Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. január 20., 10.25

Krassó-Szörény

Eminescu, bélyegek és koncert
Január 15-én délután, a Német Demokratikus Fórum meghívására a Platanus egyesület is részt vett az általuk szervezett Nemzeti Kulturális Napon, Mihai Eminescu születés napja alkalmával.
Súlyos sérülésekkel kerül kórházba szerda este egy nő, miután felrobbant egy gázpalack a Krassó-Szörény megyei Oravicabányán található otthonában.
Karácsony előtti cserebere
A nőszervezet tagjai péntek délután egy cserebere akcióval búcsúztak az óévtől.
Könyvtár nyílt Resicabányán
A Platanus egyesület a napokban könyvtárat nyitott, amely minden olvasni szerető diák és felnőtt számára elérhető. A könyvek adományokból kerültek hozzánk.
„Elment erre Izrael valamennyi törzse Dávidhoz Hebronba, hogy mondja: ,,Íme, mi a te csontod, s a te húsod vagyunk. Tegnap is, tegnapelőtt is, amikor Saul volt a királyunk, te vezetted ki és be Izraelt, s az Úr azt mondta neked: ,,Te legeltesd népemet, Izraelt, s te légy Izrael fejedelme.” Elmentek tehát Izrael vénei a királyhoz Hebronba, s Dávid király szövetséget kötött velük Hebronban az Úr előtt, ők pedig felkenték Dávidot Izrael királyává”. (2Sám 5, 1–3.)
Kettős ünnepség
Szerdán délután a Magyar Házban a Platanus egyesület tagjai megünnepelték a Magyar Nyelv Napját és a Magyar Szórvány Napját.
Platanus-hírek
A Resicabányai Magyar Napok alkalmával október 6-án egy lelkes csoport ellátogatott Aradra, és részt vett az ez alkalommal rendezett ünnepségen.
Fotó: banatulazi.ro
A kormány legutóbbi ülésén jóváhagyták egy újabb határátkelő megnyitását Újmoldova (Románia) és Galambóc (Szerbia) között.
A Bánsági Vándorszínház resicabányai fellépése
Vasárnap este a Bánsági Vándorszínház bemutatta A kaktusz virága című vígjátékot. A rossznak induló időjárás dacára szépszámú közönség fogadta a színészeket.
Végváron mutatják be először A kaktusz virága vígjátékot
A vajdasági Tanyaszínház mintájára született Tarisznyás Egyesület Bánsági Vándorszínház projektje idén temesvári, kolozsvári, és budapesti színházi szakemberek és színművészetis diákok részvételével zajlik.
Fotó: sursadevest.ro
A Karánsebest elkerülő 6-os országúton súlyos baleset történt július 20-án, szombaton a déli órákban.
Színt vittek egy hegyifalu életébe
Az Otthon a Bánságban Egyesület (Acasă în Banat) újabb látványos akcióval hívta fel magára a figyelmet: 2019. június 20–22-e között 200, az egész országból toborzott önkéntest vittek a Krassó-Szörény megyei Ógerlistyére (Rudaria, ma Eftimie Murgu), ahol 29 ház homlokzatát, valamint egy kutat és egy hidat tataroztak és festettek le vidám színekkel.
Boldog új évet!
Minden kedves olvasónknak kívánunk sikerekben gazdag, boldog új esztendőt!
Fotó: obsevator.tv
Rejtélyes gyilkosság tartja lázban az oravicabányaiakat: egy ANL-tömbházban csütörtök reggel holtan találtak egy 37 éves rendőrt és 35 éves élettársát, aki pincérnő volt egy helyi bárban.
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu