Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. április 06., 11.50

„Antonescu nyilatkozatai őt minősítik!...”

2012. november 12., 07.00 Hétfõ

Nem szerencsés, ha egy politikai szövetség abszolút többséggel rendelkezik a parlamentben, továbbra is szükség van a kiegyensúlyozott képviseletre – reagált Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke Crin Antonescu kijelentésére, mely szerint az USL-nek a mandátumok kétharmadát kell megszereznie, nem elégedhet meg az 50%-os támogatottsággal.

A PNL elnöke szerint azért van szükség erre, hogy az USL ne kényszerüljön alkut kötni az RMDSZ-szel az alkotmány módosításakor.

Kelemen reakciójában elmondta, vélhetően a szavazók nem felejtették el, milyen következményei voltak annak, hogy az 1990-es évek elején egy pártnak abszolút többsége volt a törvényhozó testületben. „Kellemetlen, szerencsétlen dolgok mentek végbe, ezek rendkívül negatív következményei akadályozták Románia fejlődését” – vélekedett a politikus.

Hozzátette, már nem lepődik meg Antonescu kijelentésein. „Azt vettem észre, hogy az utóbbi időben Antonescu urat idegesíti és zavarja a magyarok jelenléte Romániában, és az a tény, hogy az RMDSZ jelen van a politikai porondon; ez nem a romániai magyarokat vagy legitim képviselőit, hanem őt minősíti” – hangsúlyozta Kelemen Hunor.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: jenoke / Csütörtök, 2012. november 15., 19.45 Válaszoljál rá!

Aki 1967-ben szuletett egy kis szekely telepulesen az szerintem nemigen valhatott elvtarssa.Ha Sancho KH-t elvtarsazza ,csak onmagabol indul ki es o mint hithu komcsi feltetelezi,hogy mas is ugyan olyan becstelen.Enyhitek a dolgon ,Sancho csak irigy kortarsara.

Hozzászólt: Sancho / Kedd, 2012. november 13., 15.49 Válaszoljál rá!

Amikor azt nyilatkozták a nagykutyák, hogy ők szívesen kiegyeznének az USL-vel, arról mért nem beszél az ex-ezredes elvtárs?

Hozzászólt: mgy / Hétfõ, 2012. november 12., 22.08 Válaszoljál rá!

Antonescu ujra bizonyitja magyargyuloletet,de ugyan akkor azt is kijelenti hogy az RMDSZ bekerul a parlamentbe. Ezt egy roman madja.

Hozzászólt: ion3 / Hétfõ, 2012. november 12., 22.07 Válaszoljál rá!

Nem Crin Antonesun mulik hogy a magyarok be jutnak a parlamentbe,ő méltosága egy lusta alva járo logos minden honnan,semijoga hogy másokat kritizáljon,és épen a magyarságot ,mikor az egész USL-a bűnűgyel vannak gyanusitva,sőt a parlamentben Ponta ő méltosága szárnyi alá védi a bűnősőket,igy nincsen mit szoljon egy román vezető se,adig hogy ki adják a bűnős parlamentáriakat.

Hozzászólt: maris / Hétfõ, 2012. november 12., 10.23 Válaszoljál rá!

legalábbis mostan má löhet tudni bizonyosan mit gondul az antonesku ugyi ilyen má vót valamikor és a semigen szörötött münket de mi tugyuk hogy kutyábúl nem lösz szalona ehhez tarcsuk magunkatt me itten má ezöréve egyedül vagyunk ebben a zországban amit szíjjel martak és mostan má bizonyos ho egyedül is löszünk me a kutya macska barácság nem tart sokáig

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu