiss Csilla állította össze és tanította be minden csoport számára, amiért elismerés jár neki.

A tombolanyeremények kisorsolása után, Simándi Sándor polgármester köszönte meg a szervezők munkáját, jó szórakozást kívánt mindenkinek, egyben meghívta a közönséget a jövő hétvégi I. Nagyzerindi disznótorra is!

Romuna Lajos és ifj. Köteles József hajnali 3 óráig húzták a talpalávalót a fiataloknak, közben Márton János és családja biztosította a büfét mindenki számára. Mindnyájan azzal a meggyőződéssel távoztak, hogy Feketegyarmaton régóta nem láttak ilyen sikeres farsangi mulatságot, amiért köszönet ját szervezőknek, támogatóknak egyaránt.

 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu