Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. február 18., 18.01
VII. tanévnyitó az Erdőhegyi Általános Iskolában

Sok sikert a gyermekeknek, türelmet, állhatatosságot a pedagógusoknak

Írta: Balta János
2018. szeptember 10., 16.12 Hétfõ / Arad

Ma 9 órai kezdettel az Erdőhegyi Általános Iskola tornatermében Sime Judit iskolaigazgató köszöntötte az oktatási intézmény önállósodása óta a VII. tanévnyitón a gyermekeket és szüleiket. Pap József református lelkipásztort, Lucian Birta és Andrei Nicoară városi tanácsosokat. Köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt tanévben támogatták az iskolát.

A vendégek közül elsőként Lucian Birta városi tanácsos köszöntötte az egybegyűlteket, akiknek tolmácsolta Gheorghe Burdan polgármester, Ioan Tripa alpolgármester és a városi tanács tagjainak az üdvözletét. Zárszavaiban sok sikert kívánt a gyermekeknek, sok türelmet, állhatatosságot a pedagógusoknak, jó egészséget mindannyiuknak.

A továbbiakban nt. Pap József református lelkipásztor kérte az egybegyűltek elcsendesedését, majd Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt I. levele, 14. fejezetének I. verséből idézve, a „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”  igéből kiindulva, a tanévkezdés fontosságát ecsetelte gyermeki, szülői, illetve pedagógus szempontból. Utána a szeretet, a jótétemények fontosságát történetekkel is alátámasztotta. Végkövetkeztetés: ha a gyermekek ebben a tanévben a szeretet, az örömszerzés és a jót tevés útját járják, az meghozza áldásait az iskolában, otthon egyaránt. Beszédét a közösen elmondott miatyánkkal, áldáskéréssel zárta.

Sime Judit iskolaigazgató a továbbiakban a gyermekekhez szólt: a Rákóczi Szövetségtől 21 csomag érkezett minden óvodásnak. Ők holnap kapják meg a csomagjaikat. Ezt követően az előkészítő osztályosokat köszöntötte, akiket Henţ Annamária óvónő kísért el az ünnepségre, ahol iskolásokká avatják őket, illetve átadják nekik az RMDSZ által adományozott tanszercsomagokat. Azok egy-egy iskolatáskában jutnak el az új iskolásokhoz. Miközben átadták a 15 előkészítő osztályosból jelen volt 8-nak (a többi az óvodában maradt) a tanszerekkel telt iskolatáskákat, a mellükre tűztek egy-egy szimbolikus piros tulipánt, majd átvette őket Csáki Margit tanítónő.

A továbbiakban előre hívták és kitüntették az iskola futballcsapatát, amelynek tagjai Pálfi András sporttanár vezetésével a nyári vakációban is részt vettek kézilabda-, kosárlabda-, illetve futballversenyeken. Kosárlabdában az általános iskolák között megyei bajnokok, amihez ezúttal is gratuláltak. Az új V. osztályosokat Bíró Margit osztályfőnök vette át. Ezt követően az iskolaigazgató a VIII. osztályosokat köszöntötte, akiknek nagydiákokként példát kell mutatniuk magaviseletből és tanulmányi előmenetelből is.

Az igazgató a szülőknek a pedagógustársak nevében megköszönte a bizalmat, amivel rájuk bízták gyermekeik oktatását és nevelését. Megkérte őket, hogy aktívan vegyenek részt az iskola életében, hogy közösen alakítsák a diákok jelenét és jövőjét. Ugyanakkor a pedagógustársaknak is sok sikert, örömet és kellő lelki erőt kívánt az új tanévben!

Végszavában az igazgató kijelentette: pedagógusváltás nem történt az elmúlt tanévhez képest, de megemlítené: az intézmény óvónői Hent Annamária, Hotăran Zsuzsanna és Pascu Erzsébet. Tanítónők: előkészítő osztály Csáki Margit, I. osztály Szilasi Ildikó, II. osztály Gál Éva Gabriella, III. osztály Hevesi Laura, IV. osztály Apáti Adél. Osztályfőnökök: V. osztály Biró Margit Ibolya, VI. Pusztai Mária Matild, VII. Máté Erzsébet, VIII. Pálfi András. A román nyelv és irodalmat az V. osztályban Erdei Andreea Lavinia, a VI–VIII. osztályban Birău Denisa Marilena tanítja. Magyar nyelv és irodalomtanár Kiss Csilla Annamária, angoltanár Pusztai Mária Matild, a matematikatanár Bíró Margit Ibolya, fizika–kémiatanár Máté Erzsébet, biológiatanár Mészár Márta, történelemtanár Sime Judit, a földrajzot Sime Sorin oktatja, vallástanár Papp József, a rajzot Ion Laurenţiu, a zenét Ozsvar Daciana, a tornát Pálfi András, a technológiát Bănică Dorina fogja oktatni.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu