Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. július 31., 01.35
Elballagtak a téglásbeli nyolcadikosok

További közös dalok reményében

Írta: Gáspár-Barra Réka
2019. június 10., 17.34 Hétfõ / Hunyad

Közel harminc nyolcadikos diák ballagott a hétvégén a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumból. Többségük számára csupán jelképes volt a ballagás, hiszen idén szeptembertől ugyanebben a tanintézményben folytatják középiskolai tanulmányaikat.

E tanévet még 33 nyolcadikos diákkal kezdtük, időközben négyen elmentek az iskolánkból külföldre, illetve más városba költöztek. A 29 végzősünk nagy többsége itt folytatja ősztől is tanulmányait. Igyekeztünk a lehető legszélesebb kínálatot biztosítani a  továbbtanulásra. Két osztályt indítunk. Az elméleti oktatásban matematika–informatika és filológia szak lesz, a turizmus szakosztályban pincér és bolti eladó képzést nyújtunk. Reményeink szerint így valamennyi diákunk megtalálja azt a továbbtanulási formát az iskolánkban, amelyben helyt tud állni, és a jövője szempontjából hasznosítani tudja – fogalmazott Balogh-Botár Károly Csaba igazgató-helyettes, aki itthonmaradásra, továbbtanulásra biztatta a diákokat, és Kocsis Attila-Levent igazgatóval egyetemben köszönetet mondott a szülőknek, amiért kitartanak gyermekeik anyanyelven történő oktatása mellett.

A végzősök nevében Chifor Teo és Alberti Annamária mondott köszönetet a tanároknak, szülőknek, diáktársaknak, megígérve, hogy minden pillanat apró örömét, bánatát megőrzik szívükben, és nem felejtik el soha, hogy honnan indultak. Wotsch Annamária a végőzösök szüleinek nevében kívánt sok sikert a továbbtanulsához, és arra biztatta a gyermekeket, hogy merjenek sokat akarni és nagyot álmodni, hiszen a szüleik, tanáraik, nevelőik továbbra is ott lesznek mellettük, készen arra, hogy támogassák őket álmaik megvalósításában. A szülők részéről is külön köszönet hangzott el a három osztályfőnök: Cranciova Gabriella, Domokos Izabella és Sáfár Csaba felé. Mindhárom pedagógus meghatódva köszönt el osztályától. A sok közös élményre utalva idézte Sáfár Csaba Kassák Lajos sorait: Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen.

A búcsúbeszédek, köszöntők után került sor a díjazásra. Domokos Izabella, a VIII. B osztályfőnöke Böjthe Miklósnak nyújtotta át a leglelkesebb diáknak járó oklevelet és Fábián László Istvánnak az osztály ezermestere kitüntetést. A tanulmányi eredmények alapján azonban ebben az osztályban nem került sor díjazásra. Annál több díj és dicséret jutott a VIII. A osztályban. Az évfolyamelső Chifor Teo színtízes általánossal fejezte be a tanévet. Őt követte a sorban Mihály Izabella, illetve a harmadik díjat elnyerő Menyhárt Brigitta és sok-sok dicséretet érdemlő társuk.

A nyolcadikosok Dulinkszy Izabella tanárnő vezetésével szívhez szóló irodalmi műsorral búcsúztak az általános iskolától. Andrássy Réka Lehetetlen bakancslista című versének sorai őszinte fohászként szólaltak meg a fiatalok ajkán: „Szeretnék jót látni az emberek szemében / szeretnék ülni a Jóisten ölében (...) Szeretnék egyszer Van Gogh-gal festeni / szeretnék mindenkit egyformán szeretni (....) Szeretném, ha az út végén valaki várna / szeretnék lenni valaki álma”. Hasonlóan szép, őszinte gondolatok hangzottak el az ősi norvég vers, illetve Szilágyi Domokos, Sík Sándor, Puszta Sándor, Szabédi László, Fésűs Éva, Hermann Hesse gondolatainak a tolmácsolása során. Majd Lengyel Izabella tanárnő vezetésével felcsendült Bródy kedves dala: Mindannyian mások vagyunk / Jó hogy van néhány közös dalunk!

Kívánunk még további sok közös dalt a téglásbeli nyolcadikosoknak, és sok sikert a képességvizsgán!
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu