Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. október 31., 16.08
https://www.facebook.com/RMDSZ/
Egészségügyi szolgáltatások közvetítése

Sziketurizmus

2009. április 22., 21.00 Szerda / Arad

Köztudott, hogy évente sok száz romániai – köztük számos aradi – beteg utazik Magyarországra, főként Szegedre, gyógykezeltetni magát, vállalva a plusz utánajárást, hisz az esetek többségében kevés megfelelő információval rendelkeznek, bizonytalanok a várható költségeket illetően is.

Ma délelőtt a Jelen-házban tartott bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott a Medical Tourism Corporation Kft., Aradon bejegyzett vállalkozás, amely egészségügyi szolgáltatások közvetítésével foglalkozik. A kft. Aradon a Praporgescu utca 33. szám) és Szegeden (Liliom utca 13. szám) egy-egy irodát működtet.

A sajtótájékoztatón részt vett a vállalkozás három vezérigazgatója: az aradi dr. Adriana Ţărean és a két szegedi orvos: dr. Tanács Gábor és dr. Tanács Róbert.

Dr. Adriana Ţărean röviden ismertette a vállalkozás célkitűzéseit, elmondta, hogy szolgáltatásaikat az a megnövekedett igény hívta életre, amely az egészségügyben is megfogalmazódik az egyre magasabb színvonalú szolgáltatások elérésére.

– Megvalósítását az tette lehetővé, hogy az Európai Unió tagállamaiként kölcsönösen egyre könnyebben vehetjük igénybe a szomszédságunkból eredő adottságaink előnyeit is – hangsúlyozta, majd így folytatta: – Munkatársaink a romániai és magyarországi egészségügyi rendszerben egyaránt jártas szakemberek, akik jól ismerik mindkét ellátórendszer sajátosságait.

Dr. Tanács Gábor és dr. Tanács Róbert hozzászólásukban egyaránt kiemelték, hogy megbízható, pontos segítséget kívánnak nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Az igényeknek megfelelően az adott probléma illetve szakterület specialistáit tudják ajánlani, akik szakmájukat elismerten magas színvonalon végzik. Olyan magyarországi orvosokkal állnak szerződéses viszonyban, akikről tudják, hogy a legjobbak a szakterületükön. A Magyarországon ellátást kereső leendő ügyfeleiknek mindenre kiterjedő pontos tájékoztatást adnak, segítséget nyújtanak a szakszerű orvosválasztásban, egyeztetik a konzultáció időpontját, megszervezik az esetleges orvosi-laboratóriumi kivizsgálásokat, gyógykezelést, biztosítják az egészségügyi dokumentáció szabályos és etikus kezelését, a kényelmes és gyors ügyintézést, a pontos számla alapján történő elszámolást, emellett kiegészítő szolgáltatásokat is (szállítás, szükség esetén fordító, az orvosi papírok lefordítása, elszállásolás stb.) nyújtanak a betegek és kísérőik helyzetének megkönnyítése érdekében.

Dr. Tanács Róbert külön is felhívta a figyelmet a vállalkozás újdonságára: – Újdonság abból a szempontból, hogy mi a betegeket, a betegek érdekeit  helyezzük előtérbe, az ő problémáik minél magasabb színvonalú megoldását tekintjük fő feladatunknak.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Relu / Csütörtök, 2009. július 23., 18.10 Válaszoljál rá!

Vadkapitalizmuskám!
Mi már rég tudjuk, de Te leragadtál otthon, Bácsmicsodán (azért nem is tudhatod) - az egészség PÉNZBE KERÜL! És bizony (nálunk is!) sokba! Ma már csak a butákat tudják azzal etetni, hogy ingyen van... Meg hogy egész életükben fizették az egészségügyi járulékot, ezért jár!!! Mi is fizettük...
Barátocskánk, nemhogy nem jár ingyen (és nektek odaát sem), hanem ha nem fizetsz, nem kapod amit szeretnél!
Minket csak az érdekel, hogy legalább a pénzünkért jó doktorokat és ellátást kapjunk.
Emberséget, kezelést annyit, amennyiért fizettünk, s amennyi jár.
Különben az otthoni torzsalkodástok itt biztos hidegen hagy mindenkit, bennünket a jelen meg a jövőnk érdekel.
Egyetértek Stefannal, írogassál a magad kis bajáról az otthoni felületeken, nekünk ez a segítség jelentheti a gyógyulást,s nem az ha otthoni civakodást túrsz elénk.

Hozzászólt: Stefan / Kedd, 2009. július 21., 07.27 Válaszoljál rá!

És mindig a turáni átok... Marjátok csak egymást "magyar" magyarok, nehogy a Másik előrébb jusson egy centivel is!
Mi pedig régóta tudjuk, hogy Miattatok szorultunk a határokon kívülre, de már rég nem bánjuk; mi nem szeretnénk olyanok lenni, mint Ti odaát!
VISZONT, kedves Vadkapitalista, Te még mit akarsz ELVENNI tőlünk? Ezt a keveset is, vagyis hogy a PÉNZÜNKÉRT se gyógyulhassunk Otthon? Emlékezz csak, Miattad nem kapjuk ezt "magyar" magyarként, már a pénzünk sem kell? Porig aláztál bennünket,amikor NEM SZAVAZTAD MEG 2004ben az állampolgárságunkat!!!!
Hogy mersz egyáltalán még nálunk gyűlölködni?
Csináld Otthon; örülj, hogy teheted és nézd meg majd, hova juttok!
És persze művelődj, nézz utána dolgoknak, mielőtt bármit írsz! Olvasd el a statisztikát is; a "magyar" magyar fekvőbetegeknek 1%-át sem éri el az ott kezelt honfitársaim száma!
Miről beszélünk akkor?

Hozzászólt: Vadkapitalizmus!? / Csütörtök, 2009. július 09., 22.27 Válaszoljál rá!

Volt egyszer, hol nem volt, volt egy kisvárosban egy háziorvos, találják ki, hogy ki az. Eme lovag bekerült az önkormnyzathoz képviselőként és 12 éven át osztotta az észt, nem tett semmit a városkáért. Elérte, hogy lett egy betegszállítós cége és húzta ki ezerrel az OEP pénzét (az adófizetők pénzét) azért a szolgáltatásért, amit régebben a mentősök végeztek rendesen. Betegszállítósdinak leáldozott, így keresett más kaszálási lehetőséget, így próbált fű alatt egyezkedni a hirhedt HospInvesttel egy, a várost érintő nagy pályázat kereteiről. Emellett megtorpedózott e derék ember néhány más pályázatot és megtámadta vele a városka polgármesterét. Elérte, hogy időközi választások legyenek 3 millióért, de a lakosok nem dőltek be a trükkjeinek és így megalázó vereséggel kellett elbúcsúznia a városkától, Bácsalmástól.
Most újabb trükközés van kilátásban. Külföldieket látnak el abban a rendeszerben, amit a mi pénzünkön építettek és tartanak fent. Ez még rendben lenne csak hát mi kis magyarok meg várhatunk éveket egy műtétre. Mikor lesz vége ennek a vadkapitalizmusnak?

Hozzászólt: Sztoncsek Géza / Csütörtök, 2009. június 18., 08.39 Válaszoljál rá!

Köszönöm Doktor Úr....., tehát igen.

Hozzászólt: Dr.Tanács Róbert / Csütörtök, 2009. május 28., 11.26 Válaszoljál rá!

Tisztelt Uram !
A magyar betegek ellátása az ottani OEP /egészségbizt.pénztár/ finanszírozásával valósul meg az ÁNTSZ által meghatározott időkeretben, illetve a finanszírozható!!! kapacitáson belül.
Az intézményeinknek mesterségesen (és meggyőződésem szerint érthetetlenül) alacsonyabb finanszírozható kapacitást szbtak a szakhatóságok, mint amekkorát (pl.ahány beteget stb) képesek lennének ellátni.
Többek között emiatt van várólista is. Az intézmények - szabad kapacitásuk jobb kihasználtsága miatt - kénytelenek is ún."Nem OEP finanszírozott" betegeket "szerezni" és ellátni. Ezeken a (csak virtuálisan) "üres" kapacitásokon látnak el így pl. román, vagy egyéb külföldi betegeket, merthogy a finanszírozható kapacitásukon felül nem láthatnak el magyarokat, azt ugyanis már nem fizetné ki nekik az OEP.
Vagyis összefoglalva: a magyar betegek ellátását nem hátráltatja, azonban a külföldiek ellátása hasznos mind az intézményeknek (hiszen így némi többlet bevétellel számolhatnak), mind pedig a magyar orvoskollégáinknak - mivel nem utolsósorban így biztosabb az állásuk is (igaz, az orvosoknak a külföldi betegek ellátásáéert járó legális honoráriumát eddig nemigen volt képes a magyar jogszabályi környezet megoldani - vagyis ezzel itthon tartani Őket! Azonban a Szegedi Tud.Egyetem és a Medtour egyedülálló konstrukció kidolgozásában érdekelt e téren, s hamarosan képes lehet kezelni az áldatlan állapotokat...
Tisztelettel: Dr.Tanács Róbert

Hozzászólt: Sztoncsek Géza / Szerda, 2009. május 27., 07.24 Válaszoljál rá!

Ez is sajnos a magyar magyarok kárára van, mert nekik nő meg a várakozási ideje. Nekik kell kivárni azt az időt is. Kérdésem, hogy igazam van e?

Hozzászólt: Dika / Péntek, 2009. május 08., 13.13 Válaszoljál rá!

Anonimus!Én a helyedben tartózkodnék az efféle meggondolatlan és rosszindulatú kijelentésektől!
Nem gondolom,hogy csupán az anyagi vonzat vagy az önérdek motiválta a cég vezetőjét vállalkozása létrehozásában (ha így is lenne,az jelen esetben lényegtelen).
Részemről mindenképp elismerésre ad okot,hogy létrehozott egy olyan szolgáltatást,amellyel emberek ezreinek segíthet a gyógyulásban.
Ezzel rengeteg olyan betegnek ad lehetőséget a magyarországi gyógyíttatásra,akik egyébként nem tudnák ezt megszervezni maguknak.
Szerintem sok román állampolgár hálás lesz ezért a kezdeményezésért.
Dr.Tanács Róbertnek és munkatársainak gratulálok az elért eredményhez és további sikereket kívánok!!!

Hozzászólt: hipernova / Szerda, 2009. május 06., 07.37 Válaszoljál rá!

Amennyiben a segíteni akarás motiválja Dr Tanács Róbertet - ahogy írja - , sok sikert kívánok neki. Anonimus biztos nem volt elég körültekintő a véleménye megalkotásakor...

Hozzászólt: Bíró Andrea / Hétfõ, 2009. április 27., 13.54 Válaszoljál rá!

Sok sikert kívánok ehhez a nagyon nagy és fáradságos kezdeményezéshez.
Az ilyen anonimusokkal pedig nem is kell foglalkozni. :)

Hozzászólt: Dr.Sarkadi Györgyi / Hétfõ, 2009. április 27., 13.31 Válaszoljál rá!

Elgondolkodtató, hogyan jutott anonimus a cikk alapján arra a következtetésre, hogy a cég ügyvezetője "becstelen, pénzéhes, önző" ember. Megéredmelné, hogy a Sértett büntetőeljárást kezdeményezzen ellene a közöltek okán..., mely túllép a vélemménnyilvánítás szabadságán....

Hozzászólt: Dr.Tanács Róbert / Hétfõ, 2009. április 27., 12.24 Válaszoljál rá!

Tisztelt Olvasók!
Névtelen hozzászólásaik tartalma is, de legfőképpen az általam elmondottak alapján született "jellemrajzom" döbbentett meg igazán.
Sajnos a cikkből kimaradt; mindannyian saját praxissal bíró, praktizáló orvosok vagyunk.
A segíteni akarás pedig a hippokratészi eskünkben foglalt és életünket alapvetően meghatározó szemlélet.

Hozzászólt: hipernova / Péntek, 2009. április 24., 22.46 Válaszoljál rá!

"mindenki értéke szerint ítéltetik", az ítélkezés Isten dolga

Hozzászólt: anonimus / Péntek, 2009. április 24., 22.42 Válaszoljál rá!

nincs is praxisa, egy ügyeskedő, aki csak anygiakra hajt

Hozzászólt: hipernova / Péntek, 2009. április 24., 22.40 Válaszoljál rá!

Dr Tanács Róbert orvos és így ne nyilatkozzon egy orvosról senki, aki a hivatásának szentelte életét

Hozzászólt: anonimus / Péntek, 2009. április 24., 22.38 Válaszoljál rá!

Dr Tanács Róbert becstelen ember és ne írjon és ne is nyilatkozzon a médiákban, mert egy pénzéhes, önző ember.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu