Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. szeptember 17., 09.43
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Vidám farsangtemetés Újszentesen

Írta: Pataki Zoltán
2014. március 02., 21.03 Vasárnap / Temes

Március 1-jén, szombaton az újszentesi Kultúrotthonban került sor a 11. Farsangi Kabaréműsor bemutatójára, amely az évek során az újszentesi magyar közösség legnépszerűbb rendezvényévé nőtte ki magát. 

A farsang farkára időzített vidám rendezvényen részt vettek Victor Malac polgármester, Miklós Árpád alpolgármester, Fazakas Csaba, a Temes megyei RMDSZ művelődési alelnöke, Szentes (Magyarország) és Bégaszentgyörgy (Vajdaság) testvértelepülések, valamint Horgos, Tamásfalva és Torda (Vajdaság) baráti települések küldöttségei.

A több mint háromórás, fergeteges Farsangi Kabaréműsor keretében felléptek az újszentesi Háziasszonyok, az újszentesi Gyerekek, a Butykos Néptánccsoport, a Citerazenekar, a Szépkorúak csoportja, a helyi Moderntánc-csoport, vidám kabaréjeleneteket adtak elő az Újszentesi Társulat műkedvelő színészei. Vidám jelenetet mutattak be a vajdasági vendégek, a tamásfalvi Széchenyi István Művelődési Egyesület amatőr színészei, nagy tapsot aratva. Hatalmas közönségsikert aratott az újszentesi Gyerekek Az egerek című jelenete (Molnos András Csaba színművész rendezésében) és az Iskolatáska&Arlekino zenés-táncos jelenet (Dénes Ildikó rendezésében). Rendkívül ötletes volt a Butykos lányok fekete-fehér tánca. Jól szórakozott a közönség A szépségszalonban, az Aranyóra, a Csirákné-Karakánnéés a Bözsike mindent elintéz című vidám jeleneteken. Az első rész csattanójaként a Butykos és a Szépkorúak eltemették a Farsangot, egy kis malackodással fűszerezve, a szép számú közönség nagy derültségére. Az est folyamán több nótacsokrot hallottunk Piroska Lajos, Medda Gizella, Dénes Ildikó, Turbucz Károly, Bozsó Manyi kiváló előadásában, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház zenekara kíséretével. Nem hiányoztak a műsorból Hajdó Miklós vidám monológjai, Bálint József viccei és a Behela TV legfrisebb híradója, ezúttal Dénes Ildikó és Bálint József előadásában.

A kabaréműsor fináléjában a Társulat tagjai idén is elénekelték a Te rongyos élet című operett-slágert, majd színpadra invitálták Victor Malac polgármestert és Miklós Árpád alpolgármestert, akik minden rendelkezésükre álló eszközzel támogatták a Farsangi Kabaréműsor létrejöttét. Az újszentesi magyar közösség apraja-nagyja részt vett a vidám farsangi bolondozásban, az óvodásoktól a szépkorúakig bátran kiálltak a színpadra és megcsillogtatták tehetségüket, vidám perceket és örömet szerezve a közönségnek és saját maguknak. Tíz év után először nem vett részt a kabaréműsor összeállításában és előadásában Szűcs András Ottó újszentesi lelkipásztor és Heinrich József volt újszentesi plébános, akiknek a Társulat tagjai  megköszönték, hogy elindították és sikerre vitték a Farsangi Kabaréműsort. The show most go on, az élet megy tovább, az újszentesi Kabaréműsor sikertörténete folytatódik…

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu