Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. február 26., 23.52

Az USL az RMDSZ nélkül akar kormányozni...

2012. január 10., 09.00 Kedd

Victor Ponta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn kijelentette, hogy a Szociál-liberális Szövetség (USL) egyedül, az RMDSZ nélkül óhajt kormányozni, és a szövetség célja változatlan: az abszolút többség megszerzése a parlamentben.

Arra a kérdésre, hogy az USL tervezi-e a hatalom átvételét a választások előtt az RMDSZ-szel folytatott tárgyalások révén, Ponta azt felelte: „Mi az RMDSZ nélkül akarunk kormányozni. Ha a választások előtt tárgyalunk, azt jelenti, hogy az RMDSZ-szel kormányozunk. Márpedig az RMDSZ meghozta döntését, a végsőkig kitart”.

„Az RMDSZ-nek a PDL-vel együtt kell ellenzékbe vonulnia, mert együtt kormányoztak” – tette hozzá Ponta.

Crin Antonescu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke elmondta, az RMDSZ-nek 2011-ben fontos választást kellett tennie, és választott: kormányban maradt. „E választási lehetőség ideje lejárt” – mondta Antonescu.

Frunda György RMDSZ-es szenátor hétfőn az RFI-nek azt nyilatkozta, hogy a Szövetség elsődleges célja a választások után bekerülni a parlamentbe, megjegyezve: ha az USL megszerzi a szavazatok több mint 50 százalékát, nem hívja az RMDSZ-t a kormányba.

„A választások utáni szövetségeket illetően Románia utóbbi 20 évének történelméből tudjuk, az RMDSZ-t akkor kérik fel, amikor szükség van az RMDSZ-re. Soha sem alakult ki olyan helyzet, hogy valamely szövetség megszerezze az 50 százalékot, és úgy hívja soraiba az RMDSZ-t. Ha egy szövetség valahol 45 és 50 százalék között áll, akkor az tudja, hogy az RMDSZ lojális, hűséges, korrekt partner, tapasztalt, jó, megbízható szakemberekből áll. (…) Ha az USL eléri az 50-51 százalékot, biztosan nem fordul hozzánk, ha 48 százalékot szerez, egészen biztosan fel fog kérni bennünket, mert tudja, hogy megbízhat bennünk. (…) Ha 50 százalékuk lesz, az orrunk előtt becsapják az ajtót, ha 48 százalékuk lesz, nagyon kedvesek lesznek hozzánk” – mondta Frunda.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Halmos Alajos Arad / Szerda, 2012. január 11., 21.41 Válaszoljál rá!

Nincs szükségünk inkább a psd-re. Az szdp elnöke legutóbbi maroshévizi látogatása kapcsán kijelentette:Székelyföld nem létezik!

Hozzászólt: alpar / Kedd, 2012. január 10., 11.51 Válaszoljál rá!

Ha az RMDSZ megszavazza az uj egeszsegugyi torvenyt akkor elveszitti az utolso eselyet is a valasztoi elott.Csak rabolintassal nem lehet a vegletekig politizalni,ujj idok ujj embereket kivannak,nem lehet sokaig a regi sikerek arnyekaban hussolni...

Hozzászólt: Bandi / Kedd, 2012. január 10., 10.16 Válaszoljál rá!

Victorka! Igaza van,az RMDSZ nem erdemli meg hogy a kormanyalakitasban reszt vegyen. De ahoz hogy kormanyon legyenek,meg kell nyerni a valasztasokat. Amit eddig mutattak az edeskeves,sokkal tobb kellene ha igazan nyerni akarnak. Biztositom szazatommal tamogatom onoket!!!!!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu