Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. január 20., 19.22

Beszámoló a Partiumi Keresztény Egyetem nyári felvételijéről

Írta: (onlinejelen)
2020. augusztus 11., 09.04 Kedd

Sikeresen lezárult a nyári felvételi a Partiumi Keresztény Egyetemen. A rendkívüli helyzetre való tekintettel nagyobb hangsúlyt kapott az online beiratkozás, de a jelentkezőknek lehetőségük volt személyesen is eljönni és beiratkozni az egyetemre. Rekordszámú beiratkozó volt ebben az évben, összesen 516-an iratkoztak be alap- és mesterképzésre júliusban, 30%-kal többen az előző évhez képest. A sikeresen felvételizőknek egy hét állt rendelkezésükre, hogy elfoglalják helyeiket. Az őszi felvételire meghirdetett helyek száma a hét folyamán lesz elérhető egyetemünk honlapján.

A Bölcsészettudományi és Művészeti Karon a 7 alapképzésre és 3 mesterképzésre összesen 175-en jelentkeztek. A legkeresettebb szakok ezen a karon az Angol nyelv és irodalom, Képzőművészet-Grafika volt ebben az évben is, ezeken a szakokon nem is maradtak ingyenes helyek az őszi felvételire. A Magyar nyelv és irodalom, Német nyelv és irodalom, Angol nyelv és irodalom szakok is nagyon népszerűek voltak a jelentkezők körében, több hallgató élt azzal a lehetőséggel, hogy két szak, két esély és ezen szakok párosításán folytatja tanulmányait a 2020-as évben. A zene képzés esetében várjuk a bukaresti jóváhagyást a Magánének szak indítására, a Zene szakunk esetében csak 5 ingyenes helyen tudjuk fogadni az ősszel hozzánk jelentkező diákokat. Mesteri képzések tekintetében a Többnyelvűség és multikulturalitás esetében teltek be az összes ingyenes helyek, de a Vizuális kommunikáció és Zeneművészet a jelenkorban mesterképzésekre is nagy volt az érdeklődés.

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon a 6 alapképzésre és 3 mesterképzésre összesen 341-en iratkoztak be. A legkeresettebb szakok ezen a karon ebben az évben a Tanítóképző, Szociológia, Menedzsment, Bank és pénzügyek, Turisztika. Ezeken a szakokon minimális ingyenes helyek maradtak csak, de kiemelnénk, hogy a tandíjas helyekre felvételizők első év után átkerülhetnek ingyenes helyre, amennyiben jó eredményeket érnek el a vizsgaszesszióban. A mesterképzések esetében a Vállalkozások fejlesztésének menedzsmentje és az Európai szociálpolitika képzések ingyenes helyei teltek be teljes egészében, de az Idegenforgalmi gazdálkodás mesterképzés iránt is nőtt az érdeklődés ebben az évben.

A Debreceni Egyetem kihelyezett tagozataira is nagy volt az érdeklődés, a 3 szakra (Gépészmérnök, Vidékfejlesztés, Agrármérnök) összesen 70-en iratkoztak be. Ezeken a szakokon augusztus 3-án zajlott a meghallgatás, s az eredményhirdetést követően anyakönyvezhetnek a sikeresen felvételiző diákok.

Az őszi felvételire a beiratkozás 2020. szeptember 7–18. között zajlik, online és személyesen is lesz most is lehetőségük az érdeklődőknek jelentkezni a PKE-ra.

A beiratkozáshoz szükséges tudnivalók, a meghirdetett helyek száma, a fontos időpontok megtalálhatók az egyetem honlapján, www.partium.ro, valamint az egyetem Facebook- és Instagram-oldalán is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu