Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. április 03., 00.39

Tóth lemondott Pénzes Gyula javára

2008. június 04., 12.30 Szerda / Arad

Habár még vannak kérdőjelek, lassan tisztázódik a kép, hogy a megye és Arad önkormányzatában miként sakkozza ki az RMDSZ az összesen megszerzett öt tanácsosi helyet, ugyanis Tóth Csaba ügyvezető elnök mindkét helyre bejutott.

– Tartottam magam korábbi ígéretemhez, és lemondtam helyemről a városi önkormányzatban, így azt most a listán utánam következő Pénzes Gyula foglalja majd el.

Arra a kérdésre, hogy akkor ezek szerint megyei tanácsos lesz, Tóth Csaba csupán annyit mondott: „Az biztos, hogy városi tanácsos nem leszek”.

A megyeszékhely önkormányzatában tehát Bognár Levente és Pénzes Gyula képviseli az RMDSZ-t, ám ha az előzetes „harasztzörgések” beigazolódnak, és megőrzi alpolgármesteri székét, az új törvény értelmében már nem fog a helyébe lépni a lista következő helyezettje, vagyis Faragó Péter. Négy évvel ezelőtt még, amikor Bognárt alpolgármesterré választotta a testület, megüresedett tanácsosi helyét a soron következő jelölt foglalhatta el.

A megyei önkormányzat tagjai jelenleg Király András, Tóth Csaba és Sipos György, de a jelek szerint ez nem végleges.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. június 10., 07.28 Válaszoljál rá!

Pénzes Gyula ezért lemondott pénzes tisztségéről. Vajon ki megy helyébe? No nem a feladatért, hanem ... a zséért?

Hozzászólt: kukucska / Vasárnap, 2008. június 08., 21.47 Válaszoljál rá!

Mindig megkerűli a választ,de végűl részben tisztázunk egy és mást 32OO pécskai magyar,és a szavazat szám itt is egyre kevesebb.Erre föl mit csinál még gyengíti egy kicsit.Ezt nem tudja kimagyarázni,sem statisztikával,sem sértegetésekkel.Sértegetésre,sértegetés a válasz.

Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. június 08., 16.13 Válaszoljál rá!

Egyre többen mondják: ne süllyedj le ezek szintjére. Magadat járatod le!
Bizonyára Nekik is igazuk van.
De ha senki sem veszi a bátorságot, és fáradtságot, hogy kimondja: fiú félrebeszélsz, üres a fejed, nem jár az agyad, izomagyad lehet, hogy van, de azzal csak sarat lehet tenni-venni és nem emberek, egy közösség dolgait egyengetni, akkor hova jutunk?

Ha 1989-ben, 42 év kemény diktatúra után k-k---k-k vállalták volna föl a magyar érdekképviseletet, akkor mára annyi RMDSZ lenne szerte a megyében, mint Zerinden, a tiszta magyar községben, ahol a szervezet részesedése ezúttal 119/666 volt, ami 17,86%.
Nos, mivel már rég úgy sejtem, hogy k-k---k- a szervezet megélhetési főállású akárkije, ezúttal azt javaslom, hogy helyettem koncentráljon a Zerindi RMDSZ-re.
Bár, az eredményekből ítélve arra képtelen.

A pécskai hajó, Zerinddel ellentétben nincs zátonyon! (Csiccs-től elnézést kérek, hogy zerindre hivatkozom!) A szavazti joggal rendelkező 3200 pécskai magyarból most is elment 1880 szavazni, és közülük 982 (52,42%) az RMDSZ- tanácsoslistára, 958 (51,14%) Csepella János polgármesterjelöltre, 1057 (56,40%) Király András megyei tanácselnök-jelöltre és 1096 (58,49%) az RMDSZ-es megyei tanácsosjelölt-listára, míg 121 (6,45%) az MPP tanácsoslistára szavazott, tehát a megyei ügyvezetés csúcsteljesítményének számító zerindi RMDSZ-teljesítményhez képest a pécskai RMDSZ három évvel a helyi elnökségről történt visszalépésem után sincs zátonyon!

A szidolt nem nyalják, kedves k-k---k-, tudja az egy pépes folyadék, amivel sárgarézkilincset fényeztek, olyanok, akiknek, önnel ellentétben, nem csak a szellemi tisztaság érték és viszonyulási pont volt. Igyon tehát, kedves k-k---k- minél több szidolt, hátha kifényesdnek rozsdás agytekervényei.

Mellesleg 2000-ben az általam vezetett pécskai RMDSZ megkapta a helyi szavazatok 25,79%-át ((1026), RMDSZ-es polgármesterjelöltként én a 23,7%-át (1000) és a megyei tanácsoslista a 23,01%-át (863), továbbá a községi tanács mandátumainak 26,31%-át (5).

Vélemény-nek
Nem vitattam k-k---k- magyarságát, annak vallja magát, aminek csak akarja, de korlátoltságáról engem meggyőzött.
Érvei nincsenek, de nagyokat böffent.
Egészségére.

Én ezennel végére jutottam marha nagy törelmemnek. Kár k-k---k-ra minden betű. Legyen boldog, de csak az után, miután sikerült fölvirágoztatnia a pécskainál sokkal mélyebben szálló RMDSZ-stervezeteket, köztük az arad-kerületieket. Az aradiaknak ugyanis csak 34,2%-a szavazott, és az ebből adódó 6150 magyar szavazóból csak 5092 részesítette előnyben az RMDSZ-t, ami a maximálisan elérhető 17900 magyar szavazatnak csak 28,3%-a.
Böfögés helyett dolgozzon, kedves k-k---k-!

Hozzászólt: kukucska / Vasárnap, 2008. június 08., 13.48 Válaszoljál rá!

A sikerlistát láttuk,írjon a hosszabb listáról,ha van ilyen,ha nincs akkor miért hagyta el a hajót amit zátonyra vezetett Pécskán.Ne legyen ingerült,reggelire nyaljon egy kevés szidolt attól hátha csillógóbb lesz.Ja,kapott 35O szavazatot is,ezt fölcserélte,mennyire is ?

Hozzászólt: vélemény / Szombat, 2008. június 07., 18.11 Válaszoljál rá!

Szerintem elkezdhetik a vitát, hogy ki magyar kettőjük közül. Ez illik hozzánk egymást ütni, gyalázni ott ahol lehet. Ennek az eredménye látszik a történelemben is. Sajnos!

Hozzászólt: Nagy István / Szombat, 2008. június 07., 14.53 Válaszoljál rá!

Kukk uccs kkka viszont egy frissebb cikkhez írt hozzászólásában 10.59-kor már rám hivatkozott. Közben alighanem fölöntött a garatra.
Egyébiránt tárgyismerete hézagos.
2000-ben 3 RMDSZ.es polgármesterjelölt 550 szavazat közül 350-et kaptam a titkos, urnás előválasztáson.
A Megyei önkormányzati tanács választott elnökének a 90-es években.
Ugyanaz a testület választott legalább kétszer az országos Önkormányzati tanács elnökének.
A Megyei Választmány választott művelődésügyi alelnöknek.
Kukucskáljon utána a tényeknek, utána írjon, de akkor is hagyjon szóközt a központozási jelek után, mert ismét kénytelen vagyok megállapítani, hogy érdemtelenül kapott egykor átmenő osztályzatot magyarból.

Hozzászólt: kukucska / Szombat, 2008. június 07., 10.10 Válaszoljál rá!

Nem ez volt a kérdés,de általában mindenki tudja soha nem ragsoroltatta magát Pécskán,funkciónál fogva kerűlt az első helyre.Aradi megmérettetései pedig a 18 év alatt ismertek.A helyesírást illetően igaza van,de mi járannak akinek igaza van... mától foci EB én azt nézem ,maga bárhova nézhet nem lát semmit.

Hozzászólt: Nagy István / Szombat, 2008. június 07., 08.18 Válaszoljál rá!

Nézzen előre. Egyszer majd lehet, hogy látni is fog. A föl-t és a közült addig is írja rövid ö-vel.

Hozzászólt: kukucska / Szombat, 2008. június 07., 00.09 Válaszoljál rá!

Soroljon fől néhányat az ellenjelőltek kőzül,de tudja mit hagyjuk,én nem nézek utána semminek inkáb előre nézek.

Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. június 06., 15.38 Válaszoljál rá!

Utána nézhetett volna, kedves kukk uccs kka, és akkor tudhatná, hogy 2000-ben, és 2004-ben is voltak (!) ellenjelöltEK!
Antal Pétert nem mi szültük, hanem a pézszerzési érdekeltség. És szereztek is bőven.

Hozzászólt: kukucska / Péntek, 2008. június 06., 10.07 Válaszoljál rá!

Igaza van az élen volt,hivatalból,mint p.mester jelőlt rmdsz jel alatt,mindig ellen jelőlt nélkúl.Akkor mükődőtt igazán a demokrácia Pécskán.Meg is lett az eredmény,AntalPéter.Ezek a tények és nagyon szomorú tények.

Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. június 06., 08.33 Válaszoljál rá!

Érdekes, amit ír, kedves vélemény.
Még érdekesebb lenne, ha kifejtené részletesebben is, és azt anyakönyvezett nevével tenné.

Hozzászólt: vélemény / Péntek, 2008. június 06., 00.00 Válaszoljál rá!

Így kell tönkretenni valamit, mint azt alább is láthajuk.A magyar politikusok mindig is az élen jártak abban, hogy a politikát minnél magasabb fokon szúrják el.A Magyar Polgári Párt-ról pedig nem akarok nyilatkozni mert az itt nem lenne szalonképes (nem csúnya lenne csak nem akarnék senkit megsérteni). Ennyit az itteni politikáról, ezért állunk itt ahol vagyunk(lemaradva).

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. június 05., 21.30 Válaszoljál rá!

Az én felelősségem idején, 1989 decembere és 2005 májusa között, a pécskai RMDSZ önkormányzati jelenléte magyarságarányos volt!
Sosem bújtam a szervezet mögé, hanem mindvégig az élén voltam és vittem a nehezét.
A tények makacs dolgok. De nem sorolom ismét.
A vagdalkózás szerintem azt jelenti, hogy fedezet nélküli kijelentéseket tesz valaki.
Nos én nevemmel vállalom amit írok.
Ez a fedezet egyik része.
A másik rész a tények sokasága.
Aki ebben az esetben hiteltelen, mert álnév mögül firkál, az kuk ucs ka.
Aki ezúttal vagdalkózott, mert fedezet nélküli kijelentéseket írt le az ku ku cska.

Hozzászólt: kukucska / Csütörtök, 2008. június 05., 16.46 Válaszoljál rá!

Nagy István tudja mi az undorító,hogy a saját felelőségét másokra keni.2oo4-ben ki volt a pécskai p.mester jelőltje az RMDSZ-nek,a mai helyzet annak a kővetkezménye.Most legalább megtapasztalta,milyen kőnnyű egy mandátumot ősszeszedni,amikor nem bújhatunk meg egy szervezet mőgé,és tőlthettünk be alp.mesteri funkciót tőbb mandátumon keresztül.Mit számít,hogy aláírtunk egy papirt.Egyéb iránt,csak vagdalódzik.Néha nézzen a tükőrbe.

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. június 05., 10.19 Válaszoljál rá!

Nos kuk ucs ka, tudja mi az undorító?
Az ha valaki úgy ír olyanokat, mint az az akárki, aki anyakönyvezett nevét nem vállalva kukucska álnéven osztja az észt, és a tények kemény voltán is átnéz.

Nem aggódom!

A választásokkal kapcsolatos lépéssorom indokai a blogomban (http://blog.erdely.ma/nagyvarjas/) kifejtettem, és a magam elé tartott tükörbe bele tudok nézni, akkor is, ha aláírtam egy papírt, amit az RMDSZ saját jelöltjeinek majdani zsarolására talált ki, és az SZKT el is fogadott.

A pécskai rangsorolón NEM "csak általam ismert személyek szavaztak", hanem általam is ismertek. Ennyit az anyanyelvismeretéről.

NEM indultam a polgármesterválasztáson!
Arad vezetője Gheorghe Falcă, és NEM Bognár!

Cziszter Kálmánnak semmilyen városvezető tisztsége NINCS!

Tóth CSAK (!!!) a kampányt irányította! És Tóth vezeti a szervezet operatív ügyeit évek óta, és a referendum és az EP-választások után ismét bebizonyosodott, hogy hogyan.

A helyzet nem miattam tart ott, ahol. Én dolgozni szoktam. Bár vannak, akik a nekik nem tetsző tényeket nemlétezőkként kezelik.

NEM hét jelöltje volt a pécskai MPP-nek, hanem öt.

NEM fogok sopánkodni! Van elvégzendő, közösségszolgáló, értékmentő és -teremtő munkám. És el is fogom végezni!

Hozzászólt: kukucska / Csütörtök, 2008. június 05., 09.37 Válaszoljál rá!

Ne aggódjon tulságosan,mert azért a szervezetért amelyiket faképnél hagyott,mert oda rangsorolták ahova.A pécskai szervezetet nem az emlitett személyek vezetik,sőt a rangsorolón csak az Ón altal ismert pécskaiak szavaztak.Még valami,ne moralizáljon olyan aki aláirt egy papirt amibe kijelentette,hogy az elóválasztás eredményetől függetlenül nem indul az RMDSZ ellenébe.Ha saját aláirását sem tartja tiszteletben akkor világosak a megjegyzései is.Továbbá foglalkozzon a pécskai helyzettel,mert a helyi RMDSZ az őn dicstelen polgármester jelóltségének kőszőnhetően került abba a helyzetbe mibe van.Az rmdsz szavazat vesztése Aradon lényeges,de azért ne legyen amnéziás a város vezetóit ugy hivták,hogy Bognár,Cziszter.Hamár számokkal vagdalódzunk,hány szavazatot kapott Bognár,talán Tóth beszélte le a szaavazókat.Nem veszi észre mennyire piti amegjegyzéseivel,amerre lép csak bomlasztKapott egz szavazat mennyiséget 121-et heted magával 4évig ezen sopánkodhat,de ne másokat sár dobáljon,mert undoritó.

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. június 04., 22.51 Válaszoljál rá!

úgy viszonyult volna a Tóth-Király féle RMDSZ-hez, mint az aradiak

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. június 04., 22.49 Válaszoljál rá!

Nos, kedves CSAKEGYARADI Tóth szerintem a megyei tanács alelnökségére utazik.
Ő az igazán opportunista, nagyravágyó.
Bognárt nem tudta kitúrni, de Búzát kikészítette már a jelölési időszakban.
Nekiment a választóknak is, ezért Aradon 2004-hez képest 1467, míg a megyében 1434 szavazatot vesztett a szervezet.
Ha Arad megye falvainak és kisvárosainak a magyarsága is úgy viszonyult volna a Tóth-Király féle RMDSZ-hez, akkor most csak két megyei tanácsos lenne.
Király kibőjtöli havi tízezerrel őszig a parlamentet majd nekivág egy újabb mandátumnak, amire a koalíciósként általa is támogatott törvény szerint szinte semmi esélye sem lesz a 7 körzet akármelyikében. Utána meg elmegy képvislő-nyugdíjba.
Ez lesz a mi tulipánpeténk.

Hozzászólt: CSAKEGYARADI / Szerda, 2008. június 04., 21.09 Válaszoljál rá!

Jó kérdés, Nagy úr, Tóth nyilatkozatából úgy tűnik, már a megye sem kell neki. Lehet, hogy Király marad itt, és ő lesz a képviselő.jelölt?
Na, ettől aztán lepetézne is hat hektár tulipánföld....

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. június 04., 15.04 Válaszoljál rá!

"„Az biztos, hogy városi tanácsos nem leszek”
És mi a biztos?
Megmarad ügyvezető elnöknek?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu