Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. július 08., 08.30

Vidám és sikeres tanévet mindenkinek!

Írta: Takáts D. Ágnes
2019. szeptember 09., 15.24 Hétfõ / Arad

Szeptember 9-én reggel sok ismert és ismeretlen arc, álmos vagy csillogó szempár, ünneplőbe öltözött szívvel gyülekezett a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán a 2019–2020-as tanév megnyitójára.

Spier Tünde iskolaigazgató és Tóthpál Renáta aligazgató mellett jelen volt Faragó Péter parlamenti képviselő, az Arad Megyei RMDSZ elnöke, Pellegrini Miklós megyei főtanfelügyelő-helyettes, ft. Sándor Tivadar arad-gáji katolikus plébános, Bíró Emese, a Csiky Gergely Főgimnázium szülőbizottságának alelnöke, valamint szülők és nagyszülők.

A tanévnyitók főszereplői rendszerint a legkisebbek, az előkészítő osztályosok, akik bár kíváncsian, de az ismeretlentől való félelem pírjával az arcukon vonulnak ki az udvarra a tanító néni biztonságot nyújtó kezét fogva. Ők, a picik, akik előtt most feltárul egy teljesen új világ, tele kalandokkal, új barátokkal, örömmel és jó kedvvel.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban idén 21 előkészítős kezdte a tanévet Almási Valéria tanítónő gondviselése alatt.

Az iskola hagyományát folytatva, a legkisebbeket a már tapasztalt első osztályosok köszöntötték: Feier Anna és Horváth Szilvia Viktória Szalai Borbála Legyen öröm a tanulás című versével bátorították társaikat.

 „Ma ünnepeljük azt, hogy egy évvel bölcsebbek lettünk, és azt, hogy az új iskolai év számos lehetőséget teremt számotokra, hogy fejlődjetek. Mi, tanárok, készen állunk, hogy ebben nektek maximális segítséget nyújtsunk. Biztos vagyok benne, hogy szüleitek is támogatnak terveitek és álmaitok megvalósításában. A körülmények megvannak, hogy kihozzátok magatokból a legtöbbet, ha lehet a maximumot. Mi pedig mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön is” – ezek már Spier Tünde diákok, szülők és pedagógusok felé irányuló köszöntőszavai.

Az igazgatónő megemlítette a szülők számára hatalmas segítséget, a Magyar Kormány támogatta délutáni foglalkoztatást, mely ezúttal ingyenes lesz, ugyanakkor idén is folytatódik a bentlakó diákok támogatása is.

„Ez az a hely, amely az Arad megyei magyar élet egyik központja. Sok-sok generáció tanult itt, szívta magába azt a tudást, amelyet egy életen át használt. Érdekvédelmi szervezetünknek rendkívül fontos, hogy gyermekek, pedagógusok minél jobb körülmények között jól érezzék magukat, és a szülők is érezzék, hogy jó döntést hoztak azzal, hogy gyermeküket ide íratták. Ezért próbálunk megtenni azért, hogy minél vonzóbbá tegyük ezt az iskolát” – szólt a jelenlévőkhöz Faragó Péter.

A legkisebbekhez intézte beszédének első szavait Pellegrini Miklós is, aki a tudás gyarapításának a fontosságát emelte ki az időközben felerősödött szélben.

„Az iskola egy olyan közösségi teret kellene teremtsen, ahová kötetlen beszélgetések, az egymáshoz való ragaszkodás, tisztelet kimutatása tudjon helyet kapni valamilyen intézményes formában” – mondta Arad megye főtanfelügyelő-helyettese.

Ft. Sándor Tivadar áldása után mindenki saját osztályába vonult vissza, a tanévnyitó a 11 órakor kezdődő Veni Sancte ökumenikus istentisztelettel folytatódott a minorita templomban.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu