Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. június 21., 19.02
Elhalasztott tisztújítás

Új alapokra helyezné a megyei RMDSZ-t

Írta: Jámbor Gyula
2009. augusztus 08., 13.10 Szombat / Hunyad

Szeptember végére halasztotta tisztújítását az RMDSZ Hunyad megyei szervezete. A kétéves elnöki mandátum, illetve az összes többi megbizatás már június végén lejárt, ellenben Winkler Gyula, a szervezet elnöke szerint közvetlenül az EP-választások után nem volt a legalkalmasabb az idő a tisztújításra.

– Nem puszta tisztújítást tervezünk szeptember végére, de módosítani szeretnénk az alapszabályztaot és működési szabályzatot is. A helyi szervezetkenk meg kellett adni a szükséges időt az önvizsgálathoz, az utóbbi választási eredmények alapos kielemzéséhez, és ahhoz, hogy minden szervezet feltérképezze: hogyan tudna dinamikusabban, aktívabban illeszkednia  helyi közösségekhez. A demográfiai adatok ugyanis a Hunyad megyei magyar közösség folyamatos apadását jelzik, és ez arra kell késztessen mindannyiunkat, hogy tényleg felkeressük a közösség minden tagját, minden intézményével együtt tudjunk működni közös céljaink elérésében. Korainak tűnhet, de már most el kell kezdeni a munkát ahhoz, hogy három év múlva a helyhatósági választásokon visszanyerhessük az elvesztett tanácsosi mandátumainkat – fogalmazott Winkler Gyula. Véleménye szerint a Hunyad megyei RMDSZ szervezet és sok helyi közösség messze létszámaránya fölött teljesített az utóbbi években. Olyan terveket valósítottunk meg, amiről korábban sokan álmodni sem mertek. Ezért bízom abban, hogy van erő és akarat az RMDSZ helyi szervezetinben az újjászületésre és ezt szeretném megalapozni az alapszabályzat-módosítássa és tisztújítással – nyilatkozta a szervezet jelenlegi elnöke, aki négy megyei elnöki mandátummal a háta mögött, idén ősszel valószínűleg újra megpályázza e tisztséget.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: GaBoR / Szombat, 2009. augusztus 15., 15.33 Válaszoljál rá!

A Winkler ur a legjobb politikus Erdelybol. O alamelnok jeloltje is lehetne az RMDSznek. O bizonyitotta magas politikai es szakmai hozzaerteset. Irtam Neki egy verset is, mely remelem buzditani fogja a sikereben:
A legjobb jelolt
Te vagy a feny mely vezeti utunkat
A szem mely lat es iranyt mutat
Te vagy az ember mely kivisz a bajbol
Te vagy a minden, minden iranyban!

Tisztelettel Winkler Gyula az erdelyi magyarsag egyetlen europai kepviselojenek

Hozzászólt: mozdony / Csütörtök, 2009. augusztus 13., 01.35 Válaszoljál rá!

A 7000 euro meg a tobbi 7000 jo alap lehet

Hozzászólt: krix / Csütörtök, 2009. augusztus 13., 01.23 Válaszoljál rá!

Szerintem ”mindhalalig rock end roll”....ja Isten bocsa ”mindhalalig Winkler sef” vagy ”la al XII-lea Congres Winkler Iuliu reales”.
Szerintem a Hunyad megyeiek jol ”csinaljak” ha ujra es ujar es ujravalasszak a Iuliu Winkler europai ”feny”kepviselot. Biztos o erte el azokat a jo Hunyad megyei eredmenyeket... A jo eredmeny a jo fonok folyatatsat indokoljak. Ja, es ha megondolom.....talan a helyi valsztasokon irta a Nyugati Jelen hogy az egyik Vajdahunyadi szenatorjelolt csak az o korzeteben kapott 6000 szavazatott, ...ezzel szemben o kapot ugyanannyit az egesz megyeben...de kivanom a Hunyad megyeiknek hogy tovabra is gazdagitsag...hatha valamikor orszagos tisztseget is nyerni fog. Kitudja....meg van hozza a ”hozzaertese”....lattuk itt Temes megyeben a kampany alkalmaval...hajaj.....Marko ur ...jo emberei vannak. Mi talan inkabb a Borboly Csaba altal femjelzett csoportulas fele kellene tomoruljunk es hadjuk a Hunyad megyeieknek (szegeny fejuk) a Marko - Winkler iranyt. Irany a penz...........

Hozzászólt: tag / Vasárnap, 2009. augusztus 09., 15.51 Válaszoljál rá!

elo kell szedni minden kis telepulesen az elmagyarazokat, megmagyarazokat, kapocs embereket,minden kiskiraly melle meg ket kissebbet kisegitonek, kozsegi szinten pedig egy fo fonokot aztan biztosan jobban mennek majd a dolgok!

Hozzászólt: wolf / Szombat, 2009. augusztus 08., 17.15 Válaszoljál rá!

vihar ... inkább föld alatti mozg(olód)ások... s ezeket leginkább a legmagasabb széklábak továbbítják...

Hozzászólt: krox / Szombat, 2009. augusztus 08., 14.38 Válaszoljál rá!

"Nem volt a legalkalmasabb az idő." - Vihar volt?

"A Hunyad megyei RMDSZ szervezet és sok helyi közösség messze létszámaránya fölött teljesített az utóbbi években."
Miben teljesítettek erőn fölül??
Demográfiai gyarapodásban?
Saját pénzből kivitelezett beruházásokban?
Szavazatokban?
Vagy valami másban?

Hozzászólt: p/p / Szombat, 2009. augusztus 08., 13.54 Válaszoljál rá!

A Hunyad megyei, "folyamatosan apadó" szórványványlétre kárhoztatott magyarság, amelyik részaránya szerint "messze lészáma fölött teljesített" (sic!) megérdemelne végre pár az eddiginél agilisabb vezetőt is... Modjuk olyat, aki a választások közötti időszakban is figyelmet fordít a közösségek gondjaira.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu