Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. szeptember 29., 23.59
A negyedével sem készülnek el

Szezonnyitás előtti felfordulás a strandon

Írta: Sólya Emília
2008. április 16., 21.30 Szerda / Arad

Már csak két hét maradt a május elsejei szezonnyitásig, a strand mégis a kellemes fogadtatás helyett, jelenleg úgy néz ki, mintha lebombázták volna.

A mintegy kétmillió eurós beruházásnak még csak alig néhány kezdeti mozzanatát lehet látni, és minden jel arra mutat, hogy a munkák negyedét sem fogják befejezni május elsejéig. Ennek ellenére Gheorghe Falcă polgármester határozottan kijelentette, hogy a belépőjegyeket már elsejétől kezdik szedni, még akkor is, ha a medencék felújításával nem készülnek el. Az előre beharangozott hullámfürdős berendezés is minden bizonnyal késni fog, félő, hogy az aradiak nem is fogják idén kipróbálni. A strand gazdái azonban ígérik, hogy nyár közepéig működésbe lép.

Jelenleg a strand területe teljesen fel van túrva, a munkások pedig kint jártunkkor nem törték össze magukat a munkába. Unalmasan ástak, mintha nem siettetné őket az idő. Már a várhíd felöli bejáratnál, a jegyárus bódé után feltűnnek az árkok, a faházikók felé vezető útszakasz mentén is végigástak. A strand, pontonhidak felöli központi sétányán nem lehet közlekedni. A teljes kőburkolatot felszedték, helyette nagyobb köveket helyeznek el, szélesítik a járdát. A zuhanyzók előtti részen, ahol a sakkozók szoktak a fák alatt hűsölni, több fűbálát raktak ki a napokban, hogy majd szétteríthessék a zöld szőnyeget nyitásig. A medencék modernizálásának befejezésére nemigen lesz idő májusig, a strand adminisztrátora szerint azonban a májusi hónapra legalább egy medencébe szeretnének vizet engedni. Egyébként sokak szerint ez teljesen mindegy, hisz aki nappal sokat járt a strandra, tudhatja, hogy az ember majdnem belefagyott a jéghideg vízbe. A legtöbben ezért megelégedtek az időszakos zuhannyal és napozgatással. Vagy nappal inkább a gyoroki tavat választották, majd visszatértek a strandra este szórakozni.

Ilyenkor azt várná az ember, hogy a cégek, tavernák, bárok gazdái alapos takarításba kezdjenek, a strandon végigsétálva azonban nem sok mozgást lehetett látni. Az ismertebb nagy, zárt szórakozóhelyeken hétvégeken fergeteges bulikat szoktak szervezni, a teraszok azonban rozoga állapotúak, gazdátlannak néznek ki. Nem festik a kerítéseket, az ablakokat bedeszkázták, néhol nagy betűkön hirdetik a helyiségeket. Elég lehangoló a helyzet és úgy néz ki, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is remek politikai téma lesz a strand és az ott végzett beruházások. Mert az ezt ellenző személyek meggyőződése, hogy sokkal több pénzt utaltak ki a korszerűsítésekre, mint amennyit kellett volna.

A polgármesteri hivatal illetékesei szerint azonban ekkora modernizálást még senki nem vitt végbe a strandon. Csak legyen látszatja. Ezt elsősorban maguknak a strandolóknak kellene minősíteniük, a bevételek ugyanis az ő zsebükből származnak.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Simon Gabor / Csütörtök, 2008. április 17., 06.40 Válaszoljál rá!

Kesz vagyok elhinni hogy a strandon a munkasok valoban "unalmasan" astak,de van meg egy sanda gyanum,hogy esetleg megis UNOTTAN astak...
Tisztelettel Simon Gabor,volt aradi

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu