Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. augusztus 04., 16.52

Krónika

A terrorizmus vádjával elítélt székelyföldi Beke István és Szőcs Zoltán ügye azt mutatja, hogy Románia nem teljesíti a jogállami kritériumokat – mondta Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
Bővebben Vasárnap, 2020. augusztus 02., 18.07
Az országos katasztrófavédelem vezetője, Raed Arafat úgy nyilatkozott a szerda esti kormányülést követően: elfogadták a veszélyhelyzet meghosszabbítását előíró kormányhatározat módosítását, amely értelmében a megyei vészhelyzeti bizottságok bizonyos órák között kötelezővé tehetik az orrot és szájat eltakaró maszk viselését minden 5 éven felüli személy számára nyílt, zsúfolt téren is.
Bővebben Csütörtök, 2020. július 30., 18.13
Az egészségügyi tárca megtette a szükséges lépéseket a COVID-19 elleni oltás beszerzésére, mihelyt az elérhető lesz, jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államelnök a Cotroceni-palotában. „Szándékunkban áll beszerezni az oltást is, mihelyt elérhető lesz, valamint a gyógyszereket is.
Bővebben Csütörtök, 2020. július 30., 18.12
A terrorizmus vádjával elítélt székelyföldi Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezéséről döntött szerdán, első fokon a brassói bíróság.
Bővebben Csütörtök, 2020. július 30., 18.12
Több mint 4,7 milliárd koronás veszteséget könyvelt el a cseh sörgyártás és kereskedelem március, április és május hónapban a koronavírus-járvány miatt elrendelt kormányzati intézkedések következtében – derült ki a cseh Gazdasági és Piaci Elemzések Központjának (CETA) tanulmányából, amelyet szerdán ismertettek Prágában.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 18.05
Romániában bizonyos térségekben exponenciálisan növekszik a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, ezért az országos járványügyi operatív törzs (CNSU) újabb regionális korlátozások bevezetéséről döntött a járvány megfékezése, az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás csökkentése érdekében.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 17.16
Évről évre a Kárpát-medencében csendben a dolgukat végző gazdák – Istennek hálát adva a föld terméséért – összegyűjtik szorgalmasan a Magyarok Kenyerére való friss búzát!
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 17.00
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára 2020. július 31-én (péntek) 16.00 órakor köszöntőt mond a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program kiemelt eseményén, a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepén, amelyet a történelmi Magyarország középpontjában, Szarvason tartanak.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 16.59
Aggasztónak nevezte szerdán Ludovic Orban kormányfő a költségvetési hiányt, kijelentve, hogy minden költségtöbblettel kapcsolatban óvatosságra van szükség.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 16.58
Az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság (CNSU) elfogadta keddi ülésén a koronavírus terjedésének megelőzését szolgáló szigorító intézkedések tervezetét, amely a kormány szerdai ülése után léphet érvénybe – írja a Digi24.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 16.57
Megkezdődött a helyhatósági választásokat megelőző kampány. Constantin-Florin Mituleţu-Buică, az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke közölte: szerdán megkezdődik a szeptember 27-ére kiírt helyhatósági választásokat megelőző kampány, a versenyben részt venni kívánó pártok megnyithatják és bejelenthetik számláikat az AEP-nél.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 16.57
Másodjára is visszaperelték a román államtól erdővagyonuk egy részét Kemény János báró örökösei.
Bővebben Szerda, 2020. július 29., 16.54
„Példa nélküli válságba” került a svájci óragyártó ágazat, miután a koronavírus-járvány hatására zuhant a kereslet és különösen a második negyedév egy jelentős részében ideiglenesen szünetelt a gyártás, a kiszállítás és az értékesítés – áll a svájci óraipari szövetség (FHS) közleményében.
Bővebben Kedd, 2020. július 28., 18.14
„Legyen pénz, legyen élet, és legyen rend. A cél: győzzön Marosvásárhely!”, jelentette ki hétfő este a választási programját ismertető rendezvényen Soós Zoltán, Marosvásárhely független polgármesterjelöltje.
Bővebben Kedd, 2020. július 28., 18.03
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu