Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. július 06., 08.15

A kovásznai prefektúra ellenzi a Székelyföld-tábla elhelyezését

2008. augusztus 19., 20.30 Kedd

Bírósághoz fordult a Kovászna Megyei Prefektúra, amely a Nagyajtai Helyi Tanács azon döntésének megsemmisítését kéri, amely révén a megyei tanács számára használatba adtak egy közterülethez tartozó parcellát, abból a célból, hogy egy „Székelyföld” feliratú táblát helyezzenek el.

Az Állami Visszaélések Ellen Védő Alapítványhoz (FACIAS) eljuttatott jegyzékben Ioan Ursache Kovászna megyei alprefektus kifejti, a prefektúra törvénytelennek tartja a Nagyajtai Helyi Tanács döntését. Az intézmény továbbá a Kovászna megyei törvényszékhez fordult jogorvoslásért. Nagyajta helyi tanácsa májusban szavazta meg a terület átengedését a megyei tanácshoz, amely célja egy Székelyföld feliratú tábla elhelyezése volt.

A prefektúra képviselői szerint a döntés törvénybe ütközik, mivel nem tartja be a közigazgatási jogszabályokat, amely alapján csak önálló jogi személy, vagy közszolgálati intézmény kaphat haszonbérbe közterülethez tartozó tulajdont, a megyei tanács viszont nem tartozik ebbe a két kategóriába.

Demeter János, a Kovászna megyei tanács elnöke kifejtette, korábban utasítást adott az ügylet törvényes lebonyolításáért, mivel nem akart egy „politikai kalandot”, ugyanakkor még nem szerzett tudomást a prefektúra kezdeményezéséről, mivel a megtámadott fél nem a megyei, hanem a nagyajtai helyi tanács.

A Kovászna Megyei Tanács május 29­én helyezte ki Nagyajtán az első Székelyföld feliratú táblát, a továbbiakban újabb hat hasonló táblát szándékoznak elhelyezni a megye területén.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: EP / Szerda, 2008. augusztus 20., 14.43 Válaszoljál rá!

igy igaz! - unalmas! Mind unalmasabba lesz,es ezert elöbb- utobb eltünik, es nem is olyan sok idö mulva csak mint valamilyen "regimodi giccs"- re fognak emlekezni.Most nem csak az ocsmany tablara gondolok.Lehet, hogy nem is erdemlünk jobbat?
A szimbolum minösege nem mindegy.O.K. ebben az esetben azonban a kapu kinezese,a kivitelezes minösege nem megfelelö.-ez nem mindegy (szerintem, kedves Koppany)

Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. augusztus 20., 11.10 Válaszoljál rá!

Javitas: "Mert nem mindegy a magyar szimbolum minosege."

Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. augusztus 20., 11.08 Válaszoljál rá!

"Szimbolikus, szekely kapu os dak foldon, meg minden..." Ez mind igaz. Mar jocskan kozhely. Unalmas. Viszont maga a szimbolum o.c.s.m.a.n.y kinezetu, igenytelen a kivitelezese, amator grafikaja, i.d.i.o.t.a a kompozicioja... Es sorolhatnam. En nem akarom ebben a magyar szimbolumot latni. Mert nem minden a magyar szimbolum minosege. Nekem, legalabb is... Durvabb leszek: giccs ez a tabla. Persze: szimbolum, meg dakok foldje, meg szekelyek...

Hozzászólt: EP / Szerda, 2008. augusztus 20., 10.12 Válaszoljál rá!

mind olyan sürün most is melle kattintottam, tehat- földön- es nem fölföm.

Hozzászólt: EP / Szerda, 2008. augusztus 20., 10.09 Válaszoljál rá!

A szekelykapunak szimbolikus jellege van.Hogy hogyan sikerült?- arrol lehet vitazni, de azt hiszem a megyei prefektura nem azt kritizalja, hogy a kapu esztetikailag nem felel meg az alltalanos izlesnek, hanem nagyon jol tudjuk, hogy mindent megtesznek es megfognak tenni azert, hogy ez a tabla eltünjön, ugyanugy mind sok minden mas ami "magyaros".Ki latott meg ilyet,hogy szekely kapu meg magyar szöveg az ös dak fölfön??-

Hozzászólt: Koppány / Kedd, 2008. augusztus 19., 23.57 Válaszoljál rá!

Ez a Szekelyfold feliratu tabla pedig egyszeruen ocsmany. Grafikailag, "kivitelezesileg"... Csunya.

Hozzászólt: nézelődő / Kedd, 2008. augusztus 19., 22.45 Válaszoljál rá!

Demeter János a Kovászna Megyei Tanácsnak az alelnöke, és nem elnöke!

György Ervin Prefektus pedig az RMDSZ-nek köszönheti székét!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu