Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. október 23., 06.12

Új komputertomográfot kapott az aradi sürgősségi osztály

Írta: Bognár Tünde
2020. október 15., 17.13 Csütörtök / Arad

Az aradi sürgősségi osztálynak immár két tomográf komputere van. A most kapott gép egy Revolution Evo márkájú készülék, melyet a GE Healthcare-től vásároltak idén tavasszal. A gép vásárlását követően a gép működésének és felszerelésének az ellenőrzése következett, minekutána megkapta a működési engedélyt.

A tomográfot 3,7 millió lej értékben vásárolta az Egészségügyi Minisztérium és az Arad Megyei Tanács, de ezt az összeget szándékukban áll Európai Uniós forrásokból pótolni. A gép a hatályban lévő törvényeknek megfelelően ötéves garanciával, cserealkatrész és javíttatási biztosítással is rendelkezik.

„Az elmúlt négy évben 90 millió eurót fektettünk az aradi egészségügybe. A legtöbb kórházat már modernizáltuk, 520 orvosi eszközt vásároltunk a Megyei Kórháznak és támogatást kaptunk öt kórház felépítésére: onkológia, gyermekgyógyászat és szülészet, kápolnási pszichiátria, aradi pszichiátria, felnőtt járványkórház, melyek közül jelenleg az onkológián és a kápolnási pszichiátrián dolgoznak. A Megyei Tanács minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a kórházak működését és modern felszereltségét­”– nyilatkozott Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke.

„Az új CT-gép felépítésének köszönhetően lehetővé teszi, hogy a koronavírus-fertőzésgyanús betegek esetében is használhatók, anélkül, hogy azok a különböző osztályokra kerüljenek mielőtt még létezne egy pontos diagnózis. Az ahogyan a betegek és az egészségügyi személyzet közlekedését kialakítottuk minimálisra csökkenti az új koronavírussal való megfertőződést. Kivételes érzékenységének köszönhetően a gép lehetővé teszi, hogy a tüdőnek már a legkisebb anatómiai vagy vírus okozta eltéréseit is észleljük. Fejlett szoftverének köszönhetően az adatok feldolgozásakor aprólékos képet kaphatunk már a kezdeti tüdő és légzőszervi fertőzésekről/betegségekről, így azok súlyosbodása előtt kezelni tudjuk a betegséget” – magyarázta dr. Oana Amza, az Orvosi Képalkotói és Radiológiai Laboratórium főorvosa.

„Fő célunk a betegek legjobb ellátásának biztosítása és az őket kezelő orvosok korszerű műszerekkel való ellátása, hogy azok legjobb tudásuk szerint gyorsan és hatékonyan léphessenek fel a betegségekkel szemben. A modern orvosi felszerelés minőségi ellátást nyújt majd a betegeknek és a kórháznak megkönnyíti a betegellátást” – nyilatkozott Florina Ionescu, a Megyei Kórház ideiglenes menedzsere.

A Revolution Evo gép a legmodernebb technológiával készült, mely csökkenti a pácienst érő sugárzás mértékét is.

„Örülünk, hogy a Megyei Kórház orvosi csapata egy ilyen nagy segítséget kapott. A GE Healthcare új fejlesztései nagy előnyöket jelentenek mind az orvosok, mint a betegek számára. Most az aradi lakosok élvezhetik a technológiai fejlődés előnyét, és mi örülünk, hogy ebben a folyamatban részt vehettünk” – mondta Alexandra Munteanu, a GE Healthcare Romania igazgatója.

A Revolution Evo megbízható diagnosztikai gépezet, mely a legapróbb részletességgel kis mennyiségű sugárzással alkot képet az emberi szervezetről, és lehetővé teszi, hogy a szív és érrendszeri, máj-, gerinc- és rákos betegek gyors és pontos diagnózist kapjanak.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu