Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. szeptember 18., 01.22
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Belföld

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) alsóházi képviselői kivonultak a képviselőház szerdai plenáris üléséről, és a parlament folyosóján tiltakoztak amiatt, hogy az alakulatuk és az USR PLUS által közösen benyújtott bizalmatlansági indítványt nem bocsátották vitára és szavazásra.
Bővebben Szerda, 2021. szeptember 15., 16.24
Az USR PLUS tagjai szerdától kezdődően szavazhatnak az USR és a PLUS egyesüléséből létrejött párt új elnökéről, az online szavazás eredményét az alakulat október 2-3-án, Bukarestben tartandó kongresszusa hagyja majd jóvá.
Bővebben Szerda, 2021. szeptember 15., 16.21
Fogynak a helyek a Hargita megyei kórházakban: az intenzív osztályon már foglaltak a covidos betegek számára fenntartott ágyak, és a fertőző osztály is megtelt betegekkel.
Bővebben Szerda, 2021. szeptember 15., 16.21
Romániában a nemzetbiztonsági testületként működő Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) fog dönteni arról, hogy vállalja-e Románia afgán menekültek befogadását, a belügyi hatóságok azonban már készülnek a migrációs hullám erősödésére, és növelik a befogadóközpontok kapacitását – derült ki a bukaresti tisztségviselők szerdai nyilatkozataiból.
Bővebben Szerda, 2021. augusztus 18., 16.43
Bőröndbe bújtatva próbált Magyarországra juttatni egy afgán tinédzsert egy román nő egy nemzetközi vonaton – közölte szerdán honlapján a román határrendészet.
Bővebben Szerda, 2021. augusztus 18., 16.10
Az EMNT felszólítja az RMDSZ-t, hogy kérjen elégtételt a PNL-től Ludovic Orban magyarellenes nyilatkozatáért. Ezzel együtt panaszt tesz az ET-nél annak tárgyában.
Bővebben Péntek, 2021. augusztus 13., 10.21
Szemeteszsákokban próbálnak újabban észrevétlenül átjutni az uniós határállomásokon a teherautók rakterében megbújt migránsok – erről a román határrendészet számolt be, miután csütörtökön már második alkalommal fogott el ilyen módszerrel próbálkozó illegális bevándorlókat a bolgár–román határon.
Bővebben Péntek, 2021. augusztus 13., 09.50
Tánczos Barna: Fokozott odafigyelésre van szükség a romániai erdőtüzek megelőzése és megfékezése érdekében
Fokozott odafigyelést szorgalmaz Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a romániai erdőtüzek megelőzése érdekében a szaktárca alárendeltségében működő intézmények, valamint az állampolgárok részéről.
Bővebben Szerda, 2021. augusztus 11., 10.42
Kelemen Hunor szerint Ceaușescu retorikáját vette át Ludovic Orban
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint Nicolae Ceaușescu kommunista diktátor retorikáját vette át Ludovic Orban, a vezető román kormánypárt elnöke, amikor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Hargita megyei szervezetének vasárnapi küldöttgyűlésén azt fejtegette, hogy a beruházásokkal Székelyföld etnikai összetételét is jelentősen meg lehet változtatni.
Bővebben Kedd, 2021. augusztus 10., 08.56
Az idei első fél évben 20 százalékkal, 10,659 milliárd euróra nőtt a román külkereskedelmi mérleg hiánya a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.
Bővebben Kedd, 2021. augusztus 10., 04.00
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban szerint nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot a magyar kormány székelyföldi gazdaságfejlesztési programja, ha Budapest diszkriminációmentesen jár el.
Bővebben Hétfõ, 2021. augusztus 09., 08.26
Kövér László: Szent István-i hagyatékunk támadás alatt áll
Kövér László szerint a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás. Az Országgyűlés elnöke a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon beszélt erről vasárnap, a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének találkozóján.
Bővebben Hétfõ, 2021. augusztus 09., 08.19
A koalíció működik, ha nem is tökéletesen
Elégedetlenségét fejezte ki szerdán Klaus Iohannis amiatt, hogy a kormánypártok adósak bizonyos reformok végrehajtásával. Az államfő szerint a koalíció működik, ha nem is tökéletesen.
Bővebben Szerda, 2021. augusztus 04., 18.50
Romániában a legmagasabb a normalitásindex
A koronavírus-járvány negyedik hullámának kezdetén, európai- és világviszonylatban is Romániában áll a legmagasabban az úgynevezett normalitásindex, amely azt mutatja, milyen mértékben tért vissza az élet a járvány előtti megszokott kerékvágásba – írta kedden az Adevărul hírportál, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) egy kutatócsoportjának felmérését ismertetve.
Bővebben Kedd, 2021. augusztus 03., 18.29
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu