Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 16., 17.22

Szolnoki nyugdíjasok Resicabányán

2011. május 10., 20.59 Kedd / Krassó-Szörény

A múlt hét végén megyénkbe látogatott a Szolnoki Nyugdíjas Egyesület nyolc tagja. A kis csoport Kárpátaljára tervezett kirándulást, csakhogy Cserfalvi József, a Resicabányai Magyar Ház régi ismerőse meggyőzte a szervezőket, hogy inkább Krassó-Szörénybe látogassanak. 

Így is történt, a már jól ismert resicabányai meleg fogadtatás és persze megyénk természeti szépségei döntőnek bizonyultak.

Pénteken meglátogatták Vaskőn a Gruiescu-féle ásványgyűjteményt, majd a Magyar Házban találkoztak az RMDSZ vezetőségének néhány tagjával, megismerhették a helyi magyarság helyzetét és tevékenységét az állandó fényképkiállítás segítségével.

Találkozni szerettek volna városunk polgármesterével is, akit már tavaly Szolnokon megismertek. A találkozó szombaton délután, a városvezető esketési programja után létrejött. Vendégeink előtte megismerkedhettek a román házasságkötési hagyományokkal. A találkozón a küldöttség három tagja, Cserfalvi József csoportvezető, Szerencsés Sándor városi tanácsos és Nagy Sándorné, a nyugdíjas egyesület ügyvezető elnöke vett részt.

Mihai Stepănescu polgármester, aki már kétszer járt Szolnokon testvérvárosi kapcsolat kiépítése végett, nem szívesen emlékezett a szolnoki elöljárók huzavonájára, de nem adta fel a reményt, és nyomatékosan leszögezte: egy év alatt a testvérvárosi kapcsolatnak működőképesnek kell lennie, mert az európai pénzekre a közös pályázatokat le kell tenni. Az idő múlik, a polgármesterek mandátuma is lejár lassan. Szerencsés Sándor tanácsos megígérte: lobbizni fog a két város, Szolnok és Resicabánya kapcsolatáért.

Délután a Magyar Házban a vendégek megnéztek egy ipartörténeti fényképkiállítást A resicai vízművek 100 év utáncímmel, majd három kisfilmet, amelyek  a resicabányai és szolnoki dalcsoportok 2009-es és 2010-es szolnoki, resicabányai és boksánbányai közös fellépése alkalmából készültek.

Vasárnap, az utolsó napon a szolnokiak Herkulesfürdőt keresték fel, ahol, ott Tauber Ernő helytörténész és képeslapgyűjtő fogadta őket egy jó, pihentető gyógyfürdéssel.

Tóth János

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: SZÉGYEN... / Hétfõ, 2011. május 16., 13.55 Válaszoljál rá!

Elég szégyen az, hogy ilyen trágárságokkal szólnak hozzá az amúgy is ritkán megjelenő cikkekhez! De ha valaki úgy gondolja, hogy a "hozzászólasok" egymás iránti "alábecsüléseket" kellene tartalmazzanak, akkor legalább MAGYARUL irjon! Van mit olvassanak a szolnoki barátaik...!

Hozzászólt: Igazi / Csütörtök, 2011. május 12., 15.31 Válaszoljál rá!

kocsis feri, te igazán kiérdemled a neved.

Hozzászólt: kocsis feri / Csütörtök, 2011. május 12., 09.59 Válaszoljál rá!

botikam jo volna ha be fognad csorod mert a te comunista irasaidat senki sem olvassa mar hazudozni komunista modra csak egy volt beke pap tud vonuljal csak szepen visza es fogd a pofadat hiszen te idod mar reg le jart senkihazi pofatlan ajjas voltal es maradsz

Hozzászólt: Makay Botond / Szerda, 2011. május 11., 14.35 Válaszoljál rá!

Örvendek, Jankó, hogy beszálltál tudósítani. Tudósíts máskor is, amiről tudsz. Így talán nő az olvasók, illetve az előfizetők száma is.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu