Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. április 06., 22.11

Az autótulajdonosok visszakapják az adókülönbözetet, ha...

2012. január 11., 07.00 Szerda

Azok az autótulajdonosok, akik úgy vélik, hogy a 2008. július elsejétől fizetett adó nagyobb, mint a jelenlegi rendszer alapján meghatározott érték, kérhetik az államtól a különbözet visszafizetését, de az összeget levonják esetleges állammal szembeni tartozásaikból.

A Pénzügyi Eljárási Törvénykönyv előírásai értelmében ugyanezt a kompenzálási rendszert alkalmazzák a maradványértékre számított adó visszafizetése esetében is, amikor a járművet kivonják forgalomból, áll a gépkocsik új környezetszennyezési adójáról szóló törvény alkalmazási módszertanának tervezetében.

A maradványértékre számolt adó az az összeg, amelyet a tulajdonosnak fizetnie kellene a jármű után, ha azt a forgalomból való kivonás pillanatában kellene beírni.

A járművek környezetszennyezési adójáról szóló, Traian Băsescu államfő által már kihirdetett törvény értelmében az adó 25 százalékkal csökkenhet, és a jogszabály lehetőséget teremt arra, hogy a tulajdonos visszakérje a különbözetet abban az esetben, ha a 2008. július elsejétől fizetett adó értéke nagyobb, mint a jelenlegi jogszabály által meghatározott érték.

Az előírást a törvény alkalmazási módszertanáról szóló kormányhatározatban részletezik, de utalnak a pénzügyi eljárási törvénykönyvnek a nem kifizetett kötelezettségek kompenzációjáról szóló részeire is.

Ennek értelmében, abban az esetben, ha a környezetszennyezési adóként fizetett összeg nagyobb, mint a jelenlegi törvény értelmében meghatározott adó, a gépkocsi tulajdonosa kérheti a különbözet visszafizetését az adóhatósághoz benyújtott kérvény alapján. A kéréshez csatolni kell az adó kifizetését igazoló okiratot (nyugta, fizetési utalvány, számlakivonat), az autó törzskönyvének másolatát.

A kérést 45 napon belül bírálják el. A Pénzügyi Eljárás Törvénykönyve értelmében, ha további információkra van szükség, a határidő meghosszabbítható.

A módszertan azt is előírja, hogy a visszafizetésről szóló kérés benyújtása után az adóhatóság ellenőrzi, hogy az igénylő kifizette-e minden adóját, és amennyiben az ellenőrzés nyomán kiderül, hogy vannak tartozásai, a különbözetet csak kompenzáció után fizetik vissza.

Az új adó nyomán a kormány a Környezetvédelmi Alap pozitív mérlegére számít, becsléseik szerint a 2007. január elseje előtt beíratott autók utáni adókkal együtt a jövedelmek 366 millió lejjel növekednek, míg az adó csökkenése nyomán keletkező bevétel-kiesés csak 240 millió lej. A két érték összehasonlítása nyomán a kormány úgy véli, az intézkedés nem érinti negatívan a Környezetvédelmi Alap költségvetését.

A módszertan tervezete értelmében érvényes marad az a lehetőség, mely szerint az autóadót ki lehet igazítani abban az esetben, ha nem a standard-paraméterek érvényesek rá.

Az adót a tulajdonos saját felelősségre aláírt nyilatkozata alapján is ki lehet igazítani, ha a tulajdonos azt állítja, hogy a jármű éves futama nagyobb, mint a kategóriának megfelelő éves átlag.

A hamis nyilatkozatot a Büntető Törvénykönyv szerint büntetik, azaz három hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel vagy bírsággal szankcionálják.

Nem kell adót fizetni a két- vagy háromkerekű járművekre, a mezőgazdaságban, erdőkitermelésben használt traktorokra és az olyan járművekre, amelyeket átmenetileg írattak be forgalomba Romániában azért, hogy az országbeli nyilvántartásból töröljék, és külföldön írassák be.

A törvény értelmében – melynek alapelve, hogy aki szennyez, az fizet – a környezetszennyezési adót egyszer kell kifizetni a használt és az új járművek esetében egyaránt, amikor Romániában először íratják be azokat forgalomba. A 2007 előtt beírt autók esetében az adót eladás esetén a vásárlónak kell kifizetnie, amikor a jármű tulajdonjogát először átveszi.

Az adók kiszámításának módja egységes. Azt objektív kritériumok alapján számítják ki (a motor típusa, hengerűrtartalma, szén-dioxid-kibocsátása, környezetszennyezési foka), és figyelembe veszik a jármű elértéktelenedési folyamatát.

A jogszabály megszünteti azt a közvetett diszkriminációt is, amelyet az Európai Bíróság két ítéletében is szóvá tesz. Ezekben az európai testület azt állítja, a 50/2008-as sürgősségi rendeletben előírt adózási rendszer nem jelent közvetlen diszkriminációt, de hatásai révén közvetett diszkriminációt generálhat, kedvezőtlenül érinti a járművek importálását.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu