Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. június 23., 08.33

Belföld

Az elmúlt 24 órában 119 021 személyt oltottak be Romániában a koronavírus ellen – derül ki a COVID–19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) által szombaton ismertetett adatokból.
Bővebben Hétfõ, 2021. május 17., 14.11
Az ország valamennyi megyéje és a főváros is zöld zónásnak számít járványügyi szempontból, azaz 1,5 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta – közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Bővebben Hétfõ, 2021. május 17., 14.10
Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője közölte: a széleskörű részvételű rendezvények szervezőit, amelyeken csak beoltott személyek vehetnek részt, pénzbírsággal sújtják, ha ezt a feltételt nem tartják tiszteletben.
Bővebben Hétfõ, 2021. május 17., 14.10
Erdélyt is érintő, átfogó Kárpát-medencei templomfelújítási program indul
Átfogó Kárpát-medencei templomfelújítási programot hirdetett meg Magyarország Kormánya, amelyből 400 templom felújítását biztosítja. A kedvezményezettek között 262 erdélyi templom is szerepel, több mint kétszáz településről – jelentette be Soltész Miklós, a magyar Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki csütörtökön Nagyváradon tanácskozott a magyar történelmi egyházak vezetőivel, Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszterrel, Szabó Ödönnel, az RMDSZ parlamenti képviselőjével és Matuz Zsolttal, a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium államtitkárával.
Bővebben Csütörtök, 2021. május 13., 18.07
Elölről kezdődik a pereskedés a megvont érdemrend miatt
A Legfelsőbb Bíróság elfogadta Tőkés László fellebbezését, és arra kötelezte szerdán a Bukaresti Táblabíróságot, hogy tárgyalja újra a visszavonult lelkész román állami kitüntetése megvonásának ügyét.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 18.38
Megszűnhet Nagyváradon az önálló magyar színház, miután a fenntartó Bihar megyei önkormányzat a költséghatékonyság jelszava alatt egyetlen nagy közös intézménnyé olvasztaná a Szigligeti Színházat, a román Regina Maria Színházat és a Nagyváradi Állami Filharmóniát.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 17.54
„A beavatkozási engedélyt egy barnamedvére bocsátották ki, a végrehajtó személy pedig vadászengedéllyel és fegyverviselési engedéllyel is rendelkezett” – jelentette ki Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter keddi  sajtótájékoztatóján, amelyen többek közt az ozsdolai medveügy vizsgálatának eredményeit ismertette.
Bővebben Szerda, 2021. május 12., 17.52
Hatvanhat éves korában, súlyos betegség után kedden meghalt Demény Attila Nádasdy Kálmán- és Erkel Ferenc-díjas kolozsvári zeneszerző, operarendező, zongoraművész – adta hírül internetes oldalán a kolozsvári Szabadság napilap.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 18.36
Ezentúl a közegészségügyi hatóságok által akkreditált gyógyszertárak is elvégezhetik a koronavírus-fertőzés kimutatására alkalmas antigén gyorsteszteket.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 18.28
Iohannis: Védelmi feladatok ellátására készülnek a román és lengyel katonák a NATO keleti szárnyán
Védelmi feladatok ellátására készülnek, és az együttműködést gyakorolják a román és a lengyel katonák a NATO keleti szárnyán – hangoztatta Klaus Iohannis román államfő kedden, amikor Andrzej Duda lengyel elnökkel közösen megtekintették a román–moldovai–ukrán hármashatár közelében, a Duna torkolatvidékénél, a Galac megyei Smârdan lőtéren megrendezett nemzetközi hadgyakorlatot.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 18.13
Megoldást fognak találni arra is, hogy június elsejétől ismét esküvőket és keresztelőket lehessen tartani – jelentette ki kedden, Szatmárnémetiben Florin Cîţu kormányfő, hozzátéve, tudatában van, hogy megközelítőleg 250 000 ilyen eseményt halasztottak el az emberek a járvány miatt.
Bővebben Kedd, 2021. május 11., 04.00
Tizenöt, hulladékkal teli konténert foglaltak le a konstancai kikötőben. A hulladék Németországból származik – közölte hétfőn a parti őrség. A román határrendészeti és környezetvédelmi hatóságok a Frontex ügynökség egy képviselőjével közösen azt követően vizsgálták át az dél-konstancai kikötőben lévő konténereket, hogy május 7-én tíz, németországi hulladékot tartalmazó konténerre bukkantak, amelyet egy importtal foglalkozó, Prahova megyei vállalatnak címeztek. A szállítmányt visszafordították a feladónak.
Bővebben Hétfõ, 2021. május 10., 19.03
Közös román–lengyel kormányülést terveznek az év második felére
Klaus Iohannis államfő arról számolt be hétfőn, hogy lengyel hivatali kollégájával a román–lengyel stratégiai partnerség elmélyítéséről és bővítéséről tárgyalt, és bejelentette, hogy az év második felében újabb együttes ülést tartanak a két ország kormányai, hogy megállapodjanak a partnerség 2021–2025-re vonatkozó új cselekvési tervéről.
Bővebben Hétfõ, 2021. május 10., 18.56
Drónos oktatás: innovatív módszer a fenntarthatóság népszerűsítésére
A Kormány Főtitkárságán belül működő Fenntartható Fejlődés Főosztály partnereivel, az Aspire Teachers és a Carolina Kreatív Negyed Egyesülettel közösen indította el ma az „Oktatás a fenntartható fejlődésért a magasból” elnevezésű projektet. Az Oktatás a magasból kreatív megoldás, amelyet korábban egy kísérleti projekt során teszteltek. Az „előadások” során egy helyi tanár közreműködésével, a diákok online, drónok által közvetített ÉLŐ képeket láthatnak az ország különböző részein található rendkívüli helyekről. A projekt célja, hogy minden diák hozzáférhessen érdekes információkhoz a 17 fenntartható fejlődési célról.
Bővebben Csütörtök, 2021. április 29., 15.57
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu