Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. május 28., 05.11
Aradi Magyar Napok 2019

Rengeteg kiváló program, kitűnő hangulat a Parkban

Írta: Ferenczi Arnold
2019. szeptember 29., 18.25 Vasárnap / Arad

Kóstolók, humor, jobbnál jobb koncertek és megszámolhatatlan résztvevő – így jellemezhető az idei Aradi Magyar Napok programsorozata a Megbékélés Parkban.

Pénteken délután öt órától az ismert dr. Balla Géza tartott borkóstolót a nagysátor alatt. A finomabbnál finomabb borokat az aradiak örömmel kóstolgatták, miközben a borász a több fajta borról alapvető dolgokat mesélt. A mikrofont ezt követően a magyarországi Dumaszínház egyik ismert alakja, Janklovics Péter vette át – ő ám nem borokat hozott magával, hanem rengeteg poénnal és viccel szórakoztatta a jelenlévőket.

Az estet a közel két órán át tartó Hooligans-koncert zárta: a magyar pop-rock együttes ismert dalaival megmozgatta a közönséget és feledhetetlen hangulatot teremtett a színpadon.

Szombaton is teret kapott egy kiváló kóstoló: ezúttal a tiltott Csíki Sörökből kóstolhattunk meg öt fajtát. Bogos Ákos, a csíkszentsimoni sörgyár képviselője a hagyományos Tiltott Csíkit, az áfonyást, a barnát, a krémsört és a legújabb terméküket, a Csíki IPA-t hozta el Aradra. A kóstolón a képviselő külön-külön mesélt mindegyik termék előállításának a folyamatáról, összetevőiről. Nem kell mondani, mekkora sikert aratott a jelenlévők között a háromféle árpamalátából készült IPA (angolul India pale ale) és a kissé kesernyés, finom komlóízű sör.

Sör után pálinka? Aki nem viszi túlzásba a mennyiséget, annak igen – de előtte Ács Fruzsina a Dumaszínháztól tartott egy humoros, többnyire önironizáló stand up-ot, közel egy óráig szórakoztatta a közönséget, amely le nem állt a nevetésből.

A viccelés után a dolgok kicsit megkomolyodtak: a tiszaföldvári Szicsek Pálinkafőzdétől ifj. Szicsek János tartott egy kiváló kóstolót: meggy, birs, kajszibarack, szilva és Irsai Olivér szőlőpálinkát kóstoltatott meg az aradiakkal.

A várva várt pillanat megérkezett és majdnem két órán át koncertezett az Omega; újabb slágereit is, de inkább a közismert dalait énekeltek közösen több ezren a Megbékélés Parkban a színpad előtt. A fény- és lézershow kombinációjával az Omega dalai feledhetetlen élményt nyújtottak az aradiaknak. Akik közül azonban többen panaszkodtak, hogy túlk hangos volt a zene.

 

 

A sport sem maradt ki

 

Sokan csodálkoztak rajta, hogy mi is az a furcsa, görbe pingpongasztal és miért focilabdával játszanak ott ketten vagy négyen. Ez nem volt más, mint a teqball – a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team délelőttől késő délutánig játszott ott. Bár kevés érdeklődője akadt a sportnak, voltak bátor jelentkezők, akik mégis kipróbálták. A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sport. Domborúan meghajlított síkú, középen plexiüvegből készült „hálóval” elválasztott asztalon játsszák futball-labdával, legalább ketten.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu